Motocositoarea Brielmaier
martie 29, 2020
IRUM a lansat noul Tractor AGricol ROmânesc – TAGRO
aprilie 9, 2020
 


AXION 900 TERRA TRAC disponibil în două noi versiuni


După dezvăluirea prototipului în cadrul Agritechnica 2017, CLAAS lansează acum două versiuni ale tractoarelor semi‐șenilate unice cu suspensie completă pentru sezonul 2020 –
960 TERRA TRAC și 930 TERRA TRAC.


AXION 900 TERRA TRAC ‐ primul tractor semi‐șenilat cu suspensie completă


CLAAS prezintă AXION 960 TERRA TRAC (445 CP / 327 kW) și AXION 930 TERRA TRAC (355 CP / 261 kW) – primele tractoare semi‐șenilate cu suspensie completă. Principala inovaţie este includerea sistemului de șenile TERRA TRAC cu suspensie, bazat pe tehnologia utilizată de CLAAS la combinele de recoltat de mai bine de 20 de ani. Conceptul de tractor semi‐șenilat cu TERRA TRAC oferă un nivel ridicat de flexibilitate. Asigură o tracţiune ridicată indiferent de condiţiile de sol sau de teren și permite, în același timp, utilizarea implementelor tractate sau atașate la viteze foarte mici.
Datorită șenilelor și punţii faţă cu suspensie, AXION 900 TERRA TRAC combină avantajele unui tractor șenilat în ceea ce privește tracţiunea și protecţia solului cu nivelul de confort al unui tractor convenţional. Datorită rolelor cu suspensie individuală, sistemul de șenile TERRA TRAC asigură în orice moment un contact optim cu solul și o suprafaţă maximă de contact. Astfel, AXION 900 TERRA TRAC poate fi condus confortabil și eficient atât pe șosea, cât și pe câmp, chiar și la viteze ridicate de până la 40 km/h.


Șenile complet integrate cu asistare a direcţiei


Puntea spate a tractorului AXION a fost modificată substanţial pentru a integra șenilele TERRA TRAC. În locul pâlniei axei care susţine roţile din spate au fost instalaţi suporţi special concepuţi pentru șenilele TERRA TRAC. Acești suporţi compensează diferenţa de înălţime, permit un unghi de oscilaţie de 23° și protejează arborele de transmisie. Pentru a putea fi folosite pe tractoare, și șenilele TERRA TRAC au fost special adaptate cerinţelor de tracţiune ridicată; transmisia din interiorul șenilelor a fost ranforsată pentru a transmite valori mai mari ale cuplului, iar dimensiunea roţii motrice a fost mărită. Blocurile de fricţiune special concepute de pe roata motrice transferă în mod fiabil forţele de antrenare către curea și asigură în același timp o curăţare automată completă a suprafeţelor de contact.
Datorită controlului inteligent al acţionării, șenilele pot efectua manevre strânse de virare. Operatorul poate activa asistarea direcţiei în CEBIS pentru a regla nivelul de asistare.

Patru lăţimi ale șenilelor, cu o lăţime exterioară sub 3 m


AXION 900 TERRA TRAC este disponibil cu o lăţime a șenilelor de 18" (457 mm), 25" (635 mm), 29" (735 mm) și 35" (890 mm). Cu toate cele patru variante de lăţime, lăţimea exterioară a tractorului rămâne sub limita de 3 m. AXION TERRA TRAC are o greutate operaţională de 16,5T. La o greutate totală admisă a utilajului de 22 t, rezultă o capacitate de încărcare de 5,5 t.
Cu șenilele TERRA TRAC este posibilă ajustarea gărzii la sol a tractorului. Înălţimi diferite într‐un interval de 120 mm pot fi setate foarte ușor în CEBIS. Acest lucru permite setarea punctului de tracţiune al unui implement atașat în poziţia optimă, deasupra punctului de cuplare, de exemplu.
Pe lângă integrarea sistemului de șenile TERRA TRAC, CLAAS a modificat și designul și poziţia rezervorului de carburant. Acesta are acum o capacitate de 860 l, ideală pentru zilele lungi de lucru.

CLAAS REGIONAL CENTER SOUTH EAST EUROPE
Șoseaua București‐Urziceni
077010 Afumaţi, Ilfov
România
0800.400.444
info‐ro@claas.com
clientulnostru@claas.com