Väderstad lansează noua semănătoare de păioase Inspire 1200c/s
aprilie 29, 2022
Agro Intelligence ApS
aprilie 29, 2022
 

BERGMANN

Dezvoltare nouă a dispersoarelor universale și de îngrășământ


BERGMANN reprezintă tehnologia inovatoare de împrăștiere și precizia superioară a distribuției. Tehnologia de împrăștiere și sistemele de control asociate sunt în continuă dezvoltare. Recent, dezvoltarea s-a concentrat pe unitatea de împrăștiere largă V-Spread, optimizarea acurateței distribuției și conectivitatea hardware-ului la platforma de schimb de date agrorouter independentă de producție.

Dispersare largă și pentru distribuitoare universale cu platformă joasă

La Agritechnica 2019, BERGMANN a prezentat unitatea de împrăștiere largă V-Spread, brevetată, cu o lățime de lucru dependentă de material de până la 36 m și un model de împrăștiere ideal pentru ambele distribuitoare universale cu două axe ale seriei TSW 5210 și TSW 6240 și distribuitorul universal TSW 7340 S cu trei axe. Din sezonul 2022, V-Spread va fi disponibil și pentru distribuitorul universal TSW 2140 E cu platformă joasă.

Combinația eficientă a discului de împrăștiere în formă de V transversal față de direcția de conducere și un diametru mărit al discului de împrăștiere asigură o distribuție mai uniformă a materialului peste discuri și, prin urmare, o distribuție perfectă pe teren.

Avantajele V-Spread față de distribuitoarele standard:

  • Lățimi de lucru mai mari la calitate superioară de împrăștiere
  • Mai puține treceri pe teren și, prin urmare, mai puțină compactare a solului
  • Utilizarea liniilor de rulare este posibilă și la mai mult de 24 m
  • Debit crescut
  • Uzură redusă a distribuitorului

V-Spread necesită antrenare cardanică. Acest lucru asigură o funcționare convenabilă și cu întreținere redusă și este mult mai silențioasă decât o transmisie cu lanț, facilitând munca operatorului.

BERGMANN este singurul producător care oferă antrenare cu cardan, împreună cu toate avantajele sale, de la cel mai mic până la cel mai mare dispersor universal (greutate brută admisă de la 8 la 34 t).

Cantități exacte de distribuție

BERGMANN prezintă noul său sistem opțional de compensare a cântăririi ExaRate, pentru sezonul următor. ExaRate permite o distribuție și mai exactă a îngrășământului decât sistemul de cântărire clasic.

Integrat în software-ul ISOBUS, ExaRate monitorizează continuu modificarea greutății în timpul împrăștierii, o compară cu cantitatea de distribuție specificată (t/ha) și ajustează continuu cantitatea de distribuție reală la cantitatea de distribuție specificată. Rezultatul: distribuție exactă în multe condiții – o caracteristică cerută de utilizatori în special pentru materialele scumpe și sensibile, cum ar fi oxid de calciu, gunoi de grajd uscat de pasăre și nămol de epurare. Acest lucru face ca îngrășământul organic să meargă și mai departe, furnizând solului cantitatea potrivită de nutrienți pentru un randament mai ridicat al culturii.

Desigur, conceptul de control BERGMANN permite, de asemenea, Controlul Ratei Variabile (VRC) – cultivarea specifică pe secțiuni folosind informațiile din teren.
Inovații la unitatea de dispersie

BERGMANN începe noul sezon cu o serie pilot mică a hayon-ului inferior revizuit pentru seria TSW 5210 S/W de distribuitoare universale și modele de serie superioară. Deși în versiunea standard, reglarea se va face în continuare manual, acum va exista un singur arbore de reglare central, mai degrabă decât cele două arbore filetate pe laterale. Va fi disponibilă și o opțiune convenabilă de reglare hidraulică de pe scaunul șoferului.

În plus, forma limitatorului de împrăștiere a fost optimizată pentru a permite o împrăștiere și mai exactă la capat. Forma limitatorului de împrăștiere se bazează pe designul unității de împrăștiere V-Spread.

Schimb ușor de date

Din 2020, BERGMANN este partener în consorțiul agrirouter și, prin urmare, „gata pentru agrirouter”. Agrirouter este o platformă web neutră, generică, pentru schimbul de date între mașini și software agricol de diferite mărci.

Toate vehiculele BERGMANN sunt compatibile cu ISOBUS. Dacă dispun de funcția opțională ISOBUS, precum și de un terminal CCI 800, CCI 1200 sau alt terminal compatibil ISOBUS și agrorouter, ei pot transmite în mod convenabil date despre mașină, GPS și lucrări în format ISO XML către punctele finale dorite prin terminal și agrorouter. Cu agrirouter, utilizatorul poate specifica ce date vor fi transmise către diferite sisteme software agricole, cum ar fi un Sistem de Informații pentru Managementul Fermei (FIMS).