Inaugurarea centrului CLAAS în Ymeray, Franța
august 26, 2021
Ce înseamnă AFS CONNECT la tractoarele CASE IH?
octombrie 5, 2021

 

Bobcat lansează o nouă generație de încărcătoare telescopice

 
Compania Bobcat lansează noua generație de încărcătoare telescopice din seria R pentru agricultură, oferind o gamă de șapte modele cu motoare Stage V. Noile încărcătoare telescopice acoperă capacități maxime de ridicare între 2,6 și 4,3 tone, cu înălțimi de ridicare de la 6 la 8 m. Aceasta este cea mai recentă fază a programului revoluționar Bobcat „Next is Now”, care combină dezvoltarea și diversificarea inovatoare a produselor cu tehnologii și servicii mai inteligente, mai conectate, care remodelează modul în care se lucrează la fermă.

Referitor la lansarea Seriei R, Gustavo Otero, președinte al Doosan Bobcat EMEA, a declarat: „Încărcătoarele telescopice sunt un atuu fundamental al strategiei noastre de afaceri și pilonul cheie al iniţiativei Next is Now. Noua noastră gamă inovatoare din seria R oferă mașini superioare care combină confortul pe tot parcursul zilei, productivitate și fiabilitate maximă, caracteristici inteligente, o construcţie robustă cu funcţionare intuitivă și o ergonomie excelentă la 360°. Cu aceste noi modele și investiţia sporită în afacerea cu manipulatoare telescopice, ne propunem să dublăm producţia de încărcătoare telescopice Bobcat până în 2025. ”

Noua gamă de încărcătoare telescopice din seria R de la Bobcat cuprinde următoarele modele:

Modele compacte - TL26.60, TL30.60 și TL30.70

Modele mari - TL35.70, TL34.65HF, TL38.70HF și TL43.80HF

Noua cabină oferă spațiu de lucru și experiență premium pentru operator

Încărcătoarele telescopice Bobcat din seria R oferă un spaţiu de lucru premium cu un design nou al cabinei. Noul interior al cabinei, de înaltă calitate și contemporan, prezintă caracterul de brand remarcabil al seriei R, culori și texturi care reflectă în mod clar ADN-ul lui Bobcat. În designul ergonomic, toate suprafeţele au fost optimizate pentru a oferi spaţiu și vizibilitate sporite. Comenzile iluminate din spate sunt ușor accesibile și sunt identificate rapid datorită codificării pe culori, care este identică ziua și noaptea.

O atenţie specială a fost acordată spaţiilor de depozitare. Compartimentul izoterm refrigerat sau încălzit face ca o zi întreagă de muncă la fermă să fie și mai plăcută. Izolarea fonică generală a mașinii este un alt aspect la care s-a lucrat, reducând astfel nivelul de zgomot în cabină cu jumătate.

Un nou scaun cu suspensie pneumatică Grammer Maximo Dynamic cu încălzire, prevăzut cu o cotieră suspendată cu joystick oferă o deplasare remarcabilă și un confort ridicat de funcţionare. Noul ecran LCD color oferă informaţii interactive și simplificate și este disponibil în versiunea tactilă de 7 inch cu radio încorporat și o pagină de telefon care permite operatorului să-și formeze instantaneu contactele. Pentru o siguranţă sporită și o manevrare mai ușoară, alimentarea de la camera din spate este afișată pe ecran imediat ce treapta de marșarier este cuplată și oglinda electrică din partea dreaptă poate fi reglată rapid din cabină. Ca ultimă finisare, un pachet complet de lumini LED oferă vizibilitate de 360° și transformă noaptea în zi pentru operator.

Noul joystick multifuncţional Bobcat permite operaţiuni mai rapide. Butonul FNR situat în partea din spate a joystick-ului este controlat cu ușurinţă folosind degetul arătător, permiţând operatorului să-și folosească degetul mare pentru a acţiona braţul obișnuit și funcţiile auxiliare și noile funcţii inteligente precum Auto Grab, funcţia de scuturare a cupei, braţul plutitor și sistemul de schimbare a vitezei.

Olivier Traccucci, Product Manager Telescopics la Bobcat, a declarat: „Scopul noii noastre generaţii de încărcătoare telescopice este de a oferi o experienţă de utilizare de primă clasă, profitând de noua identitate a Seriei R. Cabina complet reproiectată este un spaţiu de lucru modern, intuitiv și inteligent, oferind un nivel foarte ridicat de confort. În plus, noul pachet AGRI 4 Star constituie o vitrină tehnologică valoroasă și oferă poziţionarea Bobcat Premium pe piaţă în agricultură. ”

Toate încărcătoarele telescopice din seria R au acum o nouă capotă a motorului cu un profil mai abrupt, care crește vizibilitatea și reduce punctele oarbe cu 15% în partea dreaptă a mașinilor. Aceasta oferă o vizibilitate excelentă, neobstrucţionată din cabină, permiţându-I șoferului să se deplaseze cu ușurinţă în jurul fermei și al curţii.

Eficiență și productivitate crescute

Vizibilitatea ridicată din cabină este optimizată în continuare cu lumini de lucru cu LED-uri 360 °, cele mai bune viteze ale braţului din această clasă, transmisia puternică și mișcările automate ale braţului pe noile încărcătoare telescopice Bobcat R-Series, permiţându-le fermierilor să-și finalizeze munca mai eficient și în mai puţin timp. De asemenea, încărcătoarele telescopice din seria R oferă o gamă de funcţii de operare noi și dovedite pentru a asigura un control mai inteligent și o productivitate mai mare:

  • Job Manager - reglaţi și salvaţi setările pentru mai multe atașamente și lucrări
  • Două moduri de acţionare pentru a se potrivi nevoilor și obiceiurilor operatorului
  • Comanda flexibilă a unităţii pentru a gestiona separat turaţia motorului și viteza în mers
  • Funcţii automate ale braţului

Noua funcţionalitate Job Manager permite operatorului să salveze și să reamintească setări personalizate pentru diferite atașamente sau aplicaţii pentru a lucra rapid cu cele mai bune setări ale mașinii, cum ar fi fluxuri auxiliare de intrare / ieșire, viteze ale braţului, preluare automată, fluaj sau sincronizare inversă a ventilatorului.

Pentru a exploata pe deplin productivitatea ridicată a încărcătoarelor telescopice Bobcat R-Series, operatorul poate trece rapid de la acţionarea lină la acţionarea dinamică, unde este necesară o performanţă mai rapidă a mașinii, cu o deplasare mai rapidă înainte și înapoi și faze de accelerare și decelerare mai rapide. Modul Flex Drive folosește acceleraţia manuală pentru a aduce o nouă dimensiune la conducerea manipulatorului telescopic, cu viteza de mers înainte gestionată indepen - dent de turaţia motorului cu pedala dreaptă și nu este nevoie să se joace cu pedala de înclinare stângă în faza de apropiere.

Un nou al patrulea mod numit „semi-crab” permite operatorului să menţină roţile din spate în poziţia dorită și să conducă mașina cu roţile din faţă. Acest nou mod simplifică curăţarea de-a lungul pereţilor grajdurilor de animale și atunci când se manipulează grămezile de siloz.

Noi funcții automatizate ale brațului

Unghi maxim de ridicare: Operatorul setează unghiul maxim dorit al braţului pentru a limita zona de lucru la înălţime. Această caracteristică ajută la prevenirea coliziunilor atunci când lucraţi în clădiri cu tavan mic.

Revenire la sol: Cu această funcţie, operatorul stabilește poziţia de lucru dorită (unghiul braţului retras). Pe măsură ce braţul este coborât, acesta se retrage și se oprește la atingerea poziţiei memorate. Această caracteristică permite operatorului să înceapă să lucreze mai repede și evită deteriorarea solului sau atașamentului.

Auto Grab: Cu această caracteristică, nu este nevoie ca operatorul să ţină degetul mare pe rolă pentru a deschide sau închide găleata de prindere sau orice alt tip de fixare a clemei. În schimb, operatorul trebuie pur și simplu să apese maneta și acţiunea este efectuată automat.

Proiectat pentru agricultură

La noile încărcătoare telescopice din seria R, Bobcat a păstrat structura bine acceptată și foarte reușită a cadrului sudat cu cutie - cu protecţie a plăcii de oţel la baza mașinii - o caracteristică reprezentativă a tuturor încărcătoarelor Bobcat. Acest design al cadrului protejează transmisia și circuitele hidraulice, iar centrul de greutate foarte scăzut al mașinii asigură o stabilitate de lucru excepţională. Datorită combinaţiei dintre mașina bine echilibrată, centrul de greutate redus, contragreutatea grea și ampatamentul lung, încărcătoarele telescopice Bobcat R-Series pot suporta ușor și în siguranţă sarcini mari la orice înălţime.


Motor proiectat pentru întreținere ușoară

Accesul la compartimentul motor a fost, de asemenea, îmbunătăţit, permiţând o întreţinere mai ușoară. Sub capotă, încărcătoarele telescopice din seria R sunt alimentate de noile versiuni actualizate ale motorului Bobcat D34 Stage V, utilizând un post-tratament DPF, care este regenerat automat, fără impact asupra performanţei și fără perturbări pentru operatori.

Noile încărcătoare telescopice din seria R sunt disponibile într-o gamă de patru niveluri de finisare AGRI. Echipamentul din fiecare pachet este clar definit și este destinat să îndeplinească diferite niveluri de așteptări ale clienţilor în ceea ce privește ușurinţa în utilizare și nivelul de confort. Noul pachet AGRI 4 Star este echipat cu toate echipamentele noi de confort și productivitate ale acestei noi generaţii de mașini. Se adresează celor mai pretenţioși fermieri și aspiră să construiască o imagine de marcă a „excelenţei în utilaje agricole”.

Garanție standard de 3 ani inclusă

Ca la toate încărcătoarele telescopice noi Bobcat, seria R oferă clienţilor liniște sufletească, cu o garanţie de 3 ani (sau 3000 de ore) pe întreaga mașină, standard din fabrică, prelungibilă la 5 ani și 5000 de ore. Bobcat este singurul producător care oferă standard o garanţie de 3 ani, permiţându-le clienţilor să se concentreze în totalitate pe dezvoltarea afacerii agricole, fără a se îngrijora de mașinile lor.