Certificare pentru iQblue connect de la LEMKEN
aprilie 20, 2021
CLAAS ARION 400: Gama populară și polivalentă primește actualizarea Stage V și un nou model de top
mai 11, 2021

 

Bobcat - primul încărcător frontal compact pe roţi


Bobcat dezvăluie specificaţii și caracteristici pentru noul model L85

 

    Odată cu prima mașină care a ieșit de pe linia de asamblare, Bobcat a anunţat că noul încărcător frontal pe roti compact (CWL) ‐ modelul L85 ‐ este produs la uzina Bobcat din campusul Dobris din Republica Cehă. Bobcat a confirmat, de asemenea, detaliile și caracteristicile complete pentru L85 CWL, parte din evenimentul revoluţionar de lansare al companiei „Next is Now” din octombrie 2020. Prima mașină se îndreaptă către Institutul Bobcat din campus, unde va fi folosită pentru instruirea dealerilor și a clienţilor Bobcat.

     Intrând în categoria încărcătoarelor frontale pe roţi, Bobcat are acum cel mai mare portofoliu al producătorilor la nivel mondial. Pentru a satisface cererea, a fost construită o a patra linie de producţie suplimentară la fabrica din Republica Cehă. Capacitatea noii linii de producţie este de aproximativ 1000 de mașini pe an și va fi operată de 15 muncitori pe schimb. Noua investiţie a valorat peste un milion de euro.

Creat în centrului de inovaţie Bobcat


     Jiri Karmazin, Manager de produs la Bobcat, a declarat: „Un produs al Centrului de Inovaţie Bobcat din campusul nostru Dobris, L85 a fost conceput pentru a stabili un nou punct de referinţă în materie de performanţă pentru acest segment al pieţei. L85 este construit cu componente dovedite, inclusiv motorul, structurile, osiile, electronica și hidraulica provenite fie de la Bobcat, fie de la prestigioșii noștri furnizori. Multe componente sunt deja utilizate pe scară largă la încărcătoarele compacte, mini‐excavatoare și manipulatoare telescopice, iar L85 trece prin aceleași proceduri de asamblare și testare ca și aceste produse."
     Performanţa ridicată este asigurată de combinaţia dintre puternicul motor Bobcat și sistemul hidraulic. Acest lucru este completat printr‐o stabilitate ridicată, forţe de ejecţie, tractare și împingere și o selecţie cuprinzătoare de accesorii Bobcat. Combinat cu comenzi intuitive, confortul ridicat al operatorului și ușurinţă în utilizare, încărcătorul pe roţi L85 este ideal pentru o multitudine de sarcini întro gamă foarte largă de industrii. L85 poate fi utilizat în construcţii, amenajarea teritoriului, închirieri, industrie, deșeuri, reciclare și agricultură, dar este, în egală măsură, ideal pentru lucrări rutiere, deszăpezire, întreţinere și multe alte aplicaţii.     

O mașină cu adevărat multifuncţională

     Deja există mai multe accesorii pentru încărcătoare Bobcat aprobate pentru utilizarea pe L85, iar altele vor fi anunţate în viitorul apropiat. Portofoliul actual de atașamente include cupa de uz general, cpa pentru material ușoare, cupa multifuncţională, furci pentru paleţi, perii înclinate și turbofreza de zăpadă, făcând din L85 o mașină cu adevărat multifuncţională.
     L85 este echipat standard cu sistemul Power Quick‐Tach compatibil cu cuplaje standard utilizate pe scară largă din industrie. Pentru a rula accesorile care necesită debite mari, precum turbofrezele de zăpadă și periile laterale, L85 poate fi echipat cu opţiunea pentru debit mare, care asigură un debit hidraulic de 100 l / min.
     O altă caracteristică unică a L85 este Advanced Attachment Control. Acest sistem revoluţionar permite operatorului să treacă la un model alternativ de control al mașinii la o simplă atingere a unui buton. Aceasta oferă un control independent al turaţiei motorului (și a debitului auxiliar maxim) și a vitezei de deplasare a mașinii. Datorită conectorului cu 7 pini, operatorul poate controla chiar și cele mai complicate atașamente intuitiv și eficient.     

Concentrat pe ușurinţa de utilizare

     Motorul este pornit în general cu cheia standard, dar pentru pornirea și oprirea rapidă a motorului în timpul zilei, operatorul poate utiliza și butoane soft‐touch, situate convenabil pe consola din dreapta. Mașina este echipată cu funcţii de frânare de parcare automată și asistenţă la înclinare, asigurându‐se că frâna de parcare de pe L85 este cuplată și decuplată automat, după cum este necesar. Aceste caracteristici asemenea celor de pe autoturismele personale sunt unice pentru acest tip de mașină.
     Amplasarea tuturor comenzilor este concepută pentru a face L85 ușor și confortabil de operat chiar și în timpul schimburilor lungi. Comutatorul de schimbare a direcţiei [Forward‐Neutral‐Reverse] este situat în partea din faţă a joystick‐ului și este acţionat cu degetul arătător. Comenzile pentru blocarea diferenţială, modul broască ţestoasă / iepure, sistem hidraulic pentru flotarea agregatelor și controlul debitului auxiliar sunt toate la vârful degetului operatorului în partea superioară a joystick‐ului.
     Sistemul de navigare este folosit pentru a accesa, naviga și confirma configurarea L85 pe afișajul LED de 5 inch și pentru a comuta rapid la vizualizarea oferită de camera de vizualizare din spate. Toate ecranele de afișare și configurare a informaţiilor vitale ale mașinii sunt gestionate prin intermediul sistemului de navigare.

Proiectat în jurul operatorului

     Proiectată în jurul operatorului, cabina de pe L85 oferă un confort ridicat și o funcţionare ușoară, asigurându‐i operatorului că poate lucra cât dorește. Comenzile pentru scaune și mâini pot fi ajustate cu ușurinţă pentru a se potrivi nevoilor operatorului. Poziţia joystick‐ului este reglabilă pe orizontală și integrată în scaunul suspendat al operatorului pentru a asigura cea mai bună experienţă de operare și confort. Coloana de direcţie este, de asemenea, reglabilă în două direcţii ‐ orizontală și verticală ‐ o caracteristică unică în industria CWL. Cabina este complet închisă și presurizată, îndeplinind cele mai stricte cerinţe de siguranţă FOPS II.
     Există două uși de sticlă de fiecare parte a cabinei, oferind o vizibilitate excelentă pe ambele părţi. Acest lucru este combinat cu colţurile joase ale ferestrelor din faţă, designul capotei care oferă atât rezistenţă, cât și vizibilitate ridicată, camera retrovizoare și raza de virare îngustă. Acest lucru asigură faptul că și operatorii mai puţin experimentaţi pot începe rapid să folosească mașina, manipulând sarcini și deplasându‐se cu încredere la locul de muncă.
     Comutatoarele moi pentru controlul funcţiilor principale ale L85 sunt amplasate convenabil pe consola din dreapta și există un spaţiu suficient de depozitare pentru sticle de apă pahare, precum și un încărcător de 12 V și porturi USB.

Alegerea opţiunilor de confort și performanţă

     L85 este echipat standard cu un sistem de încălzire, ventilaţie și aer condiţionat (HVAC) disponibil ca opţiune din fabrică. Pe lângă asigurarea celor mai bune condiţii de lucru pe tot parcursul anului, sistemul HVAC ajută la dezgheţarea și reducerea umidităţii în cabină pe vreme rece.

     Alte caracteristici de confort și performanţă disponibile includ:

         • Pompă hidraulică cu debit mare

         • Control automat al cursei

         • Indicator de nivel al cupei

         • Faruri cu LED‐uri

         • Opţiune de viteză de 30 km/h

         • Opţiuni pentru roţi

         • Pachet rutier

Specificaţii pentru L85:

Cuvă standard:

Gama de cuve:

Greutate de lucru:

Înălţimea de ridicare:

Înălţimea cabinei:

Motor:

Puterea motorului:

0,8 m3

0,6‐1,2 m3

5091 kg

3250 mm

2498 mm

Bobcat D24

50,7 kW (68 CP)