Sistem de marcare cu laser LASIT TOWERMARK
mai 27, 2020
Centrul de Rectificare și Producţie scule SAACKE UW I‐F
iulie 14, 2020
 


Centrele de Prelucrare Multi‐Tasking

Integrex i‐200H ST – Integrex i‐450H ST

De ce Centre de Prelucrare Multi‐Tasking?

Centrele Multi‐Tasking adaugă eficienţă în fiecare etapă a procesului de fabricaţie. Deoarece permite producerea de la început până la sfârșit a pieselor care necesită o abordare pe mai multe axe a mai multor procese, reduce timpul de producţie și costurile pe reper, eliminând, în multe cazuri, nevoia de mai multe prinderi și mașini multiple. Datorită setării unice, crește precizia de prelucrare și calitatea pieselor, deoarece piesele rămân pe o mașină, în loc să se mute de la o mașină la alta, implicând numeroase alte setări.

Cu mai multe procese pe mai puţine mașini, atelierele își pot spori capacitatea de producţie și pot răspunde eficient la o gamă mai largă de produse, crescând profitabilitatea lor prin reducerea cheltuielilor. În același timp, Centrele Multi‐Tasking reduc necesitatea de a investi în dispo ‐ zitive de fixare costisitoare, și le permite să producă mai multe produse cu mai puţini operatori sau să crească producţia fără a angaja mai mulţi operatori.

Centrele Multi‐Tasking cumulează funcţionalitatea mai multor mașini pe un singur echipament, făcând mai mult cu mai puţin, eliberând spaţiul de lucru al atelierului și permiţând operatorilor să facă mai multe piese într‐un schimb.

De ce noile Centre Multi‐Tasking din seria Integrex i‐H?

• Proiectare compactă a mașinii cu dimensiuni ale pieselor ce pot fi prelucrate mari.
• Al doilea arbore și turela inferioară nou proiectată, pentru integrare excepţională a procesului.
• Gamă variată de specificaţii ale arborilor de strunjire și frezare disponibile.
• Echipamente de automatizare din fabrică – alimentatoare de bară, Mazak AUTO FLEX CELL, schimbător automat de bacuri – pentru o productivitate sporită.
• Sistemul CNC MAZATROL SmoothAi de ultimă generaţie.

Cea mai nouă serie Mazak de Centre Multi‐Tasking INTEGREX Seria i‐H reprezintă generaţia a noua de dezvoltare avansată a companiei. Această serie este echipată cu comanda numerică MAZATROL SmoothAi de ultimă generaţie, care adaugă inteligenţă artificială, învăţare automată și gestionare avansată a datelor, pentru a anticipa nevoile sarcinilor și pentru a îmbunătăţi flexibilitatea producţiei. De asemenea, aceste centre dispun de un design exterior complet nou, cu o opţiune de ușă automată care simplifică adăugarea tuturor nivelurilor de tehnologie de auto ‐ matizare, împreună cu o gamă largă de opţiuni de automatizare compatibile, inclusiv roboţi, sisteme automate de încărcare / descărcare / transfer, alimentatoare de bare și evacuatoare automate de piese.

Pentru o funcţionare ușoară, seria INTEGREX i‐H oferă o unitate convenabilă de instalare a sculelor din faţă și o magazie automată de schimbare a sculelor în spate, cu numeroase opţiuni de capacitate de stocare, împreună cu o zonă de stocare pentru braţul robot, bacuri, sculele și piesele de prelucrat, și un schimbător automat de bacuri, fără a opri procesul de prelucrare. O turelă inferioară de tip paralel reduce interferenţele de prelucrare și acumularea de așchii pentru o mai mare eficienţă și o intervenţie mai redusă a operatorului.

Centrele Multi‐Tasking cresc eficienţa, comoditatea și profitabilitatea atelierelor care doresc să profite la maximum de spaţiu, fluxul de lucru și capacitatea lor. Pentru a atinge cea mai completă expresie a productivităţii, Mazak construiește cea mai largă gamă de Centre Multi‐Tasking din industrie.


Gamă variată de specificaţii ale arborelui de frezare

Turaţia arborelui de frezare – HSK‐A63 – prinderea standard

Diagrama putere – cuplu a arborelui de frezare


Arborele principal

 
Arborele principal are motorul integrat, nu are angrenaje sau curele care pot provoca vibraţii, pentru a asigura suprafeţe finite excelente, precum și fiabilitate ridicată. Datorită puterii și cuplului ridicat al arborelui principal cu care este echipată seria INTEGREX i‐H, se asigură cicluri de prelucrare scurte.

Arborele secundar

 
Cu ajutorul arborelui secundar se poate efectua prelucrarea continuă a primelor și a următoarelor procese. Rotirea primului și celui de‐al doilea arbore pot fi sincronizate pentru poziţionarea radială a unei piese de prelucrat în primul și al doilea proces.

Turela inferioară

Datorită tăierii echilibrate cu arborele de frezare și turela inferioară (prelucrarea simultană cu două unelte), productivitatea poate fi crescută. Turela inferioară este disponibilă opţional cu scule rotative.Frezarea poate fi efectuată simultan de arborele de frezare și turela inferioară pentru o productivitate ridicată.

Mazak-turela-inferioara_1

Mazak „AUTO FLEX CELL“


Schimbătorul automat de bacuri

Schimbare automată a bacurilor. Opţiune disponibilă doar pentru Integrex i‐450H ST.


Noua generaţie MAZATROL Smooth CNC