Horn – Extindere pentru frezarea de canelare și tăierea canalelor
iunie 21, 2021
Rulmenţii NSK cu o nouă colivie patentată sporesc performanţele
iunie 24, 2021
 

 

Centru de prelucrare vertical MAKINO F5

Ideal pentru frezări grele în aplicaţii complexe


Centrul de prelucrare vertical F5 este proiectat să ofere o prelucrare continuă, lipsită de vibraţii. Robusteţea și rigiditatea componentelor mașinii asigură obţinerea unor toleranţe extrem de strânse, specifice pieselor cu configuraţii complexe din domeniul producţiei de stanţe și matriţe sau din domeniul medical.

Configuraţia unică a axelor și utilizarea componentelor turnate mari în construcţia mașinii asigură robusteţea acesteia. Utilizarea suruburilor cu bile cu pas de 8 mm si a riglelor de măsură directă de mare precizie, cu rezoluţie de 0,05 microni, oferă mașinii o precizie superioară. Toate aceste caracteristici permit mașinii Makino F5 să asigure precizii de prelucrare extrem de ridicate, precizii de poziţionare de până la ±0.0015mm și repetabilitatea poziţionării de până la ±0.001mm.

Configuraţia standard a mașinii F5 include arborele principal de mare productivitate HSK‐A63, echipat standard cu sistemul de răcire interioară “core‐cooling“ ‐ patent Makino, completat de sistemul de control al temperaturii tip manta, specific mașinilor produse de Makino. Arborele principal asigură un domeniu extrem de larg de capabilitaţi de prelucrare, atât in gama de turaţii reduse, oferind robusteţe și rigiditate mare la prelucrările de degrosare, cât si in gama de turaţii înalte, oferind prelucrări continue fară vibraţii și calitate excepţionala a suprafeţei atunci când se utilizează scule cu diametru mic.

Comanda numerică utilizată este Makino Professional 6, care oferă combinaţia perfectă între utilizarea interfeţei grafice a sistemului de operare Winows 7 (GUI‐Grafical User Interface), selectarea pe ecran tactil cu acces rapid la informaţii, și capabilitaţile de stocare si conectare ale unei baze de date.

Softul SGI.5 este dezvoltat special de Makino pentru a asigura precizie și calitate superioară a suprafeţelor complexe.

TOP METROLOGY S.R.L.
Blvd. Iuliu Maniu Nr.7‐11
Complex Apaca
Sector 6, București
Tel: +40 746.608.707; Fax: +40 37.810.5808
office@topmetrology.ro / www.topmetrology.ro