GRIMME WV Noul vindrover pentru legume
mai 24, 2020
AGROMALIM 2020
iunie 12, 2020
 EIMA INTERNATIONAL se „dublează”


Marele eveniment care prezintă mașini și echipamente pentru agricultură și întreținerea zonei verzi răspunde la situațiile de urgență pentru sănătate și își mută cea de-a 44-a ediție de la mijlocul lunii noiembrie 2020 până la începutul lunii februarie 2021. Cu toate acestea, întâlnirea din noiembrie nu este anulată, transformându-se în schimb într-un mega-eveniment digital, o inovație absolută în istoria evenimentelor agricole.


Marea expoziție de utilaje agricole își schimbă programul și se mută din noiembrie 2020, în februarie 2021. Datorită situației de urgență, evenimentul de la Bologna - unul dintre cele mai importante evenimente din lume, cu aproape 2.000 de companii expozante și un număr total de 320.000 de vizitatori la ultima ediție - nu va avea loc în perioada 11-15 noiembrie 2020, așa cum era programat. În schimb, va avea loc între 3 și 7 februarie 2021, tot în complexul expozițional de la Bologna. Cu toate acestea, întâlnirea din noiembrie nu va fi lanulată. În aceeași perioadă a evenimentului original, Eima International va crea „Eima Digital Preview”, primul eveniment mondial pentru mașini agricole găzduit în întregime folosind o platformă digitală și tehnologii digitale. Eima din februarie 2021 se va baza pe formatul sau tradițional, oferind în direct oamenilor de afaceri, tehnicienilor și fermelor, cea mai variata gama de tehnologii pentru fiecare tip de prelucrare. Pe de altă parte, ediția digitală promite a fi o previzualizare fascinantă, un experiment unic în industrie, o experiență nouă care va proiecta expozanții și vizitatorii într-o nouă dimensiune.
"Decizia de a amâna marea și tradiționala EIMA până la începutul anului viitor - explică Alessandro Malavolti, președintele FederUnacoma, federația producătorilor italieni care este organizatorul direct al evenimentului - provine dintr-o evaluare logistică și economică atentă, deoarece este foarte probabil ca expozițiile să fie în continuare afectate în toamnă de anumite ordonanțe guvernamentale, iar sistemul de transport și servicii să fie încetinit din cauza măsurilor de precauție care vor fi încă în vigoare atât în Italia, cât și în străinătate". „La urma urmei, lanțul de aprovizionare cu mecanică agricolă trebuie urgent să își reia activitatea - explică Malavolti - pentru că există un interes mare pentru inovațiile tehnologice și o mare nevoie, mai ales după faza acută a urgenței virusului, pentru a restabili energia și competitivitatea la nivelul primar economic". "De aceea, am planificat previzualizarea din noiembrie - încheie președintele FederUnacoma – eveniment care va lega ediția din februarie 2021, un eveniment care reprezintă o excepție din istoria EIMA International. EIMA va reveni la formatul si locația sa tradițională din noiembrie 2022". "Înscrierile în cea de-a 44-a EIMA au umplut deja complexul expozițional Bologna, iar această structură organizatorică va fi transpusă în februarie - explică directorul general al FederUnacoma Simona Rapastella - în timp ce lucrăm deja pe platforma digitală care va permite expozanților să previzualizeze în Noiembrie profilurile companiei lor și gama de produse și știri". „Lucrăm în sinergie cu instituțiile, organizațiile profesionale și editurile - adaugă Rapastella - pentru a crea un program de seminarii, conferințe și evenimente bazate pe media, să concentrăm atenția asupra principalelor probleme și să încurajăm întâlnirea dintre ofertă și cerere în ceea ce privește tehnologiile pentru agricultură, îngrijirea zonelor verzi și întreținerea terenurilor". „Întâlnirile„ business-to-business ”cu operatori străini vor fi in prim-plan pe noua platformă - încheie Rapastella - deoarece acestea reprezintă o țintă strategică și un punct forte pentru expoziția noastră”.