COGNEX IN-SIGHT D900
februarie 22, 2021
Geometria Walter MS3 combinată cu WSM01 – ideală pentru materialele ISO S
martie 5, 2021
 

FJW 100 / 160

Centru de prelucrare pe 5 feţe, cu două coloane

autori: dr. ing. Adrian Totu; ing. Dan Bota

 

Prezentarea Centrului de Prelucrare


• Generator manual de impulsuri de la distanţă.

Generatorul manual de impulsuri de la distanţă asigură o operare convenabilă a mașinii atunci când operatorul nu este aproape de panoul de comandă CNC. Acesta afișează poziţia și valorile coordonatelor mașinii. 4 poziţii diferite pot fi înregistrate în memorie de către generatorul manual de impulsuri de la distanţă.

• Înălţimea mesei de 910 mm.

Ușurinţă în manevrarea dispozitivelor de fixare și încărcarea / descărcarea pieselor de prelucrat.

• Accesibilitatea ușoară a macaralei deasupra mesei.

Structura gardului de siguranţă separă lucrătorul de părţile mobile ale mașinii. Macaraua se poate apropia de masă din orice direcţie, excluzând partea cu coloana, fiind ușor de încărcati și descărcat piese de prelucrat mari.

• Acces ușor la mașină.

Treptele exterioare elimină diferenţa de înălţime dintre podea și suprafaţa de lucru pentru a facilita accesul la zona de prelucrare și panoul de comandă al mașinii.

• Panou de operare mobil.

Panoul comenzii numerice poate fi deplasat înspre interiorul mașinii și înspre exterior, în funcţie de necesitate.

Construcţia mașinii


• Construcţie rigidă a mașinii.

Coloanele de rigiditate ridicată și batiul sunt proiectate pentru a rezista la sarcini orizontale, verticale direcţie și de torsiune asigurând o înaltă precizie pentru prelucrările grele pe o durată lungă de viaţă.

Prelucrările grele pot fi efectuate prin deplasări pe axa X (deplasarea mesei înainte / înapoi) utilizând ghidaje cu role de rigiditate ridicată, pe axa Y (arborele principal stânga / dreapta) și axa Z (deplasarea arborelui principal sus / jos).

Coloana (RAM – ul) arborelui principal are o structură cu o secţiune transversală de 350 mm (13,78"), ceea ce reduce deformările acesteia cu 54% mai puţin comparativ cu modele convenţionale.
Schimbarea automată a capului unghiular, precum și schimbarea automată a sculei, permit prelucrarea automată a feţei de sus cât și a feţelor laterale. Capul unghiulat are 72 de poziţii de indexare la 5° efectuate prin programul EIA / ISO.


Schimbătorul automat al capetelor unghiulare este situat lângă coloana laterală a panoului de operare CNC. Schimbătorul automat de scule realizează schimbul de scule atăt pentru capetele unghiulare cât și pentru axul principal.


Prelucrarea suprafeţelor laterale poate fi efectuată prin programul MAZATROL. Fiecare suprafaţă poate fi ușor de programat prin subprograme MAZATROL.


Comanda numericăDimensiunile mașinii