Volum mare de așchii la frezarea cu avans mare
ianuarie 7, 2021
Influenţa compoziţiei chimiceasupra indicatorilorde prelucrabilitate
ianuarie 22, 2021
 

Frezarea cu „Xtended Technology“ Xtra·tec® XT


Walter prezintă cea mai nouă generaţie de scule


Walter prezintă următoarea generaţie de freze sub denumirea Xtra·tec®XT.
"Xtended Technology", sau "XT" pe scurt, sunt proiectate să asigure o productivitate sporită și o fiabilitate superioară a procesului de prelucrare. Nu doar culoarea neagră este cea care le deosebește de sculele Xtra·tec® anterioare; ele sunt, de fapt, o generaţie complet nouă de scule de frezare.
Walter lansează pentru început frezele pentru planare si frezele cilindro‐frontale din această generaţie – care satisfac practic toate cerinţele în frezarea laterală si a canalelor în toate grupele comune de materiale. Principala caracteristică de design a noilor scule de frezare este poziţia de montare a plăcuţelor amovibile: pe un plan mai înclinat și cu o suprafaţă mai mare de contact. Astfel se reduce presiunea pe suprafaţa locasului, crescând și stabilitatea în același timp. Secţiunea transversală mai mare in zona găurii pentru șurub face plăcuţa mai stabilă și șuruburile mai lungi disponibile acum o fixează mai puternic. Corpul frezei este și el mai stabil, deoarece acum are mai mult material în spatele locașului plăcuţei.

Pe lângă fiabilitatea sporită a procesului, noua poziţie de montare a plăcuţelor amovibile permite, de asemenea, adăugarea unui dinte suplimentar, crescând astfel productivitatea.
Forma precisă la 90° a frezelor cilindro‐frontale ajută la reducerea operaţiilor suplimentare de finisare. Șuruburile de fixare, mai ușor de accesat, optimizează manevrarea și previn erorile de asamblare.
O altă caracteristică este reprezentată de plăcuţele amovibile mai mici cu care pot fi echipate aceste corpuri de frezare. Ele continuă tendinţa actuală de avea adâncimi cât mai reduse de prelucrare. Acest lucru se aplică cu atât mai mult în cazul frezei pentru planare M5009: aceasta combină adâncimile mici de prelucrare cu avantajele oferite de plăcuţele cu două feţe Walter Tiger·tec®. Aceste plăcuţe au opt muchii așchietoare în loc de patru, în mod obișnuit. Graţie acestor muchii așchietoare, precum și unui număr redus de operaţii de finisare, M5009 are o eficienţă sporită.
Inovaţie în sustenabilitate: ca parte a Walter Green, întreg lanţul de producţie și livrare al sculelor de frezare Xtra·tec® XT folosește un sistem de compensare completă a CO2.


Walter Tools S.R.L. Timișoara
Tel.: +40‐256‐406218; Fax: +40‐256‐406219
E‐mail: service.ro@walter‐tools.com
www.walter‐tools.com