Makro•Grip® Ultra
februarie 11, 2021
COGNEX IN-SIGHT D900
februarie 22, 2021

 

Ghidajele liniare NSK se dovedesc ideale pentru utilajele de producție
a măștilor faciale


 
NSK_84_4

Utilajele automate de producție a măștilor faciale construite de Sims Engineering includ ghidaje liniare din seria NH de la NSK. Foto: Sims Engineering

Atunci când unui specialist britanic în automatizare și construcția de mașini-unelte i s-a cerut să fabrice urgent utilaje de producție a măștilor faciale ca răspuns la pandemia COVID-19, acesta a apelat la echipa proactivă de la NSK și la ghidajele liniare cu durată lungă de viață din seria NH.

Compania de familie Sims Engineering (simsengineering.com) a fost înființată în 1982 și este specializată în proiectarea și fabricarea de sisteme automatizate și utilaje cu destinație specială. O mare parte din activitatea desfășurată de această companie cu certificare ISO9001 este destinată clienților din sectoarele auto, farmaceutic și alimentar. Cu toate acestea, când a sosit pandemia COVID-19, compania a răspuns imediat la cererea de utilaje automate de fabricare a măștilor faciale.

Compania Sims Engineering este cunoscută pentru capacitatea sa de a produce utilaje într-un timp scurt. Compania a construit utilaje de producție a măștilor faciale cu mulți ani în urmă; prin urmare, aceasta a fost o situație de actualizare a designului și de obținere a unei soluții fiabile, inovatoare și eficiente, care să maximizeze productivitatea și calitatea. Utilajele automate de producție a măștilor faciale fabricate de Sims Engineering sunt extrem de complexe, cu funcții de tăiere, pliere și asamblare complet integrate, pentru a produce măști textile care pot fi împăturite perfect. Pentru tăierea profilurilor măștilor din materialul textil, se folosește un set de poanson și matriță de înaltă precizie.

Pentru a facilita mișcarea lină, eficientă și eficace a utilajului, compania a apelat la un vechi partener din domeniul tehnologic, NSK. În ultimii 20 de ani, NSK a furnizat companiei Sims Engineering ghidaje liniare din seria NH/NS (și modelele anterioare), adecvate pentru gama largă de utilaje și sisteme construite de companie.

Pentru utilajele de producție a măștilor faciale, ghidajele liniare ­trebuie să ofere viteze înalte și capacități mari de încărcare, cu un nivel minim de zgomot și fiabilitate ridicată. Compania știa că seria NH de la NSK urma să îndeplinească aceste cerințe.

Ghidajele liniare din seria NH de la NSK oferă o durată de viață dublă în comparație cu produsele convenționale. Foto: NSK

Ghidajele liniare din seria NH oferă o durată de viață dublă în comparație cu alternativele convenționale, datorită caracteristicilor cum ar fi geometria special dezvoltată a canalelor pentru bile. Printre beneficiile suplimentare ale oferite utilizatorilor se numără sarcina dinamică ridicată, productivitatea sporită, intervalele lungi de întreținere, zgomotul redus, ușurința instalării și precizia standard care depășește alternativele convenționale.

Sims Engineering a avut surpriza plăcută de a descoperi că atelierul NSK din Newark, Regatul Unit, a rămas deschis în perioada de izolare. La doar cinci zile după plasarea comenzii, NSK a furnizat primele ­ghidaje liniare din seria NH.

În plus față de stocurile de unități standard, NSK Newark are capacități extinse de a răspunde în cel mai scurt timp la cererile e produse cu lungimi, straturi de acoperire, tipuri de etanșare și lubrifianți speciali. Deși unitatea menține stocuri de ghidaje liniare NH/NS de ­dimensiunile 15-65, ceea ce îi permite să răspundă cererilor din Regatul Unit și întreaga Europă, atelierul intern este bine echipat pentru a ­satisface comenzile speciale în intervale de timp care pot ajunge până la cinci zile.


Ghidajele liniare NH/NS furnizate companiei Sims Engineering includ unități de lubrifiere NSK K1. Foto: NSK

Pe parcursul anului 2020, NSK a furnizat companiei Sims Engineering numeroase ghidaje liniare NH pentru utilajele sale de producție a măștilor faciale. În prezent, trei astfel de utilaje se află în producție, cererea de măști faciale produse local continuând să crească.

Toate ghidajele liniare din seria NH pentru Sims Engineering sunt livrate cu unități de lubrifiere K1 de la NSK, prin care lubrifiantul este încorporat într-o substanță de bază și eliberat lent, pentru a asigura lubrifierea pe o perioadă lungă de timp.

Etanșarea meticuloasă a unităților K1 împiedică contaminanții să ajungă la palierele ghidajelor liniare. În plus, o cantitate mult mai mică de lubrifiant este eliberată în exterior, în comparație cu soluțiile convenționale.

Ca opțiune suplimentară, NSK a lansat recent unitatea de lubrifiere K1-L. În unitatea K1-L, se află o nouă substanță de bază, pe bază de poliolefină, cu o rezervă mult mai mare de lubrifiant, ceea ce asigură, în mod normal, o durată de viață dublă față de cea a seriei K1.


Noua unitate NSK K1-L oferă o durată de viață dublă față de cea a unităților de lubrifiere K1. Foto: NSK

Despre NSK Europe

NSK Europe Ltd. este organizația europeană a producătorului de rulmenți NSK din Tokyo, companie înființată în Japonia în anul 1916 și care în prezent angajează aproximativ 31.000 de persoane în unitățile sale din toată lumea. Produsele și soluțiile oferite în domeniul industrial și al construcției de automobile pot fi găsite oriunde există lucruri în mișcare.

Pe lângă aproape toate tipurile de rulmenți, portofoliul ­companiei include lagăre cu rulmenți, tehnologie liniară, carcase ­pentru rulmenți de roată, rulmenți pentru transmisie și motor, precum și sisteme de direcție.

Compania vizează perfecțiunea în toate dome­niile sale de activitate. Scopul său este de a atinge poziția de lider în calitate în sectorul său, în acest sens depunând eforturi printr-un ­proces continuu de îmbunătățire, prin dezvoltarea excelentă a ­produselor, prin procese de producție optimizate și prin procese de servicii orientate spre client. În anul fiscal 2019, cei peste 4.400 de angajați ai NSK Europe Ltd. au realizat vânzări de peste 920 de milioane de euro.

www.nskeurope.com