Noua gamă MICHELIN AGRIBIB ROW CROP IF
august 26, 2021
Bobcat lansează o nouă generație de încărcătoare telescopice
august 30, 2021

 

Inaugurarea centrului CLAAS
în Ymeray, Franța


 


CLAAS și-a inaugurat noul campus din Ymeray. Președintele CLAAS France, Frédéric Verbitzky, în prezența președintei Comitetului acționarilor Grupului CLAAS, Cathrina Claas-Mühlhäuser, a putut întâmpina doar un număr restrâns de invitați la eveniment, având în vedere pandemia de coronavirus. Cu toate acestea, au fost invitate peste 2000 de persoane să urmărească evenimentul online.

Un eveniment cu un număr foarte limitat de participanți fizic

La festivitate au participat aproximativ șaizeci de persoane, în conformitate cu măsurile de reducere a riscurilor. Alături de Cathrina Claas-Mühlhäuser, au fost de asemenea prezenţi Thomas Böck, CEO-ul Grupului CLAAS, Martin von Hoyningen-Huene, noul președinte al CLAAS Tractor, reprezentanţi ai Camerei de Comerţ și Industrie, ai Camerei de Agricultură, ai autorităţilor și organismelor legislative locale, membrii comitetul executiv al CLAAS France, partenerii CLAAS Financial Services, CLAAS Réseau Agricole și, bineînţeles, reprezentanţii grupului de dealeri care aparţin reţelei CLAAS din Franţa, precum și arhitectul și reprezentanţii companiilor de construcţii.

Un complex multifuncțional, unic în universul utilajelor din Franța

Campusul CLAAS din Franţa este un centru cu adevărat inovator, construit de Grupul CLAAS și filiala sa CLAAS France. Acest centru multifuncţional reunește într-un singur loc aproape toate domeniile de activitate aflate în serviciul mărcii și al clienţilor săi profesioniști din agricultură.

Complexul este format din patru elemente:

  • Un showroom mare, de 650 m², cunoscut sub numele de Technoparc, care poate fi folosit ca showroom pentru utilaje, precum și ca sală de recepţie sau studio de televiziune.
  • Principalele birouri administrative și ale conducerii CLAAS France, CLAAS Financial Services și CLAAS Réseau Agricole SAS sunt grupate împreună în sediul central.
  • Centrul de instruire CLAAS ACADEMY, care găzduiește 2.500 de stagiari pe an, este compus din opt saloane și săli de curs și oferă tehnicienilor și agenţilor de vânzări condiţii ideale pentru a-și îmbogăţi cunoștinţele în materie de tractoare, precum și utilaje de recoltat autopropulsate, echipamente de recoltat iarbă, utilaje pentru manipulat și tehnologii noi.
  • Platforma logistică care stochează și distribuie piese de schimb către cele 250 de puncte de service ale reţelei CLAAS din Franţa.Campusul CLAAS din Franța în cifre
 Suprafaţă teren: 16 ha
 Suprafaţă acoperită: 20.000 m²
 Număr de angajaţi în cadrul centrului: 120
 Investiţie: 20 milioane de euro
 Construcţia a început pe 1 septembrie 2019
 Echipele s-au mutat în campus pe 31 august 2020
 Inaugurat pe 20 mai 2021

O etalare de tehnologii

Cathrina Claas-Mühlhäuser, președinta Comitetului acţionarilor, a dezvăluit o sculptură de dimensiuni mari a celebrului înnodător în faţa clădirii principale: istoria grupului CLAAS a început cu această invenţie.

Bunicul său, August Claas, a depus o cerere de brevet pentru această invenţie remarcabilă în Germania pe 18 mai 1921, exact acum 100 de ani. De fapt, Franţa emisese deja brevetul pe 17 mai, cu o zi înainte de Reichspatentamt din Berlin. Astfel, sculptura reprezintă originile companiei și legătura strânsă dintre CLAAS și piaţa franceză, care sărbătorește anul acesta aniversarea a 100 de ani.

Un magnet pentru domeniile de activitate legate de utilaje

Frédéric Verbitzky, președintele CLAAS France, intenţionează să profite de facilităţile de excepţie pentru a face din Campusul CLAAS din Franţa un loc în care profesioniștii din agricultură pot descoperi și testa cele mai eficiente utilaje de pe piaţă și unde pot testa tehnologii noi. Campusul CLAAS va oferi, de asemenea, o imagine foarte profitabilă a sectorului utilajelor agricole, pentru a atrage tinere talente către domeniile de activitate care deservesc agricultura. Aflat într-o zonă rurală, dar la doar câteva zeci de kilometri de regiunea Parisului, una dintre cele mai mari metropole din Europa, centrul CLAAS este situat ideal pentru a ajuta la deschiderea unui nou capitol din istoria agriculturii în Franţa.

CLAAS REGIONAL CENTER SOUTH EAST ­EUROPE

Șoseaua București-Urziceni

077010 Afumați, Ilfov

0800.400.444

info-ro@claas.com

clientulnostru@claas.com