Noul P6006 Exchangeable
mai 17, 2021
Horn – Extindere pentru frezarea de canelare și tăierea canalelor
iunie 21, 2021
 

LAMIERA AMÂNATĂ PENTRU UN AN

EXPOZIȚIA VA AVEA LOC PE 25‐28 MAI 2022


LAMIERA, expoziţia internaţională axată pe industria mașinilorunelte pentru prelucrarea metalelor și tehnologiile inovatoare din sector, programată să aibă loc la fieramilano Rho în perioada 26‐29 mai 2021, a fost amânată oficial pentru un an. Noua dată a evenimentului promovată de UCIMU‐SISTEMI PER PRODURRE și organizată de CEU‐CENTRO ESPOSIZIONI UCIMU este 25‐28 mai 2022.

Având în vedere oprirea prelungită a activităţilor expoziţionale și extinderea restricţiilor de mobilitate și a altor tipuri de limitări, prevăzute în noul Decret al președintelui Consiliului de Miniștri Italian (din 2 martie), organizatorii și expozanţii au decis să reprogrameze expoziţia pentru 2022.

„LAMIERA este o expoziţie de tehnologii de ultimă generaţie și mașini grele ‐ a declarat Alfredo Mariotti, directorul general al UCIMUSISTEMI PER PRODURRE ‐ Nu este de gândit, în acest context, să ţinem expozanţii noștri în așteptare, care, printre alte lucruri, au arătat un mare curaj în trimiterea cererilor lor pentru a expune la această expoziţie. ”

„Am lucrat mult în ultimele luni, acordând atenţie nevoilor întreprinderilor și, în același timp, vorbind cu autorităţile competente. Am intensificat promovarea, așa cum este necesar în această situaţie, și am amânat toate termenele cât mai mult posibil în beneficiul expozanţilor. Cu toate acestea, așa cum stau lucrurile, nu mai poate fi garantat timpul necesar unei organizări adecvate a unui eveniment de o asemenea importanţă”.

Barbara Colombo, președintele UCIMU‐SISTEMI PER PRODURRE a comentat: „Decizia de a reprograma și amâna LAMIERA până în mai 2022 a fost luată cu un mare simţ al responsabilităţii. De fapt, este clar că următoarele două luni vor fi dificile din cauza dezvoltării continue a pandemiei, care prezintă caracteristici mai îngrijorătoare. Din acest motiv, cu onestitate profesională, am decis să amânăm expoziţia. Pe de altă parte ‐ a continuat președintele Barbara Colombo ‐ producătorilor din sector li se oferă o alternativă cu adevărat interesantă, cum ar fi participarea la EMO MILANO 2021, o etapă internaţională și mai semnificativă, având în vedere că lumea formării metalelor nu a avut un târg de aproape doi ani ”.

„Cu toţii avem nevoie de expoziţii comerciale: expozanţi, deoarece aceasta este ocazia lor pentru a‐și prezenta noutăţile publicului; vizitatorii, pentru că pot vedea la prima mână cele mai bune produse internaţionale din sector, cu o singură ocazie; sistemul economic și industrial italian, deoarece expoziţiile nu generează doar contacte de afaceri, ci și oportunităţi de creștere și dezvoltare pentru industria reprezentată. Anularea târgurilor, pe scară largă și pentru o perioadă atât de lungă, riscă să provoace o anumită sărăcire în sectoarele de producţie. Prin urmare ‐ a adăugat Alfredo Mariotti ‐ trebuie să sperăm că vom reveni la normalitate cât mai curând posibil ”.

Acestea fiind spuse, producătorii din sector nu rămân oricum fără expoziţii, deoarece în anul curent va exista EMO MILANO 2021, evenimentul itinerant mondial dedicat operatorilor din industria prelucrătoare ‐ care va avea loc din nou în Italia după 5 ani și după succesul ediţiei trecute ‐ având loc la fieramilano Rho în perioada 4‐9 octombrie 2021.

EMO MILANO 2021 va putea oferi posibilitatea de a expune o propunere mai largă de tehnologii pentru sectorul de prelucrare a metalelor. Toate detaliile referitoare la LAMIERA sunt disponibile pe lamiera.net.