Horn – Sistem de frezare 304 pentru filete mici
noiembrie 15, 2021

 

LVD lansează Laserul de mare putere,
Celula avansată de îndoire, Suita software avansată


 
LVD va prezenta beneficiile eficienţei prelucrării la Blechexpo, prezentând mașina de tăiat cu fiber laser Phoenix FL-3015 cu o nouă sursă de putere de 20 kW, noua celulă de îndoire robotizată Ulti-Form și CADMAN® v8.7 actualizat, o suită de software concepută pentru a înzestra fabrica inteligentă.

Tăiere laser de 2,5 ori mai rapidă decât 10 kW

Puternicul Phoenix FL-3015 de 20 kW oferă un nivel maxim de productivitate la tăiere cu laser și procesează eficient o gamă largă de materiale feroase și neferoase cu grosimi ale materialului de până la 40 mm.

Mașina taie de până la 2,5 ori mai repede decât un laser cu fibră de 10 kW. Perforează și decupează materiale groase la viteze mai rapide decât majoritatea sistemelor de tăiere cu plasmă, cu tăieturi mai drepte și capacitatea de a tăia găuri la jumătate din grosimea foii, toate cu eficienţa de procesare și precizia tăierii cu fiber laser.

Acceleraţia și precizia sunt susţinute în continuare de construcţia cadrului din oţel sudat rigid al mașinii. Un sistem integrat de control și antrenare asigură cea mai înaltă reproducere a contururilor programate la viteze mari de procesare.

Controlerul Touch-L de 19 inchi este ușor de utilizat: operatorii de toate nivelurile de calificare pot interacţiona cu ușurinţă cu Phoenix.

Phoenix FL oferă o serie de opţiuni pentru a crește performanţa, inclusiv un schimbător automat de duze cu 10 staţii, software-ul de programare CADMAN-L și automatizarea modulară MOVit, de la Compact Tower până la sisteme TAS și WAS.

Sursa laser cu fibră de 20 kW este disponibilă pe modelele Phoenix FL-3015, 4020 și 6020.

Celula de îndoire nu are nevoie de “robot teaching”

Noua celulă de îndoire robotizată Ulti-Form de la LVD menţine productivitatea de îndoire la apogeu, gestionând eficient ciclurile de producţie scurte și lungi. Inovaţia a fost nominalizată la Premiul Blechexpo 2021.

Ulti-Form oferă un proces rapid de „art-to-part” cu programarea puternică a LVD. CADMAN-B calculează automat programul optim de îndoire și importă toate datele de îndoire în software-ul robot CADMAN-SIM, nu este necesară programarea robotului. SIM calculează automat poziţiile de prindere, generând cea mai rapidă cale fără coliziuni pentru robot și apoi transmite informaţiile înapoi către B, permiţând operatorului să lucreze cu un singur program.

Dispozitivul de prindere autoadaptabil LVD găzduiește o serie de geometrii ale pieselor, ajustându-se automat la dimensiunea piesei de prelucrat.

Designul său inteligent economisește investiţiile în diferite prinderi și timpul de schimbare a prinderii.

Ulti-Form dispune de un abkant cu schimbator automat de scule de 135 de tone, cu depozit de scule incorporat integrat cu un robot industrial.

Celula manipulează piese de la 50 x 100 mm până la 1200 x 800 mm cu o greutate de până la 25 kg.

Echipat cu sistemul de îndoire adaptiv Easy-Form® Laser de la LVD, Ulti-Form garantează acurateţea unghiului, asigurând rezultate de îndoire constant precise.

Software-ul inovator al fluxului de proces

Software-ul nou lansat CADMAN® v8.7 introduce mai multe caracteristici cheie, precum și actualizări pentru CADMAN-JOB, CADMAN-SDI, CADMAN-P și CADMAN-L.

CADMAN v8.7 este capabil să integreze operaţiuni externe, cum ar fi filetarea, debavurarea și șlefuirea, permiţând controlul, monitorizarea și înregistrarea unei comenzi de la materia primă la piesa finită. Operaţiunile externe sunt acum vizibile în ecranul de prezentare CADMAN-JOB și pot fi urmărite în procesul de producţie pentru transparenţă în timp real.

Cel mai recent software CADMAN poate gestiona, de asemenea, procesul complet de producţie a tablelor fără a fi nevoie de un sistem ERP.

Comenzile de lucru pot fi create în CADMAN-SDI pentru transfer la CADMAN-JOB. Această funcţionalitate face din CADMAN o soluţie practică pentru întreprinderile de prelucrare a tablelor de toate dimensiunile, inclusiv companiile care nu au un sistem ERP.

Îmbunătăţirile includ, de asemenea, capacitatea de a crea un plan de execuţie și de a adăuga operaţiuni neplanificate în timpul producţiei folosind CADMAN-JOB; importul “drag and drop” de fișiere și capacitatea de a „desface piesele”, în CADMAN-P și CADMAN-L, printre alte actualizări noi.