Agrisag GD3500 – Calitatea se produce acum si in Romania
iulie 9, 2018
WALTER TOOLS – Noul catalog online
august 24, 2018
 

Mazarom - Vortex Horizontal Profiler 160 XP

Centrul de prelucrare orizontală VORTEX HORIZONTAL PROFILER 160 XP cu capacitatea prelucrării simultane cu 5 axe, aduce putere, viteză și precizie de neegalat producătorilor care prelucrează piese de dimensiuni medii și mari în industria aerospaţială.



Mașina are o masă de lucru mare, orientată vertical, de 4000 x 1600 mm, care permite o capacitate maximă de încărcare de 3000 kilograme. Este de asemenea posibilă poziţionarea mesei de lucru orizontal pentru încărcarea și fixarea semifabricatului rapid și ușor. Dispunând de un ax principal de 120 Kw (160 CP) și 30.000 rpm, mașina taie cu ușurinţă o gamă largă de materiale, fiind foarte eficientă la prelucrarea componentelor din aluminiu. Datorită integrării motorului în axul principal, vibraţia este minimizată în timpul prelucrării la viteze mari, asigurând o suprafaţă finisată excepţională și o durată maximă de viaţă a sculei așchietoare. Capacitatea standard de stocare a sculelor pentru această mașină este de 30 unităţi, în timp ce o magazie opţională cu 60 sau mai multe scule este disponibilă pentru o versatilitate sporită a prelucrării.



Șuruburi cu bile cu răcire.

Uleiul de răcire este menţinut la temperatură constantă și este circulat prin centrul șurubului, pentru a asigura o precizie de prelucrare stabilă pe perioade lungi de operare la viteze mari.


Ghidaje liniare cu role pe axele X, Y și Z

Ghidajele liniare ale axelor X, Y și Z utilizate de către modelul VARIAXIS i‐300 AWC asigură o poziţionare cu precizie ridicată.
În plus, cu rigiditatea lor ridicată și frecare redusă, pot fi utilizate viteze de avans mari într‐o gamă largă de prelucrare, de la prelucrări grele până la tăiere rapidă.

Traductor liniar pe axa X

Deplasarea coloanei mașinii pe axa X este măsurată cu ajutorul unui traductor liniar, fiind posibilă astfel o acurateţe ridicată a poziţionării pe parcursul unei perioade îndelungate de funcţionare.
Opţional pot fi montate traductoare și pe axele Y și Z.


Presiune ridicată a lichidului de răcire prin arborele principal: 1,5 Mpa (218 PSI)

Opţional presiunea lichidului de răcire prin arborele principal poate fi: 3,5 MPa ( 508 PSI ) sau 7 MPa ( 1015 PSI )

Curăţarea capului de frezare

Capul de frezare este curăţat de așchii cu ajutorul lichidului de răcire care trece prin duze situate pe capacul mașinii.

Colectarea și filtrarea vaporilor de ulei (Opţional)

Vaporii de ulei sunt absorbiţi din zona de prelucrare pentru a menţine un mediu sigur și curat de lucru.

Lichidul de răcire

Lichidul de răcire este trimis de jos în sus pe întreaga lungime a mesei pentru a preveni acumularea de așchii.

Separator de ulei (Opţional)

Separatorul de ulei de tip curea, montat în rezervorul cu lichid de răcire, elimină uleiul din lichidul de răcire



Palpator 3D (Opţional)

Opţional presiunea lichidului de răcire prin arborele principal poate fi: 3,5 MPa ( 508 PSI ) sau 7 MPa ( 1015 PSI )

Măsurare automată sculă cu dispozitiv laser (Opţional)

Lungimea și diametrul sculei așchietoare sunt automat măsurate cu o precizie ridicată. Dispozitivul detectează de asemenea o sculă ruptă.

Schimbător rotativ cu două mese (Opţional)

Lungimea și diametrul sculei așchietoare sunt automat măsurate cu o precizie ridicată. Dispozitivul detectează de asemenea o sculă ruptă.





Cap unghiular pentru prelucrări laterale (Opţional)

Capul unghiular poate fi folosit la prelucrarea suprafeţelor laterale ale piesei, cu axa A la 0゚.

Sistem de răcire curat

Suprafeţele pereţilor interiori ai rezervorului pentru lichidul de răcire, au o acoperire care împiedică aderenţa așchiilor mici rezultate din prelucrare. În rezervorul lichidului de răcire este trimis un jet de lichid de răcire care face un vârtej în centru rezervorului, astfel încât așchiile mici să nu se așeze pe fundul și pereţii rezervorului. Datorită acestui fenomen, lichidul de răcire este trimis către filtru, unde mai mult de 98% din particulele mai mari de 10 μm sunt îndepărtate de filtrul ciclonic dedicat. Frecvenţa curăţării rezervorului și filtrului este redusă semnificativ de acest sistem.