Echipamente de lucrat solul Iasen Garden
martie 30, 2021
Plugurile „Unico“ cu cormane lamelare – marca Maschio Gaspardo
martie 31, 2021

 

Noile mini‐excavatoare din seria R2 de 5‐6 tone de la Bobcat

 

    Bobcat a lansat noua generaţie de mini‐excavatoare de 5‐6 tone din seria R2 conforme cu reglementările Stage V ‐ noile modele E50z, E55z și E60. Mașinile din seria R2 oferă multe funcţii și opţiuni de ultimă generaţie, cum ar fi sistemul unicat și premiat al companiei Bobcat, „Advanced Selectable Auxiliar Control” (A‐SAC) și tehnologia inovatoare a sistemului de „Automatic Track Tensioning System” (ATTS). Livrările primelor mini‐excavatoare din seria R2 vor începe la începutul anului 2021.
    Robert Husar, director de linie de produse pentru mini‐excavatoarele Bobcat din EMEA, a declarat: „Suntem încântaţi să prezentăm noile mini‐excavatoare Bobcat de 5‐6 tone din Seria R2, a căror design a beneficiat de implicarea directă a clienţilor noștri în fiecare etapă a procesulu de creașiei. Stilul cu adevărat izbitor al acestor noi mașini este un indiciu al designului lor robust și dinamic și al potrivirii și finisării excelente a mașinilor. Toate aceste modele oferă cel mai bună împreunare între performanţă ridicată, stabilitatea superbă și o controlabilitate discretă a funcţiilor de lucru.”

Noi modele adaptate pentru diverse categorii de public


     „Zero House Swing” (ZHS), caracteristică unică a modelele Bobcat E50z și E55z adaugă un nivel suplimentar de protecţie la designului standard de balansare a cozii, oferind liniște deplină atunci când mașina funcţionează lângă pereţi. Cu ZHS, rotaţia structurii superioare a mini‐excavatoarelor E50z și E55z rămâne pe deplin zona de lucru prestabilită. Sistemul include un cilindrul de deplasare a braţului, colţurile din faţă, mânere, luminile și chiar ușa atât în poziţii deschise, cât și închise.
     Modelul E50z ZHS este o mașină robustă, ușor de utilizat, optimizată pentru nevoile specifice ale industriei de închiriere, introducând în același timp nivelul următor de confort al operatorului și caracteristici cerute de proprietarii‐operatori exigenţi. Greutatea a fost mărită și optimizată la modelul E50z pentru a maximiza stabilitatea, ceea ce a permis Bobcat să ofere un braţ lung ca echipare standard. E55z este un model de performanţă premium ‐ este cea mai mare și mai puternică mașină Bobcat cu design ZHS.      Noul E60 este modelul de serie R2 din toate aspectele ‐ acest model cu leagăn convenţional are un motor mai puternic, o cabină mai mare și alte caracteristici unice noi. În E60, braţul de doar 280 mm permite funcţionarea mașinii în spaţii restrânse. Acest lucru asigură că mașina este un instrument ideal pentru aplicaţii extrem de solicitante în care performanţa are prioritate.
     Mini‐excavatoarele din seria R2 sunt acum echipate cu noile motoare Stage V diesel, cu cuplu ridicat, Bobcat D18 (E50z / E55z) și D24 (E60), concepute special pentru echipamente compacte Bobcat și bazate pe un design bine demonstrat, sunt motoare utilizate în mii de mașini Bobcat la nivel mondial. Noile motoare îmbunătăţesc performanţa generală a mașinii, respectând în același timp cele mai stricte reglementări privind emisiile Stage V. Utilizarea tehnologiei DPF permite noilor mini‐excavatoare să fie utilizate în zone reglementate din punct de vedere al emisiilor, cum ar fi centrele orașelor.

Specificaţii pentru mini‐excavatoare din seria R2:

Construite în jurul operatorului


     La fel ca mașinile de succes Bobcat din seria de 2‐4 tone lansate în 2018, noile mini‐excavatoare din seria R2 sunt construite în jurul operatorului și sunt concepute pentru a duce această filosofie la nivelul următor.
     Acest lucru îi face pe operatori să se simtă mult mai confortabil atunci când lucrează cu aceste mașini. Toate cele trei excavatoare oferă o cabină spaţioasă cea mai bună din această clasă, spaţiu de care operatorul are cu adevărat nevoie, cu mai mult loc pentru cap, picioare și o mulţime de zone de depozitare. Un scaun confortabil care poate fi încălzit opţional și prevăzut cu tetieră asigură că operatorilor o să se bucure de o zi întreagă alături toate aceste mașini. Noul panou de afișaj de 5 inch și afișajul opţional cu ecran tactil de 7 inch cu radio integrat și cameră video marșarier duc confortul și vizibilitatea la nivelul următor.
     Noile mini‐excavatoare din seria R2 sunt echipate cu tehnologie de ultimă generaţie, cum ar fi o supapă principală de comandă de ultimă generaţie, joystick‐uri cu curbă dublă și offset proporţional de balansare controlat din joystick. Performanţa tradiţională Bobcat, combinată cu o mare controlabilitate, asigură că noile excavatoare se vor simţi ca o extensie a operatorului.

Versatilitate sporită


     Până la cinci linii auxiliare hidraulice montate pe braţ și tehnologia opţională A‐SAC permit o gamă largă de opţiuni de personalizare a mașinii pentru a se potrivi oricărei cerinţe de atașare, îmbunătăţind în continuare rolul acestor excavatoare ca purtători de scule. Sistemul ASAC este o soluţie unică care permite operatorilor să personalizeze modelele de control ale circuitelor hidraulice auxiliare pe mini‐excavatoare Bobcat, în funcţie de preferinţele lor de configurare pentru utilizarea accesoriilor hidraulice.
     A‐SAC este acţionat prin utilizarea butoanelor amplasate convenabil deasupra fiecărui joystick din cabină. Utilizat în combinaţie cu comutatorul A‐SAC de pe panoul de control, operatorul poate selecta una dintre cele șapte combinaţii de modele de control prestabilite care le permit să ţină mâinile pe joystick‐uri atunci când își desfășoară activitatea. Acest lucru duce la o productivitate mai mare și economisește timp și bani care altfel s‐ar pierde prin nevoia operatorului de a se obișnui cu noile moduri de lucru sau cu personalizarea mașinii.

Stabilitate superioară


    Noile mașini din seria R2 sunt proiectate pentru a obţine o stabilitate superioară de 360 de grade în orice situaţie, chiar și atunci când săpaţi lateral sau când manipulaţi sarcini grele. Un design îmbunătăţit în materie contragreutăţi și role cu două flanșe garantează o stabilitate superioară superioară și oferă operatorilor o încredere și mai mare în orice situaţie.

Design dur și robust


    Canalele laterale din oţel rezistente și contragreutatea care acţionează ca bara de protecţie ajută la protejarea componentelor interioare esenţiale și a tuturor celorlalte componente critice, cum ar fi luminile și furtunurile, care au la randul lor o protecţie suplimentară. Mașinile din seria R2 pot fi, de asemenea, furnizate cu sistemul opţional brevetat „Cylinder‐Inside‐Boom” (CIB) pentru a oferi o protecţie maximă a cilindrului braţului, precum și a supapei de reţinere a sarcinii.

Sistem automat de întindere a șenilor Bobcat


    O altă opţiune nouă este sistemul automat de întindere a șinelor Bobcat, „Bobcat Automatic Track Tensioning System” (ATTS), care utilizează presiunea sistemului hidraulic a mașinii pentru a asigura o tensiune a șinei adecvată în orice moment. Tensiunea șinei mașinii poate fi ajustată pentru a se potrivi condiţiilor de amplasament în care funcţionează. Acest lucru face munca mai eficientă și economisește bani și timp. Setarea corectă a tensiunii șinei duce la o durată de viaţă mai lungă a mașinii. Acest sistem elimină necesitatea de a modifica manual tensiunea șinelor în mod constant, minimizând întreruperile, mărind durata de viaţă a componentelor trenului de rulare (șenile, role) și facând posibilă mai simplă înlocuire a șinelor.