CLAAS ROLLANT 455 / 454 UNIWRAP
august 24, 2021
Inaugurarea centrului CLAAS în Ymeray, Franța
august 26, 2021

 

Noua gamă

MICHELIN AGRIBIB ROW CROP IF

 

 
Michelin_36_1_1_AGRIBIB-RC-IF-Tread

Michelin a lansat noua gamă de anvelope agricole AGRIBIB ROW CROP IF* (Improved Flexion), concepută special pentru pulverizatoarele autopropulsate și tractate, precum și pentru tractoarele de cultură pe rânduri, de putere mică și medie între 70 și 180 CP.

Anvelopele MICHELIN AGRIBIB ROW CROP IF oferă fermierilor și antreprenorilor trei beneficii majore:

  • o capacitate de încărcare mai mare datorită carcasei sale standard IF
  • tracţiune îmbunătăţită datorită modelului benzii de rulare ce oferă un contact cu 14%** mai mare și datorită benzii sale de rulare standard R1W*** care este mai adâncă
  • compactarea solului redusă datorită unei suprafeţe de contact cu solul mai mare cu 20%** (amprentă)

Toate anvelopele din această gamă utilizează tehnologia MICHELIN ULTRAFLEX care asigură o amprentă mai mare a anvelopelor pentru a proteja solul împotriva compactării și pentru a îmbunătăţi tracţiunea, în timp ce flancul consolidat le face extrem de durabile atunci când funcţionează la presiuni scăzute. Beneficiile pentru fermieri sunt acelea că anvelopele protejează solul și, prin urmare, îmbunătăţesc randamentul și productivitatea culturilor.

Discutând despre noua gamă, Ludovic Labeaume, Manager Segement Produse Agricole Michelin, a declarat: „Pulverizatoarele de astăzi au rezervoare din ce în ce mai mari pentru a crește productivitatea și pentru a reduce numărul de trasee pe care trebuie să le facă un fermier pentru a le reumple. Pentru a ne adapta la această nouă tendinţă, am dezvoltat gama MICHELIN AGRIBIB ROW CROP IF care permite transportarea unei încărcături mai mari la aceeași presiune în comparaţie cu o anvelopă standard, având în același timp mai multe bame la sol și îmbunătăţind tracţiunea în condiţii de nămol. Atunci când aceste anvelope sunt utilizate pe tractoare care nu necesită o creștere a sarcinii, fermierul poate lucra și la o presiune mai mică datorită standardului IF, rezultând o compactare redusă a solului.”


Gama de anvelope MICHELIN AGRIBIB ROW CROP IF va fi fabricată la fabrica Michelin din Troyes, Franţa și va fi disponibilă în cinci dimensiuni:

  • IF 380/90 R 50 167A8/167B
  • IF 380/90 R 46 165A8/165B
  • IF 320/90 R 50 158A8/158B
  • IF 320/85 R 38 151A8/151B
  • IF 320/90 R 54 159A8/159B

* Standardul ETRTO Improved Flexion (IF) permite ca anvelopa să transporte o sarcină cu 20% mai mare decât o anvelopă standard la aceeași presiune. Organizaţia tehnică europeană pentru anvelope și jante (ETRTO) este o organizaţie europeană pentru standardizarea anvelopelor și jantelor.

** Comparaţie efectuată la Centrul de Cercetare și Dezvoltare Ladoux Michelin din Franţa a amprentelor anvelopelor la sol între MICHELIN AGRIBIB ROW CROP normal flex și MICHELIN AGRIBIB ROW CROP IF în 380/90 R 50, cu o sarcină de 3.600 kg la o presiune corespunzătoare la 30 km/h.

***: Standardul R1W al TRA indică o înălţime cu o gardă de rulare cu 20% mai înaltă decât în cazul unei anvelope R1 echivalentă. TRA (Tire and Rim Association, Inc.) este organismul standard pentru industria anvelopelor, jantelor, valvelor și pieselor din Statele Unite.

Despre Michelin Group și Michelin România

Michelin, lider în domeniul anvelopelor, este dedicată îmbunătăţirii sustenabile a mobilităţii bunurilor și persoanelor prin producţia, distribuţia și comercializarea de anvelope pentru fiecare tip de vehicul. Aceasta oferă, de asemenea, servicii inovatoare ce sprijină afacerile, servicii de mobilitate digitale și publică ghiduri de călătorie, ghiduri pentru hoteluri și restaurante, hărţi și atlase rutiere. Grupul Michelin și-a început activitatea în România în august 2001. În prezent, Michelin are în România peste 4400 de angajaţi, 3 fabrici, 2 la Zalău și una la Florești și o reţea comercială. Începând cu anul 2018, Bucureștiul a devenit centru de coordonare a regiunii Europa Centrală (20 ţări).