Titan Machinery: etapa III
februarie 17, 2021
auto motor und sport – TUR RAPID CLAAS XERION debutează pe Nordschleife
martie 8, 2021

 

Noua Serie R revoluționează designul încărcătorului Bobcat

 

Bobcat a lansat noile încărcătoare compacte R-Series Stage V ale companiei, reprezentând cea mai semnificativă reproiectare a încărcătoarelor Bobcat din ultimii 60 de ani. Noile modele din seria R cuprind mini-încărcătoarele S66 și S76 și încărcătoare pe șenile compacte T66 și T76 - compania a început livrarea acestor mașini în ­octombrie 2020.
John Chattaway, Manager de produs pentru încărcătoare la ­Bobcat, a comentat: „Folosind decenii de experiență, Bobcat a făcut întotdeauna cele mai duarbile încărcătoare de pe planetă. Acest lucru continuă la noile încărcătoare din seria R, care au fost complet ­reproiectate de la zero cu accent pe calitate, fiabilitate, durabilitate și confort de primă clasă. Noua serie R reprezintă următoarea etapă a evoluției industriei echipamentelor compacte.
„Noile încărcătoare din seria R se disting, de asemenea, printr-un nou sistem de denumire, care folosește acum două cifre în nume, mai degrabă decât cele trei utilizate în modelele anterioare. Acest lucru servește, de asemenea, pentru a separa noile încărcătoare din seria R de mașinile din seria M. ”

Caracteristici și opțiuni de productivitate

Pentru a asigura performanțe și confort optime, stabilitatea ­ambelor tipuri de încărcătoare a fost îmbunătățită și mai mult cu ­ampatamente mai lungi și amprente ale șenilor, comparativ cu mașinile din generația anterioară. Stabilitatea mai mare combinată cu o eficiență sporită a sistemului hidraulic asigură forțe de împingere și de rupere superioare și o capacitate de ridicare crescută, rezultând o ­productivitate mai mare chiar și în cele mai dificile locuri de muncă.
Ampatamentul și șenile mai lungi asigură, de asemenea, o ­deplasare mai lină. Noile încărcătoare pe șenile compacte T66 și T76 au ca sistem standard un tren de rulare solid, dar pot fi echipate cu trenul de rulare cu suspensie de torsiune 5-link opțional ca opțiune care garantează o deplasare și mai bună, abordând cu ușurință terenul ­accidentat, simțind mai puține denivelari și evitând materialele împrăștiate.
Stabilitatea și productivitatea pot fi îmbunătățite și mai mult prin functia opțională Auto Ride Control disponibilă pe toate încărcătoarele din seria R. Această caracteristică reduce scurgerile de material și, de asemenea, mărește confortul operatorului oferind o deplasare mai lină.

Mai mult confort și vizibilitate

Toate mașinile din seria R sunt dotate standard cu o cabină de lux complet închisă dintr-o singură piesă, cu HVAC, un afișaj Deluxe de 5 inci și un sistem de iluminare cu LED. Opțiunile disponibile sunt cabina Clear-Side, care are ecrane laterale fără plasă pentru a facilita vizibilitatea, o cameră retrovizoare care se conectează atât la afișajul tactil standard de 5 inci, cât și la ecranul opțional de 7 inci, precum și ­pachetul LED premium. Scaunul cu suspensie standard poate fi înlocuit cu unul cu încălzire, din textil.

Opțiunile de afișare

Afișajul standard de 5 inci de lux este acționat de un joystick și oferă informații detaliate despre utilaj pe ecran și poate fi, de asemenea, utilizat pentru alimentare de la camera retrovizoare opțională. Alte opțiuni disponibile includ un nou ecran tactil de 7 inci cu radio ­integrat, conectivitate Bluetooth și apeluri hands-free. Ecranul tactil de 7 inci vine cu camera retrovizoare preinstalată. Mașinile cu afișajul standard de 5 inci de lux au, de asemenea, un sistem de aprindere cu cheie, fiind disponibilă și o opțiune de aprindere fără cheie gratuită.

Controalele avansate sunt standard

Noile încărcătoare oferă o varietate de îmbunătățiri de performanță, confort și vizibilitate pentru a oferi clienților o productivitate sporită. Ca urmare, multe opțiuni anterioare sunt acum ­încorporate în noile încărcătoare din seria R ca caracteristici standard.

Acestea includ:

    • Comenzi selectabile cu joystick (SJC)

    •  Cabină Deluxe cu HVAC

    •  Deplasare cu două trepte

    •  Hidraulică cu debit mare cu dispozitiv de control al atașamentului (ACD)

    •  Poziționarea cupei cu două direcții

    •  Alarma

Comenzile standard pentru toate noile încărcătoare din seria R sunt sistemul SJC. Comenzile manuale pentru mâini și picioare sunt disponibile ca opțiune gratuită la încărcătoarele mini-încărcătoare S66 și S76.
Bazat pe joystick-uri ușor de utilizat și cu efort redus, sistemul SJC oferă operatorului caracteristici exclusive și comutatoare foarte facile. Acest lucru configurează automat încărcătoarele ca suport de scule pentru a lucra toată ziua cu cea mai largă selecție posibilă de accesorii Bobcat, precum și pentru a oferi un confort sporit operatorului și un control al încărcătorului în sine, de neegalat. Funcțiile personalizabile disponibile prin intermediul SJC includ gestionarea vitezei, controlul driftului și capacitatea de a schimba setarea pe sensibilitatea joystick-urilor. Sistemul SJC are, de asemenea, un management de putere ­încorporat pentru a spori confortul și productivitatea.


Versatilitate sporită a atașamentului

Cu sistemul SJC pus în funcțiune, noile încărcătoare din seria R oferă acum sistemul standard de dispozitiv de control al atașamentului (ACD). Folosind comunicarea Can-Bus pentru a recunoaște atașamentul de pe mașină, sistemul ACD configurează automat comenzile joystick-ului și fluxul de ieșire pentru a asigura cea mai bună performanță atunci când se utilizează atașamente pe noile încărcătoare.
Odată cu disponibilitatea hidraulicii cu debit mare, de asemenea, standard pe încărcătoarele din seria R, aceasta extinde și mai mult ­versatilitatea acestor mașini, permițându-le să fie utilizate cu accesorii avansate cu debit mai mare, cum ar fi rabotezele și fierăstraele.

Durabilitate crescută pentru durata maximă de funcționare

Încărcătoarele din seria R sunt construite pentru a fi chiar mai dure decât predecesoarele. Noile structuri din oțel turnat din brațele încărcătorului sunt acum cu 20% mai puternice, permițând utilizarea profilelor mai înguste în zone cheie, cum ar fi articulația frontală, îmbunătățind vizibilitatea accesoriilor și a zonei de lucru fără a sacrifica nicio durabilitate. Înălțimea de ridicare a fost, de asemenea, mărită, astfel încât este mai ușor să descărcați încărcăturile în camioane cu latură înaltă.
Noul sistem de montare a atașamentului Bob-Tach din oțel turnat este furnizat standard în modul de operare manual, cu opțiunea Power Bob-Tach.
Sistemul de răcire reproiectat de pe încărcătoarele din seria R beneficiază de un ventilator auto-reversibil, opțional, pentru a spori și mai mult fiabilitatea și eficiența sistemului de răcire în condiții dificile.