WAGO TR – remorcă pentru transportul de baloţi
decembrie 14, 2021

 

Noul Bobcat MaxControl aduce controlul viitorului pe mașini

Oferă operarea de la distanţă a încărcătoarelor prin iPhone

 

Bobcat a lansat sistemul MaxControl Remote Control, oferindu‐ne o viziune asupra controlului mașinii în viitor, permiţându‐le operatorilor să controleze încărcătoarele compacte Bobcat de la distanţă printr‐o aplicaţie, folosind un iPhone sau iPad. Sistemul MaxControl oferă o nouă soluţie de control de la distanţă pentru aplicaţii pe multe pieţe, inclusiv construcţii, demolări, agricultură, amenajare a teritoriului, curăţare, reciclare, ridicare și manipulare generală.

Cu MaxControl, proprietarii de încărcătoare Bobcat nu au nevoie de cele mai recente mașini sau de actualizări hardware costisitoare pentru a se bucura de control de la distanţă. Sistemul este compatibil cu toate încărcătoarele Bobcat cu Control Joystick Selectabil (SJC) din 2004 încoace. MaxControl este disponibil acum pe dispozitivele iOS, dar o versiune Android va fi disponibilă în curând.

„Șantierul viitorului este un loc mai conectat, iar gamificarea va juca un rol vital. Schimbarea datelor demografice și a preferinţelor consumatorilor împing industria noastră spre categorii care nu au mai fost auzite sau care au fost prost abordate în sectorul mașinilor. În același timp, nevoia de a aborda impactul asupra mediului, siguranţa și eliminarea timpilor de nefuncţionare a devenit primordială”, spune Vijayshekhar Nerva, șeful departamentului de inovare și accelerare pentru Doosan Bobcat EMEA.

„Echipa noastră de inovare a furnizat o soluţie suficient de complexă pentru a îmbunătăţi productivitatea la locul de muncă și, în același timp, compactată pentru a fi accesibilă și simplu de utilizat. MaxControl s‐a născut din aceste idealuri și preferinţe în schimbare pentru a ne adresa capacităţii de a nu doar să ţinem pasul, ci să ne menţinem înaintea concurenţei atât în „fier”, cât și în partea digitală a afacerii noastre”, continuă Vijayshekar Nerva.

Operarea de la distanţă întotdeauna la îndemână

Sistemul MaxControl asigură că posibilitatea de control de la distanţă este întotdeauna la îndemâna operatorului, deoarece acesta poate pur și simplu să atingă telefonul din buzunar și să înceapă să controleze încărcătorul compact Bobcat de la distanţă în câteva secunde, fără a fi nevoit să‐și facă griji cu privire la alte obiecte gadget suplimentare. Fiind bazat pe o aplicaţie, este ușor să obţineţi cele mai noi funcţii în momentul în care sunt disponibile.

Prin combinarea lucrărilor fără a fi nevoie să ieși din cabina încărcătorului, sistemul MaxControl oferă operatorului o perspectivă diferită asupra lucrării în mână, permiţându‐i să efectueze sarcini de la distanţă și să repete procesul cu confort maxim. Posibilitatea de a opera în afara cabinei oferă un unghi de vedere diferit, ajutând operatorii noi și chiar mai puţin experimentaţi în zonele înguste. Când ridicaţi și transportaţi sarcini mari, utilizarea MaxControl elimină punctele moarte din faţa încărcăturii și crește gradul de conștientizare a mediului înconjurător. Fiind în afara cabinei permite, de asemenea, comunicarea faţă în faţă cu colegii de la faţa locului, permiţând o organizare mai rapidă a muncii. Este posibil ca operatorii să nu știe niciodată dinainte când va fi utilă operarea de la distanţă, dar cu MaxControl pe telefon în buzunar, ei sunt întotdeauna pregătiţi pentru orice provocări care pot apărea.

Vijayshekhar Nerva adaugă: „Bobcat are planuri mult mai largi pentru sistemul MaxControl. Căutăm să facem din MaxControl o soluţie modulară simplă, cu o singură cutie hardware pentru fundaţie, punând bazele altor caracteristici. Operarea de la distanţă este prima caracteristică și ne gândim să adăugăm mai multe în viitor, cum ar fi evitarea obiectelor și semi‐autonomia.”

Transformarea locurilor de muncă pentru două persoane cu sarcini individuale

Unele locuri de muncă de două persoane pot fi acum realizate singur, cum ar fi încărcarea unui încărcător Bobcat pe o remorcă cu precizie maximă și fără a fi nevoie să se bazeze pe un set suplimentar de ochi. Operatorii pot săpa stâlpi sau să instaleze garduri fără a intra și ieși din cabină și pot termina umplerea fără a fi necesar să comute între mașini de mai multe ori.

Bobcat MaxControl oferă un set suplimentar de mâini, economisind timp și bani în sarcini simple zilnice, cum ar fi deschiderea și închiderea porţilor sau încărcarea baloţilor într‐un timp mai scurt și cu un echipaj mai mic. Starea în afara cabinei este, de asemenea, utilă atunci când se lucrează în apropierea animalelor sau când se curăţă în hambare.

Bobcat MaxControl este un nou kit hardware, combinat cu o aplicaţie iOS, cu comenzi tactile ușoare, care sunt concepute pentru smartphone‐uri, astfel încât controlul de la distanţă folosind sistemul să fie la fel de intuitiv ca utilizarea unei aplicaţii pentru telefon. De asemenea, sistemul permite unui operator să efectueze două lucrări simultan, folosind telecomanda pentru a opera confortabil o a doua mașină din cabină ‐ de exemplu, un operator poate sta într‐un excavator și poate folosi de la distanţă un încărcător pentru umplere.

Control total asupra locaţiei de lucru

Sistemul MaxControl oferă operatorului controlul absolut asupra șantierului prin sincronizarea aplicaţiei cu mai multe mașini, comutarea între mașini fără probleme, realizând mai mult cu mai puţin efort. Sistemul permite utilizatorilor să rămână confortabil, fără a fi nevoie să urce și să iasă din echipamentul de protecţie. Pur și simplu își pot folosi telefonul pentru a trimite mașina într‐un mediu prăfuit sau potenţial nesigur – acesta face treaba, în timp ce operatorul rămâne la o distanţă sigură. Simplitatea plug & play a sistemului înseamnă că, în câţiva pași simpli, operatorul poate sincroniza orice mașină compatibilă cu telefonul său și poate începe să lucreze în câteva clipe. Nu este nevoie de echipament specializat sau tehnician de service.

Caracteristici și specificaţii Bobcat MaxControl

Sistemul MaxControl folosește un semnal Wi‐Fi pentru a comunica cu dispozitivul iOS al clientului și funcţionează pe o rază de până la 100 m. În zonele îndepărtate cu conectivitate slabă, sistemul menţine operatorul conectat timp de 12 ore de funcţionare. Alte caracteristici includ:

 • Diagnosticarea mașinii pentru a comunica toate informaţiile
 • importante despre transportator.Partajare peer‐to‐peer – Mai mulţi utilizatori finali pot avea acces
 • la mașină, permiţând o schimbare rapidă a operatorilor în cazul
 • oricăror cerinţe ale clienţilor.
 • Coduri de eroare – Identificaţi cu ușurinţă erorile din codurile de
 • serviciu care apar direct pe telefon.
 • Ore de funcţionare – Urmăriţi câte ore a fost în funcţiune o
 • mașină.
 • Adaptabil la toate încărcătoarele SJC de la mașinile din seria J
 • până la R‐Series.
 • Software actualizabil, cu mai multe funcţii în curând.

Feedback pozitiv al clienţilor

Noul sistem MaxControl a fost foarte bine primit de primii clienţi din Europa, inclusiv de primele instalaţii din Spania și Germania. În Spania, Obras y Construcciones Corbera, o companie de construcţii și terasament, a fost prima afacere din Spania care a achiziţionat sistemul MaxControl. Poth Garten + Landschaftsbau din Darmstadt, Germania, un client de lungă durată și utilizator al utilajelor Bobcat, a fost, de asemenea, impresionat de sistemul Bobcat MaxControl ca parte a unui proiect pilot pentru clienţi.

„Este ca și cum ai conduce o mașină cu telecomandă”

„Este fantastic, foarte ușor de asamblat și dezasamblat și de utilizat – este ca și cum ai conduce o mașină cu telecomandă, dar întotdeauna cu mare grijă”, spune Eduard Heredia, Manager Obras y Construcciones Corbera.

Acesta continuă: „În doar câteva ore stăpânisem funcţionarea încărcătorului prin propriul meu iPhone – cu siguranţă aș evidenţia aspectele de siguranţă. Sistemul MaxControl este foarte util și versatil, deoarece îl pot folosi cu cupa sau cu o varietate de atașamente Bobcat pentru a efectua diferite sarcini în siguranţă, cum ar fi peria de curăţare sau folosirea unui ferăstrău cu roată. De asemenea, momentan am doar un încărcător pe șenile Bobcat, dar în viitor s‐ar putea să‐mi cumpăr un model pe șenile și voi putea lucra cu MaxControl cu ambele mașini.”

„Amenajarea a fost o joacă de copii”

Poth Garten + Landschaftsbau este specializată în lucrări de defrișare și plantare în parcuri, cimitire și locuri de joacă. Markus Poth, proprietarul și directorul general al companiei, spune: „Configurarea a fost o joacă de copii și foarte intuitivă. Pur și simplu conectaţi dispozitivul la mașină prin intermediul joystick‐ului și se formează un tablou de bord de la distanţă care este afișat pe smartphone. Datorită aceastei flexibilitaţi, operatorul poate pur și simplu porni mașina, își poate scoate telefonul mobil și o poate controla de la distanţă. Trecerea la conducerea manuală este la fel de rapidă.”

MaxControl ne oferă două mâini suplimentare, economisind timp și bani. Rezolvă problema urcării și coborârii constante din mașină pentru anumite lucrări, cum ar fi încărcarea materialelor sau conducerea peste rampe. Este ușor și intuitiv de utilizat și are o rază de acţiune de până la 100 m. De asemenea, mi‐aș putea imagina foarte bine utilizarea MaxControl în combinaţie cu mașinile noastre Bobcat atunci când se realizează săpături arheologice”, adaugă Markus Poth, explicând posibilele aplicaţii ale soluţiei de telecomandă.

„De asemenea, hardware‐ul poate fi actualizat cu ușurinţă. Acesta este un sistem promiţător care oferă multe aplicaţii noi care nu sunt oferite de alţi producători. M‐aș bucura dacă ar deveni standard pentru toate mașinile mari", spune Markus Poth, privind viitor.