Geometria Walter MS3 combinată cu WSM01 – ideală pentru materialele ISO S
martie 5, 2021
E-TOUCH de la SIC Marking
martie 12, 2021
 

OECHSLER investește în sistemul de postprocesare S1 de la AM Solutions


Noul sistem S 1 AM Solutions ‐ Tehnologie de postprocesare 3D pentru îndepărtarea și curăţarea automată a componentelor din plastic printate 3D asigură faptul că OECHSLER îndeplinește toate cerinţele privind repetabilitatea rezultatelor procesării, trasabilitatea și rentabilitatea.
Producţia de mare volum a componentelor din plastic AM pentru industria auto

Fiind unul dintre primii clienţi, OECHSLER, probabil la nivel mondial cel mai mare producător de componente din plastic tipărite 3D, a achiziţionat sistemul de postprocesare S1 de la AM Solutions ‐ tehnologia de postprocesare 3D. Mașina automată S1 va ajuta compania să îndeplinească cerinţele stricte de calitate, repetabilitate a rezultatelor procesării, trasabilitate și de eficienţă a costurilor care trebuie îndeplinite în industria auto.

Corporaţia OECHSLER, cu sediul în Ansbach, Germania, este un lider global în producţia de componente din plastic. Compania lucrează cu producţia aditivă încă din 2017 și a devenit unul dintre cei mai mari producători din lume de componente din plastic printate 3D.

În strânsă cooperare cu cei mai importanţi producători de imprimante 3D și furnizori de materiale adecvate, OECHSLER a urmărit în mod activ producţia în volum a componentelor tipărite 3D pentru industrii precum auto, produse casnice și comerciale și articole sportive. Matthias Weißkopf, Senior Vice President OECHSLER, explică: „Postprocesarea reprezintă o provocare imensă în domeniul producţiei aditive.

De mult timp, acest aspect al fluxului de procesare a fost oarecum neglijat. Însă postprocesarea este un factor cheie pentru eficientizarea costurilor și calitatea produselor obţinute cu fabricaţie aditivă. În acest sens, o sarcină importantă este dezvoltarea și definirea precisă a procedurilor automate de postprocesare. ” „Experienţa OECHSLER în producţia de serie și cerinţele asociate de post procesare ne‐au ajutat din nou să reglăm cu precizie dezvoltarea mașinii”, adaugă Manuel Laux, șeful AM Solutions ‐ tehnologie de postprocesare 3D.
Repetabilitate ‐ un criteriu critic

Compania se confruntă exact cu această provocare cu un produs inovator pentru un producător german de automobile.

Acest produs, cu așa‐numita structură de reţea (încrucișată) este printat dintr‐un material nou dezvoltat. Pentru a produce produsul la un volum mare, compania a trebuit să găsească o soluţie automată de postprocesare care printre alte cerinţe satisface cerinţele industriei auto pentru rezultate de procesare consistente și de înaltă calitate.

Matthias Weißkopf relatează: „Compania noastră a avut deja o relaţie pe termen lung cu Rösler.

Când partenerul nostru de cooperare HP ne‐a trimis către AM Solutions ‐ tehnologia de postprocesare 3D, am profitat de ocazie pentru a nu doar pentru a arunca o privire asupra acestei noi divizii Rösler, ci și ca să studiem soluţia sa de postprocesare S1 în detaliu.

După discuţii intense și multe teste cu furnizorii de echipamente care oferă soluţii de postprocesare pentru componentele imprimate 3D, am ales AM Solutions ca partener.

Mașina de sablat „plug and play” S1 a fost concepută special pentru postprocesarea componentelor din plastic printate 3D.

Această mașină permite prelucrarea automată a întregului lot de piese într‐un coș rotativ.

Flexibilitate și siguranţă a proceselor ‐ aspecte importante în postprocesare

OECHSLER a decis să cumpere S1, deoarece oferă un grad ridicat de flexibilitate pentru procesul de sablare și permite tratarea tuturor tipurilor de materiale diferite, cum ar fi PA, PP și TPU. Mașina poate fi cu ușurinţă comutată de la funcţionarea automată la funcţionarea manuală, fără a fi nevoie de reechipare consumatoare de timp, așa cum este necesar cu alte sisteme postprocesare de sablare.

În plus, S1 oferă alte caracteristici tehnice valoroase, precum căptușeala antistatică din poliuretan din interiorul camerei de explozie și coșul rotativ și motoarele și supapele conforme cu ATEX. Un alt factor major a fost încărcarea și descărcarea ergonomică a loturilor de piese de prelucrat.

În timpul acestei operaţii, coșul rotativ rămâne complet în camera de explozie, astfel încât niciun contaminant, cum ar fi pulberea neseparată, să nu se poată vărsa pe podea.

Alte proprietăţi tehnice semnificative au fost controlul și stocarea automată a parametrilor procesului și clasificarea integrată a mediului de explozie.

Matthias Weißkopf continuă: „Aceste caracteristici standard sunt esenţiale pentru a îndeplini cerinţele industriei auto și a altor sectoare industriale pentru siguranţa proceselor, rentabi ‐ litate și repetabilitatea rezultatelor procesării. Acestea sunt indispensabile pentru transformarea fabricării aditive într‐o tehnologie pentru producţia de mare volum.“

Rezultate rapide prin cooperare constructivă și deschisă

Echipele de proiect ale celor două companii au dezvoltat împreună soluţii personalizate pentru cerinţele specifice ale procesului OECHSLER.

Atmosfera deschisă și constructivă dintre cele două companii a fost un factor important pentru obţinerea rezultatelor pozitive dorite într‐un interval de timp surprinzător de scurt.

A permis punerea în funcţiune a mașinii S1 la OECHSLER până la sfârșitul lunii august 2020. Matthias Weißkopf remarcă în cele din urmă: „Cu AM Solutions ‐ tehnologia de postprocesare 3D, am găsit un partener care împreună cu noi a dezvoltat o soluţie optimă care îndeplinește cerinţele noastre speciale în totalitate. Considerăm că acest parteneriat oferă un mare potenţial pentru dezvoltarea viitoare în domeniul producţiei aditive.“„Pentru o lungă perioadă de timp, postprocesarea, un factor cheie pentru eficienţa costurilor și calitatea componentelor tipărite 3D, a fost neglijată. Cu AM Solutions ‐ tehnologia de postprocesare 3D, am găsit un partener care ne‐a înţeles pe deplin cerinţele și împreună cu noi a dezvoltat o soluţie optimă pentru cerinţele noastre de postprocesare. Considerăm că acest parteneriat oferă un mare potenţial pentru dezvoltarea viitoare în domeniul producţiei aditive“, comentează Matthias Weißkopf, Senior Vice President OECHSLER.