Fendt 900 Vario
iunie 24, 2021
AGROMALIM – cel mai mare eveniment din vestul României
iulie 12, 2021

 

TOBROCO‐GIANT – prezintă încărcătoarele frontale tip G2300 HD și G2300 X‐TRA HD

 

 

Conform motto‐ului „Construim ceea ce vrei tu“, TOBROCO‐GIANT a fost întotdeauna cunoscut pentru că a ascultat cerinţele clienţilor săi: ultimele rezultate ale interacţiunii strânse dintre producător și utilizatori sunt două modele noi, ale seriei G2300 ‐ cu care TOBROCO‐GIANT și‐a atins obiectivul de a oferi performanţe mai mari într‐un pachet și mai compact, astfel încât mașina să fie ușor de transportat.


Ori de câte ori producătorul olandez de încărcătoare frontale, încărcătoare telescopice și accesorii dezvoltă sau optimizează o mașină, este întotdeauna vorba de găsirea de soluţii prin care clienţii își pot îndeplini sarcinile cu ajutorul mai rapid, mai ușor și mai eficient. Toine Brock, fondator, proprietar și CEO‐ul al TOBROCO‐GIANT și‐a început afacerea în urmă cu 25 de ani, deoarece nu fusese mulţumit de utilajele pe care trebuia să le folosească la timpul respectiv pentru munca sa. Chiar și astăzi, el oferă adesea modelelor noi un test practic. El, angajaţii săi și comercianţii au întotdeauna un contact strâns și intens cu clienţii lor pentru a afla care sunt nevoile și provocările acestora. El explică: „Dacă dezvoltăm un nou model sau îmbunătăţim o mașină existentă, facem întotdeauna acest lucru din cauza unei cereri specifice pe care o primim de pe piaţă. Ascultăm întotdeauna foarte intens când clienţii ne spun de ce anume au nevoie pentru munca lor.”

Această motivaţie a fost motivul dezvoltării G2300 HD, care este disponibil și în versiunea X‐TRA. Utilizatorii au cerut un model care se află exact între tipurile existente G2200 HD + și G2500 HD. Deoarece Toine este un adevărat antreprenor, a discutat imediat o soluţie cu angajaţii săi. Datorită experienţei sale agricole, Toine știa deja că companiile din zona sa ar putea folosi bine un suport multifuncţional pentru a ușura munca și a o desfășura mai eficient. Astfel s‐a născut ideea încărcătorului frontal GIANT.

Design compact cu performanţe impresionante

Mașina este echipată cu motor Kubota de 26 CP, cu o capacitate de 1500 m3, patru cilindri și cuplu ridicat și este certificat la standardul UE de nivel V pentru motoare curate. Pentru un confort imens al șoferului combinat cu performanţe ridicate, mașina are tracţiune integrală hidrostatică și alunecare limitată pe ambele axe. Datorită axelor planetare de 8 tone, mașina are o forţă de tracţiune de 23.000 N, care este necesară pentru o mulţime de sarcini pe diferite șantiere, sarcini de mutare a pământului, în ferme sau în grădinărit și amenajarea teritoriului. Bascularea încărcăturii de 1.595 kg pentru G2300 HD sau 2.260 kg pentru versiunea X‐TRA asigură încărcarea și descărcarea puternică și eficientă a materialelor.

Întreaga unitate de putere are aceleași performanţe disponibile ca cele disponibile pentru G2500, următorul model ca performanţă din această gamă. Din acest motiv, G2300 are performanţe maxime de tracţiune, o forţă enorm de mare de tracţiune, funcţionând fără probleme în toate condiţiile de lucru. Cu toate aceste caracteristici ale modelului de clasă superioară, G2300 are avantajul de a fi construit mai compact, deoarece șasiul a fost special adaptat pentru acest model pentru a face loc motorului mai mare. În acest fel, mașina are o lăţime de doar 108 cm pe anvelopele standard, ceea ce facilitează accesul pe căi înguste. Astfel, nu este nicio problemă în a ajunge în zone precum curţile clădirilor.

Datorită greutăţii de lucru de 2.300 și 2.350 kg, ambele modele pot fi transportate foarte ușor pe o remorcă auto de la un loc de muncă la altul, deci există o flexibilitate maximă și mașina nu are timpi de reţinere inutili din cauza transportului complicat.

Siguranţă și confort

Toate mașinile sunt echipate standard cu acoperiș de siguranţă. Opţional, acesta poate fi schimbat cu un acoperiș de siguranţă pliabil sau într‐o cabină completă. Toate acoperișurile și cabinele au fost testate intens de către controlori independenţi și sunt certificate con‐ form standardului internaţional ROPS/FOPS. Parbrizul curbat și stivele înguste asigură o vedere excelentă la 360°. Șoferul poate întotdeauna să vizualizeze întreaga zonă de lucru și poate lucra în siguranţă în orice moment.

Un scaun reglabil confortabil cu suspensie ajută la crearea unor condiţii de lucru plăcute, precum și a unui mediu de lucru spaţios și confortabil, cu instrumente de control ușor de utilizat, joystick‐ul care funcţionează fără probleme și coloana de direcţie înclinabilă și reglabilă ‐ acest echipament pentru confort previne epuizarea și are ca rezultat munca confortabilă și eficientă.