Scarificatorul „Diablo“ de la Maschio Gaspardo este gata de lucru
martie 12, 2021
Multicultivator ZEUS
martie 18, 2021

 

Uzina de galvanizare
JOSKIN POLSKA

Evenimentul Deceniului


 În 15 august 2020, JOSKIN Group a început un proiect major: prima înlocuire a rezervorului de zinc la uzina sa de zincare din Polonia. Un proiect care s‐a dovedit a fi unul foarte provocator! O nouă poveste care confirmă faptul că JOSKIN nu ezită să facă orice este nevoie pentru a‐și îndeplini standardele de calitate.


Joskin a ajuns de mulţi ani să fie asociat cu mașinile sale zincate și este recunoscut pe scară largă. Nu este o coincidenţă. Pe baza principiului că utilajele agricole sunt utilizate pe tot parcursul anului și sunt în mare parte în contact direct cu substanţe agresive (dejecţii, gunoi de grajd etc.) care provoacă coroziune, JOSKIN a căutat în mod activ cea mai bună acoperire pentru a garanta o protecţie de lungă durată pentru mașini, iar alegerea a căzut în mod natural pe zincare.

Prima alegere

Zincarea la cald este un proces foarte complex. Se întâmplă la o temperatură de 450 ° C. În timpul acestui proces, oţelul este acoperit cu trei straturi dintr‐un amestec de oţel și zinc, precum și cu un strat exterior de zinc pur. Aceste trei acoperiri sunt imbinate perfect pentru a acţiona ca suprafaţă de protectie, spre deosebire de vopsea care este doar pulverizata direct pe oţel. În ceea ce privește acoperirea exterioară, galvanizarea este mai puţin dură și, prin urmare, absoarbe foarte bine șocurile.

Acest proces oferă o protecţie eficientă pe tot parcursul utilizarii unui utilaj. Acesta nu este singurul avantaj: această acoperire nu necesită întreţinere sau doar mentenanta, protejează perfect împotriva intemperiilor și nu este deteriorată de deformarea mecanică. Prin urmare, galvanizarea este o soluţie de primă alegere care permite economisirea de timp și bani.


În 2010, conform standardelor sale de înaltă calitate, JOSKIN a decis să înfiinţeze propria instalaţie de galvanizare. Pentru a face acest lucru, fabrica din Polonia, situata în orașul Trzcianka, a fost prevăzuta cu o linie de galvanizare automată. Datorită acestui fapt, compania a reușit de atunci să controleze intern toate etapele procesului într‐un mod optim, de la pretratare până la galvanizarea efectivă, și poate realiza această etapă crucială într‐un timp minim.

Un proiect major!

După ce a ajuns la 10 ani de utilizare și după ce a zincat mai mult de 100.000 de tone de oţel, inclusiv câteva mii de utilaje, a venit momentul să se efectueze o întreţinere riguroasă și temeinică a bazinelor pentru a putea menţine standardele de calitate recunoscute pentru galvanizare. Prin urmare, JOSKIN a decis să schimbe de primul său rezervor uzat pentru a face loc unei băi de zincare noua.

Acest proiect nu a fost atât de ușor, deoarece a necesitat o planificare minuţioasă și o manoperă de calitate superioară pentru a obţine rezultatul dorit. Proiectul a fost organizat și supravegheat de un inginer din Soumagne. Pregătirile au inclus: alegerea și transportul rezervorului, pomparea a 700 tone de zinc lichid la 450 ° C, construirea unei căi ferate în fabrică pentru a muta sistemul de evacuare a vaporilor, pregătirea tehnicienilor ... și chiar: demontarea acoperișului fabricii! Macaraua într‐adevăr nu a permis să ridice rezervorul din cuptor pentru a‐l scoate apoi prin peretele detașabil ... Ce să faci în acest caz? Demontaţi acoperișul pentru a permite diferitelor macarale să facă toată munca! Într‐adevăr nimic nu oprește JOSKIN ...

Din fericire, în timpul procesului, vremea a fost bună în Trzcianka. Cu toate acestea, exista un plan B în caz de precipitaţii, deoarece izolaţia cuptorului nu se putea uda deloc!

După 5 zile de lucrări pregătitoare (din 10.08.2020 până în 15.08.2020), noul bazin gol de 47 de tone a fost introdus în cele din urmă în clădire. După aceea, rezervorul a fost încălzit timp de 48 de ore, zincul lichid a fost pompat în noua baie și apoi baia a fost umplută treptat prin adăugarea de lingouri de zinc.

După 10 zile de muncă, cisterna, denumită „Antonina” de către muncitorii fabricii de zincare, așa cum dictează tradiţia, a fost gata să răspundă tuturor cererilor de zincare pentru următorii 10 ani.