AGROMALIM 2020
iunie 12, 2020
SECȚIA ELECTRONICĂ DE SEMĂNAT „ISOTRONIC“ DE LA GASPARDO
august 21, 2020
 

Așa cum i‐a obișnuit pe fermieri, producătorul scandinav de utilaje agricole premium din localitatea Väderstad, Suedia, a lansat pe piaţă încă o piesă valoroasă pentru agricultura de astăzi, confirmându‐și încă odată supremaţia tehnologică atât în agricultura mondială, cât mai ales în agricultura românească. Noua daltă Marathon 15/25 garantează o adâncime de lucru constantă în solurile grele, compactate, afectate de secetă. Împreună cu dalta mai mare Marathon 25/35, această familie de dălţi este acum completă.

Cu o experienţă de aproape 60 de ani de dezvoltare continuă, avansul tehnologic considerabil al Väderstad reprezintă astăzi un reper de necontestat al centrelor de cercetare din industria agricolă mondială, iar acest lucru nu poate decât să‐i facă mândri pe suedezi și pe fermierii români care exploatează aceste mașini de calibru superior. Dalta Marathon 15/25 vine să completeze linia de piese de uzură și dalta Marathon 25/35 introdusă în 2018.

«Chiar dacă are dimensiuni mai mici decât sora sa 25/35, aceasta este o daltă extrem de dură. Are un vârf îngust de doar 15 milimetri, cu o formă ascuţită, ceea ce înseamnă că poate menţine adâncimea de lucru chiar și în condiţii dure de sol cu argilă grea. Are o capacitate de penetrare a solului și mai mare decât Marathon 25/35», spune Magnus Samuelsson, dezvoltatorul conceptului de la Väderstad.

Dalta 15/25 este reglabilă în înălţime, fiecare piesă în parte poate fi setată în cinci poziţii diferite. Ca toate celelalte piese Marathon din această familie, Marathon 15/25 are un vârf din carbură de wolfram, un material extrem de dur și de durabil.

Este produs prin amestecarea carburii de wolfram cu cobalt sau nichel la temperaturi foarte ridicate, pentru a crea unul dintre cele mai dure materiale de pe piaţă. De aceea, o daltă Marathon durează de zece ori mai mult decât o daltă obișnuită.

«O mașină Väderstad echipată cu dălţi Marathon garantează menţinerea adâncimii de lucru timp îndelungat. Acest beneficiu este extrem de important, datorită faptului că adâncimile diferite de lucru au un impact direct asupra rezultatelor semănatului, influienţând răsărirea plantelor. Cu o adâncime de lucru de patru centimetri, fiecare abatere de centimetru are un impact direct asupra randamentului plantelor. Prin urmare, importanţa acestor “detalii” nu trebuie subestimată.» spune Magnus Samuelsson.

Dalta Marathon 15/25 este disponibilă începând cu 1 iunie 2020 pentru cultivatoarele NZ Mounted și NZ Aggressive. În plus, este disponibilă și pentru Concorde.

Producătorul suedez din orașul Väderstad este cunoscut pentru calitatea înaltă a utilajelor și a pieselor din care sunt făcute. „Producţia noastră proprie de piese de uzură este unică pe piaţă și îi conferă companiei constructoare Väderstad controlul deplin asupra procesului. Suntem încrezători în calitatea produselor noastre și, desigur, dorim ca și clienţii noștri să se simtă în siguranţă în alegerea Väderstad ca partener”, spune Mattias Hovnert, director de vânzări și marketing, la Väderstad.

Marcajul V‐55 de pe piesele originale Väderstad este o marcă a oţelului suedez de înaltă calitate Väderstad. Numărul 55 reprezintă duritatea măsurată în unitatea Rockwell C HRC. Această structură unică de material face posibilă împingerea nivelului de duritate de la standardul industrial HRC 47‐48 la HRC 55, păstrând în același timp o rezistenţă la șoc foarte intensă.