Scarificatoarele Diger
decembrie 3, 2021
WAGO TR – remorcă pentru transportul de baloţi
decembrie 14, 2021

 

Väderstad prezintă

Tempo L 16‐24 Central Fill

 

Väderstad, unul din producătorii de top de maşini agricole din domeniul lucrării solului şi a semănatului, introduce noua semănătoare Tempo L 16‐24 Central Fill. Prin manipularea atât a seminţelor cât şi a fertilizatorilor în vrac, creşte capacitatea de lucru a semănătorii.

Semănătoarea de mare viteză Väderstad Tempo L deţine recordul mondial pentru semănarea a 502.05 hectare cu porumb în 24 de ore, un record atins în Ungaria în 2017.

Acum, familia Tempo se extinde cu lansarea noului model Tempo L Central Fill, cu buncăr central pentru seminţe şi fertilizator, spune Mattias Hovnert, Senior Vice President Sales&Marketing, care adaugă: „Funcţionalitatea Central Fill înseamnă că în loc să umple fiecare unitate de rând în parte, fermierul va umple un buncăr central mare. Semănătoarea Tempo se va ocupa apoi de distribuirea acestor seminţe şi fertilizatori către fiecare rând în parte – toate acestea la viteză şi precizie de record mondial.”

Cu funcţia Central Fill, fermierul este capabil să lucreze mai multe hectare în aceeași perioadă de timp, astfel crescând capacitatea de lucru şi productivitatea.

Noul Tempo L Central Fill va fi disponibil pentru 16 sau 24 de rânduri, ceea ce oferă spaţiere de la 462 la 762 de mm, depinzând de model. Pentru a face faţă unei astfel de cerinţe, utilajul este dotat cu noul buncăr cu capacitate de 2200 de litri pentru seminţe şi 5000 de litri pentru fertilizator, cu un total de 7200 de litri.

„Noul buncăr al Tempo L Central Fill este echipat cu două ventilatoare în partea frontală, asigurând astfel o capacitate mare de dozare, atât pentru seminţe cât şi pentru fertilizator. Tehnologia din spatele sistemului Central Fill este foarte intuitivă. Nu există nici un sistem de motoare centrale pentru dozarea seminţelor ‐ fiecare unitate de rând îşi dozează necesarul de seminţe pentru fiecare dozator individual al sistemul de semănare PowerShoot”, spune Mattias Hovnert.

Noul Tempo L 16‐24 cu Central Fill va fi lansat la târgul internaţional Agritechnica din Februarie 2022. Maşina va fi disponibilă începând cu sfârşitul anului 2022.