LVD lansează Laserul de mare putere, Celula avansată de îndoire, Suita software avansată
noiembrie 15, 2021
Viteză mai mare, deşeuri mai puţine
decembrie 14, 2021
 

O singură freză pentru (aproape) orice?

Walter lansează noua familie de freze monobloc din carbură


Aplicabilitatea universală și stabilitatea procesului reprezintă combinaţia ideală pentru sculele de prelucrare - dar acest lucru este greu de realizat dintr-o perspectivă tehnică, în special în cazul în care aplicabilitatea universală înseamnă materiale, precum și strategii de prelucrare. În prezent, utilizatorii pot găsi numeroase scule comercializate în departamentul echipamentelor de prelucrare care se pot utiliza universal. Walter, specialistul în prelucrări, lansează o soluţie cu freza din carbură solidă Xill · tec ™ din familia de produse MC230 Advance, care combină în mod optim capacitatea tehnică ridicată cu cerinţele practice: potrivită pentru toate grupele de materiale ISO clasice și cu toate procedurile de frezare – devenind astfel potrivită pentru toate departamentele de prelucrare. Principalele departamente sunt ingineria mecanică și sub-furnizorii. În plus faţă de aplicaţia lor universală, un alt avantaj al frezelor este manevrarea ușoară, de la achiziţie până la recondiţionare.

Performanţă optimă în orice situaţie

În procedurile de prelucrare pot fi identificate două tendinţe: pe deo parte, componentele care urmează să fie prelucrate devin atât de complexe încât sunt cel puţin parţial prelucrate cu scule concepute special. Pe de altă parte, presiunile de cost și timp duc la examinarea intensă a costurilor, chiar și pentru componentele relativ standardizate. Mulţi producători doresc să câștige în acest sens, folosind scule universale. Cu toate acestea, aplicarea universală nu duce întotdeauna la un rezultat optim, ci la unul acceptabil pentru cerinţele date.

La Walter, am lucrat la dezvoltarea noii freze din carbură solidă Xill · tec ™ cu o abordare exact opusă: scopul a fost de a obţine cele mai bune performanţe posibile în domeniile tipice de aplicare și pentru toate materialele. Frezele din noua familie de produse Walter Xill · tec ™ pot fi utilizate nu numai pentru aproape toate grupele de materiale ISO (P, M, K, N și S), ci și pentru toate operaţiile de frezare obișnuite. Frezarea laterală, pătrunderea dinamică și elicoidală, canelare în plin (până la 1 × D), mișcarea radială și axială sunt posibile la un nivel ridicat de performanţă. Geometria lor de înaltă performanţă facilitează, de asemenea, utilizarea cu noi strategii de frezare, cum ar fi frezarea dinamică. Frezele Walter Xill · tec ™ sunt impresionante datorită puterii, în special pentru degroșarea și finisarea pe cinci axe. Datorită unei selecţii largi de opţiuni, noua familie de freze din carbură solidă acoperă acum până la 80% din aplicaţiile tipice de frezare. Prin intermediul Walter GPS, un sistem de selectare a sculelor online, care include recomandări de aşchiere și calcule de rentabilitate, selectarea opţiunilor este extrem de facilă - cu sau fără raze la colţ, cu muchie de aşchiere la centru, gât redus, şanfren de protecţie, coadă cilindrică și coadă Weldon.

Punem ani de experienţă tehnică în aceste freze

La dezvoltarea frezei Xill · tec ™ din carbură solidă, Walter a ţinut cont de cerinţele unor procese de fabricaţie extrem de automatizate, adesea în trei schimburi: stabilitatea procesului este un factor la fel de important, dacă nu chiar mai important pentru întreaga performanţă decât valorile reale ale performanţei - și, desigur, costurile pe unitate. Combinaţia specială dintre geometria sculelor și stratul acoperitor este crucială pentru frezele Xill · tec ™. Inginerii Walter au acumulat mulţi ani de experienţă tehnică pentru a realiza acest lucru: Cea mai importantă caracteristică a geometriei este pasul variabil al elicei de 35°/38°. Acest lucru reduce semnificativ forţele care acţionează asupra sculei la frezare, rezultând o funcţionare silenţioasă, cu vibraţii reduse și o acţiune de tăiere perfectă. Netezirea operaţională excelentă reduce semnificativ riscul apariţiei ciobiturilor sau ruperea sculei. Acoperirea noastră de înaltă performanţă WK40TF, dezvoltată intern la Walter, este deosebit de rezistentă la uzură. Formele tipice de uzură care împiedică precizia dimensională și stabilitatea procesului rămân, prin urmare, sub control.

Philipp Binder, manager de produs la Walter, explică întregul concept din spatele noii familii de produse: „Desigur, o freză universală din carbură solidă nu reinventează frezarea. Ambiţia noastră nu era doar să lansăm încă o freză universală, ci mai degrabă o familie de referinţă pentru toate sculele care vor fi create în viitor. De aici și numele, Xill·tec™: „Xill” înseamnă „excelenţă (universală) în frezare”. În special pentru prelucrătorii de metale care lucrează cu multe piese standard, frezele Walter Xill·tec™ vor simplifica în mod semnificativ gestionarea sculelor - și în ceea ce privește costurile."

Ușor de comandat, și mai ușor de instalat

Nu aveţi nevoie de mulţi parametri pentru a alege freza potrivită Xill·tec ™ corectă: sunt necesare doar câteva setări în Walter GPS. Dacă datele sunt stocate în sistem, gestionarea sculelor se efectuează, în general, automat. Datele necesare pentru programare pot fi transferate direct la sistemul clientului respectiv, inclusiv recomandări pentru regimuri de aşchiere optime.

Philipp Binder spune: „De îndată ce am început dezvoltarea noii familii de produse, aspectul digital a fost la fel de important ca și designul real al sculei. Astăzi, stabilitatea procesului înseamnă, de asemenea, că o sculă poate fi ușor integrată în procesele controlate digital - nu doar la utilaj. Acest lucru este exact ceea ce realizează frezele Walter Xill·tec™, făcându-le deosebit de atractive pentru gestionarea sculelor în diferite locaţii de producţie - chiar și internaţional."

Frezele Walter Xill·tec™ sunt livrate în termen de 24 de ore. Înlocuirea sculei este un proces simplu pentru cei responsabili de utilaj.

Cu o reţea mondială de centre regionale de recondiţionare, Walter oferă în plus un serviciu global de reascuţire şi reacoperire. Acest lucru înseamnă că utilizatorii pot folosi frezele Xill·tec™ pe piesa lor până la final, fără a compromite calitatea, contribuind totodată la o durabilitate mai mare. Utilizatorii primesc o freză recondiţionată, care menţine performanţa unui scule noi. De regulă, Walter garantează acest lucru până la a treia recondiţionare a fiecărei freze.Walter Tools S.R.L. Timișoara
Tel.: +40‐256‐406218; Fax: +40‐256‐406219
E‐mail: service.ro@walter‐tools.com
www.walter‐tools.com