E-TOUCH de la SIC Marking
martie 12, 2021
Viitorul profesiilor din sectorul manufactură și inginerie
aprilie 5, 2021
 

Walter și Vargus
își unesc forțele în RomâniaSocietate mixtă pentru producția de scule

Tuebingen, Germania, 25 martie 2021. Walter AG, cu sediul în Tuebingen, Germania și Vargus Ltd., cu sediul în Nahariya, Israel, au înființat societatea mixtă VWR Cutting Tools S.R.L. Cei doi producători de scule de precizie dețin acțiuni egale în noua afacere. O societate mixtă care produce scule va fi înființată în locația de producție Vargus din Ploieşti, România.

Walter și Vargus au semnat contractul de asociere la data de 26 februarie 2021. Se așteaptă ca VWR Cutting Tools S.R.L să înceapă producția în noiembrie 2021 cu aproximativ 20 de angajați.

Richard Harris, Președintele Walter, afirmă: „Societatea mixtă din România este o investiție suplimentară în globalizarea și creșterea societății noastre. Alături de Vargus, avem de partea noastră un partener puternic și un specialist în scule.”

Vargus Ltd operează fabrica de producție din România încă din anul 2017. Extinderea planificată a acestei fabrici va deservi exclusiv producției de scule pentru Vargus și pentru Walter. Scopul noii companii VWR Cutting Tools S.R.L. este de a îmbunătăți lanțul general de aprovizionare cu aceste produse în Europa și SUA.

„Lucrăm cu Walter într-o relație de încredere de peste 20 de ani. Odată cu această societate mixtă, facem un alt pas împreună pentru o poziție optimă în viitor”, afirmă Harry Ehrenberg, Președinte al Vargus Ltd.


 
 

Walter a fost fondată în anul 1919, iar în prezent este una dintre cele mai importante firme din lume în domeniul sculelor de prelucrare prin aşchiere. În calitate de furnizor de soluții specializate de prelucrare, Walter oferă o gamă largă de scule de precizie pentru aplicații de frezare, strunjire, găurire și filetare. Walter lucrează împreună cu clienții săi pentru a dezvolta soluții personalizate de prelucrare utilizate în industria aeronautică și aerospațială, precum și în industria auto, energetică și inginerie generală. Demonstrând „Engineering Kompetenz” pentru fiecare etapă a procesului de prelucrare, Walter este un partener inovator, capabil să ofere soluții digitale de fabricaţie pentru o eficiență optimă. Cu aproximativ 3.500 de angajați în întreaga lume, împreună cu numeroasele sale filiale și parteneri de vânzări, Walter deservește clienți din peste 80 de țări
Înființată în anul 1960, în Nahariya, Israel, VARGUS reprezintă sectorul de prelucrare al NEUMO Ehrenberg Group, unul dintre cei mai mari producători și distribuitori cu capital privat din Europa de produse din oțel inoxidabil și scule de tăiere a metalelor. VARGUS este un lider mondial în producția de scule de filetat, canelat și debavurat de înaltă calitate pentru industria metalelor și a materialelor plastice. Cu 12 filiale în întreaga lume și specialiștii săi locali în scule, VARGUS deservește toate industriile de producție importante. Oferta VARGUS de scule de frezare și strunjire a filetului este una dintre cele mai extinse din lume, împreună cu selecția unică de scule GENius și generarea de programe pentru mașini CNC. Dezvoltarea rețelei de vânzări asigură un nivel ridicat de servicii și disponibilitate.


Walter Tools S.R.L. Timișoara
Tel.: +40‐256‐406218; Fax: +40‐256‐406219
E‐mail: service.ro@walter‐tools.com
www.walter‐tools.com