Sisteme de fabricatieSisteme Industriale

METAL STAR – Debavurare și lustruire cu periile XEBEC

Share this article

Scule din fibră ceramică realizate din ceramică de înaltă performanță pentru cele mai bune rezultate de debavurare și lustruire pe suprafețe, margini și găuri

Atunci când piesele de prelucrat necesită finisări speciale ale suprafețelor e nevoie de instrumente precise care să ofere rezultate chiar și în locurile greu accesibile.

În acest sens, Metal Star SRL propune clienților săi în colaborare cu producătorul XEBEC (Japonia) soluții inovatoare, prin perii confecționate din fibră ceramică cu proprietăți unice.

Acestea pun în umbră periile de sârmă convenționale sau periile de nailon impregnate cu particule ceramice și oferă performanță pentru nevoi diferite de debavurare, întâlnite în industria aerospațială sau auto.

De ce sunt diferite periile XEBEC față de alte soluții de debavurare?

În general, pentru finisări metalice uneltele din fibră ceramică sunt de obicei prima alegere.

Însă, fibrele ceramice din componența periilor XEBEC nu au nicio legătură cu ceramica de piatră obișnuită, ci în spatele materialului folosit se află o „ceramică tehnică” care, este sintetizată din oxid de aluminiu Al2O3 și un liant special la temperaturi ridicate. Ceramica oxidică rezultată are, printre altele, un grad ridicat de duritate (mai dură decât oțelul) și, prin urmare, este ideală pentru utilizarea ca material pentru scule de tăiere în prelucrare.

În plus, acest tip de ceramică este foarte rezistentă la căldură, stabilă dimensional și rezistentă la uzură – condiții ideale pentru realizarea de scule de debavurare care pot fi folosite pentru o mare varietate de aplicații.

Acest material este deosebit de potrivit pentru lucrări de lustruire și șlefuire, dar producătorul japonez a dezvoltat și sisteme complete de perii care sunt cu mult superioare periilor convenționale (metal sau nailon). Ceramica este foarte dură în sine, dar în același timp, tijele din fibre sunt atât de flexibile încât se adaptează la suprafața piesei de prelucrat, iar rezultatul este un efect de șlefuire uniform, care, la rândul său, duce la proprietăți constante și excelente de lustruire și șlefuire și astfel, creează suprafețe uniforme.

În plus, nu există bavuri secundare în timpul prelucrării și nu există aderență, datorită efectului de auto-regenerare al materialului ceramic.

Toate acestea conduc la calități remarcabile ale suprafeței (valori Ra și Rz) care sunt dificil sau imposibil de realizat în procesul de prelucrare cu alte soluții de scule.

AVANTAJE oferite de soluțiile XEBEC:

  • „Fără bavuri direct de la mașină” – un avantaj semnificativ pentru fiecare producție de serie
  • Ideale pentru margini nedefinite, de exemplu la prelucrarea fontei
  • Combinația dintre freza PCD și peria din fibră ceramică conduce la un timp de procesare mai scurt
  • Potrivite pentru serii mici sau producția de prototipuri

Indiferent de nevoile particulare de debavurare, periile XEBEC și-au dovedit capacitățile eliminând complet necesitatea debavurării manuale, oferind rezultate impecabile pentru diverse materiale metalice și margini nedefinite, scăderea timpului de prelucrare și îmbunătățirea calității productive.

4 CULORI pentru diferite aplicații și materiale

Cele 4 culori ale periilor XEBEC sunt o caracteristică distinctivă pentru diferitele grade de duritate sau pentru abrazivitatea rezultată a fibrelor, astfel:

1.Roz: perie flexibilă și deosebit de moale; pentru debavurarea celor mai mici găuri și pentru prelucrarea deosebit de delicată a suprafețelor sensibile. Potrivită pentru cele mai mici bavuri (micro bavuri).

2.Roșu: elasticitate și flexibilitate ridicate; potrivită pentru debavurarea fină, precum și pentru șlefuirea și lustruirea suprafețelor metalice. Recomandată pentru bavuri de până la 0,1 mm.

3.Alb: versiune mai rigidă decât fibra roșie, cu performanță de șlefuire mai mare pentru lucrări extinse de debavurare . Potrivită pentru bavuri de 0,1 mm.

4.Albastru: versiune mai abrazivă decât fibra ceramică albă pentru performanță maximă de șlefuire. Potrivită pentru bavuri de la 0,1 mm la 0,2 mm.

Cel mai vechi material artificial din lume a jucat întotdeauna un rol în istoria omenirii și este mai solicitat ca niciodată prin utilizarea sa ca „ceramică tehnică”, deoarece, acum poate fi atribuit sectorului de înaltă tehnologie, oferind mult potențial. Ceramica oferă, de asemenea, avantaje semnificative în domeniul prelucrării și datorită durității mai mari, în comparație cu oțelul, care sunt încă adesea subestimate.

Sculele din fibră ceramică sau piatră ceramică își arată avantajele tocmai atunci când sculele convenționale își ating limitele și componentele mai trebuie reprelucrate manual.

În calitate de specialist în debavurare, gama de soluții XEBEC oferită de METAL STAR SRL elimină procesele inutile economisind timp, bani, efort și optimizează producția.

Articol de

METAL STAR SRL
510109 Alba Iulia, str. Traian nr. 43-45
Tel: +40 258 819046; Fax: +40 258 819104
info@mstar.ro; www.mstar.ro

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
Fill out this field
Fill out this field
Cod Verificare 22 + 1 = ?
Rezolva ecuatia pentru a demonstra ca nu sunteti un robot.
Enter the equation result to proceed
You need to agree with the terms to proceed
Walter – Tarozi de deformare TC410 / TC440
MAZAROM – Elbo Controlli NIKKEN – Mașini de prereglat scule

Demo Room

Ultimele Articole
Fabricat in Romania

Aateq

Belgian precision turning, milling and welding in Romania CINE SUNTEM? Compania Aateq a fost înființată în anul 2006 de către…

Citeste si: