Famatech – Un nou capitol: Continuarea tradiției unei firme de peste 100 de ani „Emile Janique”

Share this article

Nu este vorba despre un nou best-seller, este de fapt povestea unor întamplări bazate pe fapte reale: începand cu 1 decembrie 2022, firma Famatech a achiziționat Emile Janique, o companie franceză cu o istorie remarcabilă care a început acum 129 de ani, în 1893.

„Fiind fondată de Dl. Toillon și de către Dl. Janique, a supraviețuit evoluției industriale reușind să producă articole tehnice, având pielea ca principală materie primă. Confecționarea protecțiilor și a burdufurilor nu a fost întreruptă niciodată în tot acest interval, de la produse unicat până la producția de serii. Preluată în 1993 de către Dl. Yann Fèvre, etichetată ca și Companie de Patrimoniu Viu în Franța (Entreprise du Patrimoine Vivant – EPV), continuă să evolueze în fiecare zi în mediul industrial dinamic și să arate în mod continuu avantajele protecțiilor și burdufurilor din piele.”

Încă de la înființare, Emile Janique a inovat pentru a deveni lider european în producția de componente din piele pentru industrie. Confecționând anual peste 250.000 de garnituri, burdufuri, curele, manșete și alte produse din piele, firma deservește industrii precum: aeronautică, feroviară, automotive, agricultură, sectoare ale bunurilor din piele, dar raspunde și cerințelor individuale speciale.

Așa cum spunea Dl. Fèvre în anunțul retragerii sale, a venit momentul ca Emile Janique să „întoarcă pagina” și companiei Famatech îi revine onoarea să continue scrierea unei noi pagini, continuând o tradiție și un „savoire faire” deosebite.

Noi, Famatech, ne-am clădit deja timp de 18 ani, în rândul clienților noștri din Europa și din afara ei, o reputație de producător de Burdufuri din PVC/silicon, Burdufuri cusute, Burdufuri pliate, Burdufuri inelate, Compensatoare textile și manșete de legătură, Sisteme de încărcare în vrac, Stații de încărcare/descărcare Big-Bag și de prestator de servicii
de Debitare cu jet de apă. Ca urmare, provocarea noastră este acum să integrăm în gama noastră de produse, sau mai degrabă să o completăm cu protecții, confecții industriale și burdufuri din piele. Și mai mult decât atât, venim în întâmpinarea nevoilor clienților noștri cu o varietate mare de garnituri din materiale fără azbest: elastomeri (NBR / EPDM / FKM / PTFE…), burete, plută, piele, cupru, aluminiu etc. Inclusiv dintr-un material inovativ, DONIFLEX G-LD sau G11, 3 mm.

Procesul de dobândire a know-how-ului a fost parcurs în Franța de către personalul Famatech și va continua cu sprijinul reprezentanților Emile Janique. Primele echipamente au sosit deja la fabrica noastră din România și ne dorim ca producția să continue și să oferim aceeași calitate cu care clienții sunt obișnuiți.

Această preluare s-a desfășurat într-un mod cât se poate de natural în primul rând datorită faptului că a avut loc între oameni care gândesc la fel, și s-a dovedit a fi o confirmare a convingerii noastre că afacerile se fac de către oameni, nu de către companii. Și un alt aspect important care a venit în sprijinul acestui demers a constat în faptul că eforturile ambelor firme sunt orientate spre a oferi clienților soluții cât mai adaptate nevoilor lor, chiar dacă acest lucru presupune să facem tot ce se poate și apoi să încercăm constant să depașim această limită.

În concluzie, suntem pregătiți pentru această nouă aventură și vă încurajăm să veniți alături de noi și să ne oferiți provocări pe comercial@famatech.ro sau la tel. +40755 010 971, cărora așteptăm cu nerăbdare să le răspundem.

FAMATECH
Str. Textiliștilor nr.17
555700 Tălmaciu
Jud. Sibiu
Tel. +40 269 555 254 | +40 755 010 971
Fax. +40 269 550 486
E-mail: comercial@famatech.ro
www.famatech.ro

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
Fill out this field
Fill out this field
Cod Verificare 25 + 3 = ?
Rezolva ecuatia pentru a demonstra ca nu sunteti un robot.
Enter the equation result to proceed
You need to agree with the terms to proceed
Aateq

Demo Room

AgroTechnica

Ultimele Articole
Fabricat in Romania

Aateq

Belgian precision turning, milling and welding in Romania CINE SUNTEM? Compania Aateq a fost înființată în anul 2006 de către…

IRUM – Tratamente termice

Departamentul nostru de tratamente termice face parte din procesul de productie a utilajelor IRUM inca de la inceput: tratarea diferitelor…
Indagra

Citeste si: