AgrotechnicaMasini de Lucrat Solul

PLUGUL REVERSIBIL „UNICO L NSH”

Share this article

PLUGUL REVERSIBIL „UNICO L NSH” dotat cu sistem de siguranță activă

Conf. dr. ing. Sorin – Tiberiu Bungescu
Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I” din Timișoara

La ora actuală, plugurile MASCHIO GASPARDO au un design complet reînnoit, care combină robustețea și fiabilitatea operațională cu o calitate ridicată a lucrărilor, permițând astfel o răsturnare și deplasare laterală perfectă a straturilor de sol și a resturilor vegetale. În acest fel, caracteristicile fizice ale solului sunt îmbunătățite, ducând la o aerare mai mare și la capacitatea de dezvoltare mult mai bună a sistemului radicular al culturilor. În același timp, este posibil controlul indirect al buruienilor, al agenților patogeni și al insectelor din sol, reducând astfel utilizarea pesticidelor.
Modelul “UNICO L” este disponibil la ora actuală în configurații de 3 până la 6 trupițe (5+1). Având în vedere greutatea și diferitele configurații disponibile, plugul poate fi combinat cu tractoare de putere medie, de până la 310 [CP].

Datorită implementării noului sistem de tip “cu paralelogram deformabil” “SMOOTH SET”, reglarea plugului este ușoară, rapidă și precisă. Lățimea de lucru poate fi reglată mecanic cu sistemul „pas cu pas” (versiunea “PASSO”) sau hidraulic în mod continuu (versiunea VARIO), în timp ce siguranța trupițelor la eventualele obstacole este asigurată de sistemul clasic de tip “cu șuruburi de forfecare” sau de sistemul hidraulic activ de tip “NON-STOP”.
Cadrul robust, cu o secțiune de 140×140 [mm], permite adăugarea unei trupițe prin intermediul unei plăci care este montată în mod standard în versiunile extensibile (de exemplu, 3+0). Structura cadrului dispune de un sistem de asamblare cu șuruburi. Sistemul de prindere în trei puncte poate fi configurat cu ușurință prin alegerea între diferite tipuri de categorii, cu cap fix sau oscilant.

Fermierii care lucrează pe soluri bogate în pietre și pietrișuri sau în condiții dificile trebuie să aleagă configurația NON-STOP HIDRAULIC (“NSH”), care, combinată cu șurubul de siguranță (șurubul de ­forfecare), va permite acestora să depășească obstacolele, protejând astfel în același timp structura de impacturile care ar împovăra atât plugul, cât și tractorul. Sistemul este dinamic și permite ridicarea trupiței în caz de impact și readucerea acesteia în poziție inițială prin intermediul unui sistem de mecanisme de ridicare, ce are forțe ­prestabilite.
Sistemul hidraulic are o presiune de funcționare cuprinsă între 90 și 150 [bar] și permite reglarea forței de eliberare în funcție de tipul de sol pe care trebuie să se opereze. Este posibil să fie setată presiunea la un nivel scăzut pentru a evita aducerea pietrelor la suprafață din straturile de dedesubt, dar se pot seta și presiuni ridicate, pentru a se putea opera pe solurile grele, menținând astfel trupița în permanență în contact cu solul și ridicându-se doar în caz de impact.

Plugul “UNICO L NSH” poate fi configurat în funcție de diferitele nevoi ale fermierului, datorită disponibilității de a utiliza diferite tipuri de trupițe, antetrupițe și roți, fie de adâncime, fie combinate adâncime și transport (hidraulice și mecanice).
Oțelurile de înaltă rezistență utilizate pentru gama de pluguri ­MASCHIO GASPARDO sporesc durabilitatea, eficiența și performanța acestora, menținând în același timp o greutate redusă.
Noul plug “UNICO L NSH” este ușor de configurat și de ­personalizat în fiecare detaliu, acesta fiind caracterizat printr-o performanță ridicată și robustețe de neegalat.

Articol de

Strada Înfrățirii nr. 155
Chișineu-Criș, Arad – ROMANIA
Tel. +40 257 307030ș Fax +40 257 307040
info@maschio.ro; www.maschio.ro

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
Fill out this field
Fill out this field
Cod Verificare 19 + 1 = ?
Rezolva ecuatia pentru a demonstra ca nu sunteti un robot.
Enter the equation result to proceed
You need to agree with the terms to proceed
Tags:
PLUG REVERSIBIL CU TREI TRUPIȚE ECHIPATE CU SCORMONITOR
Performanță în erbicidare MET TEHNOFAVORIT APOLLO PREMIUM

Demo Room

Ultimele Articole
Fabricat in Romania

Aateq

Belgian precision turning, milling and welding in Romania CINE SUNTEM? Compania Aateq a fost înființată în anul 2006 de către…

Citeste si: