Masini UnelteSisteme de fabricatie

STUDER – Calitate elvețiană la un preț imbatabil

Share this article

CALITATE ELVEȚIANĂ LA UN PREȚ IMBATABIL

STUDER este renumit la nivel internațional pentru mașinile sale de rectificat cilindrice de înaltă calitate, dar chiar și cu mașinile sale de bază, clienții beneficiază de o calitate și precizie fără compromisuri.

„Ne extindem în mod continuu gama noastră entry-level pentru clienții care apreciază calitatea STUDER și precizia maximă, dar care nu au nevoie de toate caracteristicile din segmentul premium”, spune Sandro Bottazzo, CSO al Fritz Studer AG. El descrie filozofia care stă la baza mașinilor entry-level din gama de produse ca fiind „calitatea și precizia STUDER fără compromisuri la un preț entry-level. În mod specific, mașinile din segmentul entry-level includ modelele favorit, favoritCNC și S100.

Dar ce este mai exact o mașină entry-level? „În comparație cu modelele noastre de vârf, numărul de scule și gama de puteri ale axului sunt limitate, iar multe procese tehnice și interfețe sunt standardizate – acest lucru le permite să acopere o gamă largă de aplicații de rectifi-care cu un raport calitate-preț excelent”, spune Daniel Huber, CTO al STUDER. În funcție de model, sunt posibile și accesorii și adaptări opționale, permițând companiilor să își eficientizeze și mai mult producția specifică. Astfel, STUDER are mașina potrivită pentru fiecare domeniu de aplicație. „Personalul nostru de vânzări și reprezentanții noștri sunt familiarizați cu specificațiile fiecărei mașini și pot oferi în consecință modelul potrivit cu configurația optimă”, adaugă Bottazzo.

Cel mai bun din ambele lumi

Clienții au parte de cele mai bune avantaje din ambele lumi: beneficiază de un preț economic, primind în același timp un produs de înaltă calitate fără compromisuri, cu performanțe STUDER recunoscute la nivel mondial, fiabilitate maximă și precizie maximă. O altă caracteristică unică pe care toate mașinile STUDER entry-level o au în comun este timpul de livrare foarte scurt. Acest lucru este posibil datorită conceptului de producție internă a companiei și a asamblării în flux+ (plus). Aici, experții STUDER asamblează mașinile pe un sistem de transport de înaltă precizie, special conceput. Clienții beneficiază de cele mai scurte perioade de producție și de o calitate ridicată a fabricației.

Okyay Erik, directorul general al furnizorului turc de automobile Celikis, descrie ce înseamnă acest lucru pentru clienți în practică: „Am fost surprinși de ceea ce poate realiza STUDER favorit, chiar dacă este clasificat ca o mașină entry-level.” Compania cu sediul în Izmir produce diverse produse, inclusiv angrenaje diferențiale, arbori și carcase pentru marii producători auto-mobile. „Cu favorit, am crescut semnificativ eficiența producției noastre de arbori de transmisie”, raportează Erik. „Dacă înainte produceam 15 arbori de transmisie pe oră, acum reușim să producem 25 în același interval de timp. În plus, nu mai avem nevoie să folosim un sistem de măsurare, deoarece precizia mașinii este foarte mare. Acest lucru, la rândul său, reduce timpii de resetare, sporind semnificativ productivitatea.”

Mașinile entry-level pot gestiona aplicații cheie

Fiind o mașină CNC universală de rectificat cilindrică, ușor de programat datorită ecranului multitouch de 24″, favorit poate rectifica atât piesele scurte, cât și cele lungi, cu o greutate de până la 150 de kilograme, în producție individuală sau în serie. Glisierele transversale și longitudinale, realizate din fontă cenușie de înaltă calitate, asigură cea mai mare precizie. La fel ca la toate mașinile STUDER, patul mașinii este realizat din turnarea minerală patentată Granitan®, care asigură cea mai bună calitate a suprafeței pieselor șlefuite, cu un comportament termic și de amortizare excelent. Acestea sunt doar câteva exemple despre modul în care clienții beneficiază de statutul de producător premium al STUDER chiar și în cazul mașinilor entry-level.

Același lucru este valabil și pentru favoritCNC. Această mașină CNC universală de rectificat cilindrică este lider în ceea ce privește raportul calitate-preț și poate fi adaptată la o varietate de sarcini de rectificare cu diferite opțiuni, cum ar fi un sistem de măsurare, un sistem de echilibrare, detectarea contactului și poziționarea longitu-dinală. Cu o distanță între centre de 650 mm (25,6″) sau 1000 mm (39,4″), este potrivită pentru o utilizare universală și poate face față aplicațiilor cheie. Precizia sa ridicată de rectificare, chiar și la acest nivel de intrare în clasă, este demonstrată de precizia ridicată a rotunjimii, mai mică de 0,0004 mm (0,000,016″). Și datorită software-ului de rectificare StuderPictogramming, creat în cadrul companiei, chiar și ciclurile complexe de rectificare pot fi executate ușor și intuitiv.

Ușurința de utilizare este deosebit de importantă

Cu S100, există, de asemenea, un specialist pentru rectificarea cilindrică internă în portofoliul de bază, care servește drept contraparte la favoritCNC în rectificarea cilindrică externă. Acesta se ocupă de o gamă largă de aplicații de rectificare internă, frontală și externă cu cea mai mare precizie, fiind astfel mașina universală ideală de rectificare cilindrică internă din acest segment. Specialitatea sa este prelucrarea completă a pieselor cu o lungime de până la 550 mm (21,65 inch) (inclusiv dispozitivele de prindere) și un diametru de până la 420 mm (16,5 inch). Datorită capului cu discuri cu mai multe axe de rectificare și QuickSet pentru configurare rapidă, reduce semnificativ costurile de configurare și de resetare. S100 este, de asemenea, ușor și rapid de controlat, cu elemente de comandă organizate ergonomic și StuderPictograme. „Ușurința de utilizare este, de asemenea, deosebit de importantă pentru mașinile entry-level”, spune CSO Bottazzo.

În numeroase locații, populația în scădere și îmbătrânită face din ce în ce mai dificilă înlocuirea forței de muncă care iese la pensie și care, datorită anilor de experiență, ar putea obține o calitate ridicată cu ajutorul mașinilor de rectificat manuale. „Datorită tehnologiei inovatoare, a software-ului intuitiv și a operării simple a mașinilor noastre entry-level, angajații clienților noștri pot șlefui piese de lucru de cea mai înaltă calitate după doar câteva zile de instruire”, explică CTO Huber.

De asemenea, automatizarea devine din ce în ce mai importantă. Aceasta ajută la economisirea timpului și a muncii pentru operatori și face ca producția globală să fie mai eficientă. De exemplu, favorit și S100 pot fi echipate cu o interfață standardizată pentru încărcător, care poate deschide și închide automat ușa de operare. „Astfel, clienții pot integra mașina în procesele lor de producție automatizate, de exemplu, cu un braț robotizat sau cu un încărcător de tip gantry”, spune Huber.

O gamă largă de aplicări

În calitate de producător de mașini de rectificat stabilit la nivel mondial, cu o tradiție de peste 111 ani, STUDER este, de asemenea, bine familiarizat cu diferitele cerințe regionale din sectorul de bază. „Pe lângă calitatea și precizia ridicată, fiabilitatea de top este deosebit de importantă. Clienții noștri, în special întreprinderile mici și mijlocii, apreciază faptul că pot rectifica în mod foarte economic cu mașinile noastre, practic fără niciun fel de întrerupere”, spune Bottazzo. Standardizarea tehnică nu asigură doar un preț economic, ci și o susceptibilitate scăzută la erori. În cazul în care apare o problemă, serviciul de asistență pentru clienți STUDER, orientat către client (Customer Care) eficient, rapid si disponibil pentru a oferi o asistență de specialitate.

Dar care este clientela tipică pentru o mașină entry-level? Nu există una anume, datorită gamei largi de aplicații pe care le acoperă aceste mașini. Fie că este vorba de un furnizor de automobile la cel mai înalt nivel internațional, cum ar fi Celikis din Turcia, fie că este vorba de producători de unelte pentru prelucrarea lemnului, de piese hidraulice pentru industria aeronautică, de arbori pentru tractoare sau de componente din carbură de tungsten pentru matrițe de ambutisare: toate acestea și multe altele pot fi realizate cu mașinile entry-level de la STUDER în mod economic, eficient și fără a face compromisuri în ceea ce privește calitatea.

Avantajele mașinilor STUDER pentru începători:
– Produse cu cea mai înaltă calitate și precizie STUDER
– Raport calitate-preț atractiv, cu termene de livrare scurte
– Mașini de rectificat standardizate cu diverse configurații
– Operare mai ușoară și întreținere simplă pentru operatori
– Prelucrarea pieselor de prelucrat în diferite secțiuni
– Posibilitate de rectificare a filetelor sau a formelor nerotunde
– Integrarea opțională a unei interfețe pentru încărcător și a unei uși automate pentru operator, în funcție de model

favorit
• Mașină de rectificat cilindrică universală CNC pentru producția individuală și pe loturi de piese de dimensiuni mici și mari
• Distanțe între centre de 400/650/1000/1600 mm (15,7″/25,6″/39,4″/63″) și o înălțime a centrului de 175 mm (6,9″)
• Piese de lucru cu o greutate maximă de 150 kg (330 lbs)
• Posibilitatea rectificării externe și interne într-o singură configurație

STUDER_favorit
STUDER Favorit

favoritCNC
• Mașina de rectificat cilindrice universale CNC este lider în ceea ce privește raportul calitate-preț și este potrivită pentru utilizare universală.
• Distanțe între centre de 650 (25,6″) sau 1000 mm (39,4″) și o înălțime a cen-trului de 175 mm (6,9″)
• Piese de lucru cu o greutate maximă de 80 sau 120 kg (176 sau 264 lbs)
• Posibilitatea rectificării externe și interne într-o singură configurație

STUDER_favorit_cnc
STUDER Favorit cnc

S100
• Mașina CNC universală ideală de rectificat interioare cilindrice pentru segmentul entry-level acoperă o gamă largă de aplicații de rectificat interi-or, frontal și exterior.
• Lungimea piesei de prelucrat (inclusiv dispozitivul de prindere) de 550 mm (21,65″) și diametrul maxim al piesei de prelucrat de 420 mm (16,5″)
• Diametru de rectificare externă: max. 420 mm (16,5″) / intern: max. 300 mm (11,8″) / lungime de rectificare internă: max. 200 mm (7,87″)

STUDER_S100
STUDER S100
Articol de
Fritz Studer AG
Thunstrasse 15
3612 Steffisburg
Switzerland
Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
Fill out this field
Fill out this field
Cod Verificare 29 + 11 = ?
Rezolva ecuatia pentru a demonstra ca nu sunteti un robot.
Enter the equation result to proceed
You need to agree with the terms to proceed
Tags:
WALTER TOOLS – TC645 Supreme
MAZAK – Tăierea cu laser de precizie simplificată

Demo Room

Ultimele Articole
Fabricat in Romania

Aateq

Belgian precision turning, milling and welding in Romania CINE SUNTEM? Compania Aateq a fost înființată în anul 2006 de către…

Citeste si: