Sisteme de fabricatieSisteme de Scule

HORN – Procese de perfecționare: multifuncționale pentru frezare

Share this article

Frezarea canelurilor, separarea și tăierea angrenajelor: acestea sunt doar trei procese pe care sistemul de frezare prin interpolare circulară de la Paul Horn GmbH le realizează în mod productiv. Ca un adevărat polivalent, portofoliul extins de scule al acestui sistem de scule abordează și alte câteva sarcini de frezare. Acesta poate fi utilizat de la un diametru interior de 8 mm pentru alezarea precisă, pentru frezarea de caneluri înguste cu o lățime de 0,2 mm sau pentru frezarea de caneluri. Sistemul s-a dovedit a fi o soluție pentru rezolvarea problemelor în numeroasele sale variante standard, precum și în forme speciale personalizate pentru alte procese de frezare.

Sistemul de frezare circulară de la Horn oferă utilizatorului o serie de avantaje: este rapid, fiabil și permite obținerea unei bune finisări a suprafețelor. Unealta, care este interpolată pe o traiectorie elicoidală, plonjează în material fie la un unghi, fie aproape orizontal. Acest lucru face posibilă, de exemplu, producerea de filete reproductibile de înaltă calitate. În comparație cu prelucrarea cu inserții indexabile pentru diametre mai mari sau cu freze din carbură solidă pentru diametre mai mici, frezarea circulară este în general mai economică. Frezele de frezare circulară au o gamă largă de aplicații. Ele prelucrează oțel, oțeluri speciale, titan, aluminiu și aliaje speciale. Uneltele de precizie sunt potrivite în special pentru frezarea canelurilor, interpolarea circulară a găurilor, frezarea filetelor, frezarea fantelor în T, frezarea profilurilor și tăierea angrenajelor. Cu toate acestea, ele sunt, de asemenea, eficiente în aplicații speciale, cum ar fi frezarea canelurilor de etanșare sau prelucrarea bielelor.

Frezarea canelurilor

Producția de caneluri pe un arbore de transmisie a avut un potențial de îmbunătățire. Arborele, care are un diametru de 200 mm, o lungime de aproape 5.000 mm și o greutate de aproximativ 600 kg, este utilizat în construcția motoarelor mari. Anterior, utilizatorul avea dinții prelucrați în exterior. Horn a sugerat ca dinții canelurați să fie prelucrați cu ajutorul sistemului său de frezare circulară 635, în aceeași configurație cu operațiunea de strunjire. Profilul special al celor șase dinți ai sculei se potrivește cu profilul nominal al flancurilor dinților de pe piesa de prelucrat. Supraînălțarea sculei este lungă din cauza condițiilor de tăiere, dar, datorită tijei din carbură masivă cu amortizare a vibrațiilor, nu există probleme legate de vibrațiile sculei. Toate sculele Horn pentru frezare circulară au o alimentare internă cu lichid de răcire. Interfața precisă dintre tijă și inserție permite o concentricitate și o ieșire a inserției cu o precizie de ordinul micronilor în timpul schimbării. Eboșarea și finisarea se fac cu aceeași sculă. Pe lângă timpul de producție semnificativ mai rapid și eliminarea subcontractării producției, a crescut și calitatea canelurilor.

Frezare cu fantă în microprelucrare

Un alt exemplu de aplicație este prelucrarea unei componente de supapă. Piesa de prelucrat are un diametru de 1,6 mm și o lungime de aproximativ 3 mm. Pentru a permite reglarea supapei, trebuie să se frezeze o fantă de 0,3 mm lățime și 0,5 mm adâncime pe fața componentei. Utilizatorul a prelucrat în prealabil fanta cu o pânză de ferăstrău HSS fină. Cu toate acestea, stabilitatea variabilă a procesului a oferit un potențial de îmbunătățire. Horn a rezolvat această problemă cu sistemul său de frezare 606. Inserția cu șase muchii cu o lățime de tăiere de 0,3 mm a oferit utilizatorului un proces de frezare sigur.

Horn a extins sistemul de frezare circulară pentru a include unelte pentru producerea de caneluri înguste. Extinderea sistemului de scule oferă utilizatorului posibilitatea de a produce caneluri înguste la costuri mai mici. Horn livrează uneltele în lățimi de tăiere de la 0,25 mm la 1 mm ca standard, în funcție de diametru. Adâncimea maximă de frezare tmax este cuprinsă între 1,3 mm și 14 mm, tot în funcție de diametrul sculei. În funcție de materialul care urmează să fie prelucrat, plăcuțele de tăiere sunt disponibile cu diferite acoperiri. Tija sculei din carbură masivă, datorită masei sale, asigură amortizarea vibrațiilor în timpul frezării. Toate variantele sculei sunt echipate cu o alimentare internă cu lichid de răcire.

Acestea sunt doar două exemple de aplicații din numeroasele posibilități oferite de sistemul de frezare circulară Horn. Flexibilitatea în proiectarea marginilor de tăiere, interfața precisă dintre inserția de tăiere și tijă, numeroasele variante de diametru, precum și numărul diferit de dinți care pot fi frezați pentru fiecare inserție caracterizează acest sistem de scule.

Articol de
Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
Fill out this field
Fill out this field
Cod Verificare 25 + 13 = ?
Rezolva ecuatia pentru a demonstra ca nu sunteti un robot.
Enter the equation result to proceed
You need to agree with the terms to proceed
VORTEC – Tehnologii inovatoare cu aer comprimat
Hannover Messe – Stand mecanică

Demo Room

Ultimele Articole
Fabricat in Romania

Aateq

Belgian precision turning, milling and welding in Romania CINE SUNTEM? Compania Aateq a fost înființată în anul 2006 de către…

Citeste si: