Sisteme de fabricatieSoftware

Inginerii Virtuali: Următoarea Etapă în Revoluția Industrială și Rolul NEC Instruments în Această Tranziție

Share this article

În vastul peisaj industrial, rolul unui inginer de producție este de necontestat. Acești profesioniști formează coloana vertebrală a unui ecosistem industrial, asigurând executarea fără probleme a activităților de producție, în timp ce optimizează utilizarea resurselor și furnizează produse de înaltă calitate în termenele stabilite. În era digitală, care evoluează rapid, rolul lor s-a extins, iar apariția inginerilor virtuali revoluționează industria.

Complexitatea crescândă a mediilor de producție solicită inginerilor de producție să jongleze cu o multitudine de responsabilități, inclusiv planificarea și controlul proceselor, asigurarea calității și gestionarea resurselor. Această creștere a așteptărilor a declanșat o nouă provocare – un deficit iminent de muncă calificată, prezis să rezulte într-o pierdere estimată la 1 trilion de dolari în următorul deceniu.

În fața acestei crize iminente, avem nevoie de o soluție durabilă. Echipa de ingineri virtuali a KFactory se prezintă ca o promisiune în acest sens. Inginerii virtuali bazați pe AI sunt disponibili non-stop, preluând aspectele mai puțin critice ale sarcinilor inginerilor de producție, permițându-le astfel să se concentreze asupra problemelor mai urgente.

Inginerul de producție virtual schimbă regulile jocului, simplificând procesul de producție de la început până la sfârșit. El monitorizează în mod constant procesul de producție, detectează și semnalează orice probleme potențiale înainte de a deveni semnificative. Poate propune soluții viabile și supraveghează implementarea lor, asigurând un flux de producție neîntrerupt. În plus, extinde o serie de caracteristici, cum ar fi capacitatea de a se conecta la toate sursele de date operaționale din fabrică, oferind o vedere cuprinzătoare asupra producției, întreținerii, lanțului de aprovizionare, calității și durabilității. Acest hub de date consolidat promovează luarea eficientă a deciziilor, îmbunătățind astfel performanța generală.

Rolul Inginerului Virtual de Producție se extinde dincolo de simpla gestionare a proceselor. El îndeplinește și sarcini administrative, cum ar fi programarea întâlnirilor sau transmiterea mesajelor, lăsând astfel inginerii umani să se concentreze asupra operațiunilor strategice și critice.

Inginerii virtuali de la KFactory au capacitatea de a lucra în peste 45 de limbi, o trăsătură importantă pentru corporațiile multinaționale. Acest lucru ajută la promovarea diversității și asigurarea unei comunicări eficiente în diferite echipe globale.

Tehnologia utilizată la dezvoltarea inginerilor virtuali le permite să acceseze și să analizeze toate datele referitoare la procesele operaționale, oferind astfel o perspectivă cuprinzătoare asupra procesului de producție, ajutând la identificarea blocajelor, simplificarea operațiunilor și creșterea productivității generale.

În cele din urmă, inginerii virtuali operează prin dialoguri de limbaj natural pe platforme precum platformele de chat Microsoft Teams și Druid, transformându-le instrumente ușor de utilizat. Limbajul folosit este simplu și clar, facilitând o comunicare eficientă și reducând posibilele interpretări greșite sau neînțelegeri.

În concluzie, în era transformării digitale, relația simbiotică între inginerii de producție și omologii lor virtuali oferă o soluție viabilă la provocările actuale cu care se confruntă fabricile. Inginerul Virtual de Producție KFactory nu doar ajută la gestionarea sarcinilor de rutină, dar furnizează și perspective valoroase asupra proceselor operaționale, aducând îmbunătățiri semnificative în ceea ce privește eficiența și productivitatea.

NEC Instruments facilitează această tranziție. Prin suportul pe care îl oferă companiilor de producție în implementarea soluției KFactory Virtual Engineers, NEC Instruments le furnizează uneltele necesare pentru a se adapta și a crește în acest peisaj industrial în rapidă schimbare.

Articol de

Nec Instruments

+40 0799 844 452

office@nec-instruments.ro

www.nec-instruments.ro

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
Fill out this field
Fill out this field
Cod Verificare 16 - 6 = ?
Rezolva ecuatia pentru a demonstra ca nu sunteti un robot.
Enter the equation result to proceed
You need to agree with the terms to proceed
Hannover Messe 2023
TOP METROLOGY – MICROSCOP DIGITAL INSPECTIS U30S / F30S

Demo Room

Ultimele Articole
Fabricat in Romania

Aateq

Belgian precision turning, milling and welding in Romania CINE SUNTEM? Compania Aateq a fost înființată în anul 2006 de către…

Citeste si: