AgrotechnicaMasini de Lucrat Solul

MASCHIO GASPARDO – Grapa rotativă AQUILA SUPER ISOTRONIC cu sistem de comunicare ISOBUS

Share this article

Conf. dr. ing. Sorin – Tiberiu Bungescu
Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I” din Timișoara

Inovație prezentată la AGRITECHNICA 2023

Grapa rotativă AQUILA SUPER ISOTRONIC
cu sistem de comunicare ISOBUS

Numeroasele soluții tehnico-structurale brevetate de MASCHIO GASPARDO, permit gestionarea electronică a mai multor funcții, îmbunătățind astfel rezultatele pe teren și performanțele mașinii. Cea mai recentă inovație din gama de grape rotative de la MASCHIO GASPARDO, prezentată la cea mai mare expoziție de tehnică agricolă din Europa, Agritechnica de la Hanovra, din luna noiembrie 2023, este reprezentată de AQUILA ISOTRONIC. Aceasta este o grapă rotativă pliabilă cu sistem de comunicare ISOBUS.

AQUILA ISOTRONIC primește de la TORO ISOTRONIC numeroasele inovații mecanice, structurale și electronice pentru care a câștigat premiile de Inovație Tehnică 2023 la EIMA International și Farm Machine 2023 la SIMA din Paris. Designul AQUILA ISOTRONIC este rezultatul unei colaborări între departamentul de cercetare și dezvoltare MASCHIO GASPARDO și Școala Italiană de Design (SID), datorită căreia a fost posibilă proiectarea acestui echipament extrem de atractiv.

AQUILA ISOTRONIC îmbogățește și mai mult gama de grape rotative ISOTRONIC de la MASCHIO GASPARDO. Funcționalitatea ISOBUS a acestor utilaje face posibilă afișarea tuturor parametrilor de lucru prin intermediul unui terminal compatibil: acest lucru simplifică utilizarea echipamentului pentru operator și optimizează ciclul de viață al grapei.

Cunoașterea în timp real a tuturor parametrilor de lucru și posibilitatea de a le modifica, economisește timp, îmbunătățește performanța pe teren și reduce costurile. De asemenea, este posibil să exportam datele de lucru pentru a efectua diagnoze și pentru a programa lucrări de întreținere doar atunci când este cu adevărat necesar.

O serie de senzori aplicați pe utilaj permit monitorizarea constantă a principalelor funcții ale acestuia pentru un control complet al echipamentului. În special, operatorul poate verifica puterea absorbită, temperatura uleiului din cutiile de viteze, viteza de rotație a rotorilor, alunecarea arborilor cardanici, adâncimea reală de lucru, dezalinierea tăvălugilor, poziționarea corectă a articulațiilor cardanice la închidere (brevetul „cardan saver”), orele și hectarele lucrate.

Free-Power System, o soluție inovatoare protejată de nu mai puțin de două brevete, permite menținerea sub control a puterii de intrare pentru a crește eficiența în timpul lucrului. Efortul transmis de cutia de viteze centrală este monitorizat în timp real, permițând operatorului să reacționeze imediat în caz de suprasolicitare. Această caracteristică elimină necesitatea de a propune un nivel maxim de putere în ceea ce privește tractorul la care va fi conectată grapa ISOTRONIC. Operatorul este avertizat prompt pe monitor atunci când grapa primește mai multă putere de la tractor decât este necesar sau gestionabil de către grapă, având în vedere condițiile de lucru, ceea ce îi permite să o reducă, evitând consumul inutil de combustibil și riscul de a deteriora grapa. În plus, numeroasele soluții tehnico-structurale brevetate (4 brevete noi) garantează o robustețe maximă și o prelucrare optimă și durabilă a solului, gestionând astfel în același timp în mod optim absorbția de putere.

AQUILA ISOTRONIC asigură o robustețe extraordinară datorită șasiului său întărit și îmbunătățirilor structurale inovatoare. Una dintre acestea este conceptul „POWER HUB”, un sistem format din rulmenți și suporturi care protejează elementele de transmisie ale rotorului.

Această soluție permite să reziste atât la o sarcină de putere mai mare, cât și la o mai bună etanșare, cerințe necesare atunci când se lucrează în condiții dificile, cum ar fi lucrul pe un sol mai dur, de exemplu cum ar fi cel tip „lacoviste”. Tăvălugii au beneficiat, de asemenea, de inovații importante în acest domeniu: noii rulmenți „BLINDED” protejează mecanica internă de orice tip de contaminare, prelungind astfel considerabil intervalele de întreținere, indiferent de condițiile solului.

Un nou sistem central de recirculare a uleiului din cutia de viteze utilizează un rezervor în interiorul brațului din al treilea punct și are ca scop prevenirea supraîncălzirii uleiului. Beneficiile care rezultă sunt numeroase: o degradare mai mică a proprietăților uleiului, o creștere a intervalului de timp pentru schimbarea uleiului, un risc mai mic de întrerupere
a activității și o productivitate mai mare. Toate aceste inovații tehnice sunt concepute pentru a asigura o protecție totală împotriva impurităților externe și o fiabilitate mecanică de primă clasă.

Inovațiile enumerate mai sus se adaugă la soluțiile bine dovedite, cum ar fi dispozitivul de răcire cu aer pentru cutiile de viteze laterale și sistemul de eliberare rapidă a cuțitelor (16 [mm]). Carcasele șasiului care adăpostesc transmisia sunt realizate din oțel de înaltă rezistență, caracterizat de o structură de tip „cu carcasă dublă”. O placă interioară de 6 [mm] grosime și o placă exterioară de 5 [mm] grosime garantează o rigiditate și o rezistență mai mari. Acest
lucru permite performanțe ridicate într-o varietate de condiții de funcționare.

Grapa poate să lucreze în agrenat cu tractoare de cel puțin 150 [CP] și este disponibil cu trei lățimi de lucru: 4,6, 5 și 6 [m]. Adâncimea maximă de prelucrare a solului este reglabilă până la 28 [cm] prin intermediul acționării hidraulice a tăvălugului. Transportul rutier este sigur datorită cuplajelor hidraulice de siguranță, cu o amprentă la sol de numai 2,4 [m].

Versatilitatea AQUILA ISOTRONIC este sporită de posibilitatea de a fi atașată la bara de semănat CENTAURO pentru a efectua, chiar și pe pante, prelucrarea solului și însămânțarea într-o singură trecere, datorită utilizării bazinelor frontale PA.

Articol de

Strada Înfrățirii nr. 155
Chișineu-Criș, Arad – ROMANIA
Tel. +40 257 307030ș Fax +40 257 307040
info@maschio.ro; www.maschio.ro

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
Fill out this field
Fill out this field
Cod Verificare 16 + 10 = ?
Rezolva ecuatia pentru a demonstra ca nu sunteti un robot.
Enter the equation result to proceed
You need to agree with the terms to proceed
SIGMA CVM ROMÂNIA – Tractorul MASSEY FERGUSON 9S
UNITED GRINDING prezintă inovația la GrindingHub 2024

Demo Room

Ultimele Articole
Fabricat in Romania

Aateq

Belgian precision turning, milling and welding in Romania CINE SUNTEM? Compania Aateq a fost înființată în anul 2006 de către…

Citeste si: