Masini UnelteSisteme de fabricatie

Mazak va prezenta la EMO 2023 o perspectivă completă asupra fabricării avansate

Share this article

Standul Yamazaki Mazak de la EMO 2023 va prezenta o viziune totală asupra prelucrării moderne care va permite operatorilor de mașini din întreaga Europă să crească producţia și profitabilitatea.

În acest an poziţionat în hala 15, standul B14, Mazak va prezenta un total de 19 utilaje și 12 sisteme de automatizare care vor include atât mașini-unelte, cât și tehnologii laser, demonstraţii în timp real, soluţii software avansate și cele mai recente evoluţii ale software-ului de comandă Smooth Ai. Vizitatorii se pot înregistra pentru bilete gratuite oferit de Mazak, precum și pentru a rezerva programări la standul

Mazak prin intermediul site-ului web:

https://discover.mazakeu.com/ro/emo23

Punctul esenţial al viziunii Mazak va fi focalizat pe oferirea de soluţii la principalele dificultăţi cu care se confruntă operatorii de mașini – de la îmbunătăţirea productivităţii până la lipsa de personal calificat, preţurile energiei, inflaţia preţurilor salariale, concurenţa sporită și atenţia acordată mediului înconjurător – și pe modul în care tehnologia și serviciile de vârf pot asigura o profitabilitate sporită.

Mazak va prezenta utilaje entry-level care sporesc productivitatea, profitabilitatea și competitivitatea la un preţ accesibil, ca o metodă
cheie, în special pentru operatorii de utilaje care nu cunosc tehnologia Mazak. Mașinile entry-level, construite în Marea Britanie și dezvoltate special pentru operatorii europeni de mașini-unelte, includ centrul de prelucrare în 5 axe CV5-500 și noul centru de prelucrare vertical VCE- 500, care combină o producţie excepţională cu un preţ extrem de avantajos. În plus, la stand va fi expus și un strung de înaltă performanţă din gama de mașini QTE.

Sistemele de automatizare pentru creșterea producţiei și atenuarea impactului lipsei de personal calificat și al creșterii preţurilor reprezintă, de asemenea, o parte importantă a viziunii Mazak. În total, vor fi expuse 12 sisteme de automatizare integrate, capabile să asigure un timp de funcţionare sporit al mașinilor, o mai mare flexibilitate a producţiei, o mai bună utilizare a operatorilor și costuri reduse – lucrând pentru atingerea scopului final de creștere a rentabilităţii și a profitului. Soluţiile prezentate la stand vor include roboţi ușor de programat pentru alimentarea mașinilor dar și automatizări sofisticate pentru a susţine tendinţa către producţia de varietate mare cu volum redus, precum și cererea de automatizare pe 5 axe.

Mazak va include, de asemenea, noi tehnologii de prelucrare pentru industriile în plină expansiune, cum ar fi producţia de baterii pentru vehicule electrice, prezentând noul FSW-460V, un utilaj hibrid proiectat în principal pentru sudarea automată prin frecare prin agitare, menţinând în același timp capacităţile de tăiere a metalelor. Va fi expus, de asemenea, un nou centru de prelucrare verticală din seria VCN echipat cu un sistem de prelucrare de înaltă performanţă și cu Ultraspindle Mazak pentru a se potrivi tehnicilor moderne de prelucrare de mare viteză.

În completare, va fi expusă și cea mai recentă tehnologie avansată de tăiere cu laser Mazak, OPTIPLEX 3015 NEO, care dispune de cea mai recentă tehnologie de modelare a fasciculului și de cel mai nou cap de tăiere MCT 3 cu funcţii inteligente, inclusiv schimbarea automată a diuzei și distanţa de focalizare automată.

Vizitatorii standului vor putea, de asemenea, să afle mai multe informaţii despre Mazak iCONNECT, un nou serviciu digital pentru clienţii Mazak existenţi, care au o serie de servicii complete incluse manuale de utilizare a produselor și e-learning, împreună cu un abonament Machine-2-Mazak (M2M). Serviciile M2M permit o monitorizare sporită a mașinilor, strategii de întreţinere proactivă, inclusiv asistenţă de la distanţă pentru detectarea problemelor, optimizarea de la distanţă a proceselor de prelucrare cu un timp de funcţionare sporit, precum și accesul la aplicaţiile Mazak, la inginerii de proiect și la operatorii de service.

Anul acesta se împlinesc 40 de ani de la lansarea mașinilor INTEGREX, modelul emblematic al Mazak, iar în standul de la EMO vor fi prezentate performanţele sale în ceea ce privește productivitatea uimitoare și gama largă de variante care fac ca INTEGREX să poată funcţiona în mai multe aplicaţii, mărimi de piese și domenii. La stand vor fi mai multe mașini INTEGREX, care vor demonstra productivitatea, automatizarea ușoară și capacităţile de tăiere a angrenajelor din această gamă.

Producţia ecologică va fi, de asemenea, o prioritate, cu accent pe tehnologiile concrete pentru a asigura o producţie de componente cu costuri reduse, inclusiv tablouri de bord energetice și servicii digitale pentru a ajuta operatorii de mașini să măsoare consumul de energie și să reducă impactul CO2. Standul va include, de asemenea, utilaje dezvoltate pentru a atinge obiectivele stabilite de companie pentru 2030, care prevăd o eficienţă ecologică de patru ori mai mare decât cea a utilajelor echivalente din 2010.

Richard Smith, Directorul General al Grupului European al Yamazaki Mazak, a declarat: „Obiectivul nostru la EMO 2023 este de a oferi vizitatorilor o perspectivă totală asupra progreselor din domeniul producţiei moderne, care va inspira operatorii de mașini, de la cel mai mic atelier de prelucrare până la cea mai avansată fabrică digitalizată. Este o viziune a modului în care tehnologia poate contribui la atenuarea impactului dificultăţilor cu care se confruntă producătorii și oferă o direcţie precisă către o productivitate mai mare, marje mai mari, mai multă competitivitate și o rentabilitate mai mare.”

Tema noastra este „Descoperiţi mai multe” și aceasta deoarece mașinile noastre sunt mai eficiente, mai accesibile și mai viabile ca niciodată. Tehnologia noastră este mai prietenoasă cu automatizarea și dispunem de servicii și pachete de asistenţă de top în industrie care pot oferi mai mult timp de funcţionare și o amortizare mai rapidă a investiţiei. Suntem nerăbdători să invităm la standul nostru operatorii de mașini din întreaga Europă și să le prezentăm o gamă de tehnologii care le pot schimba operaţiunile de prelucrare.”

Pentru a vă putea înregistra sau pentru a vă programa o întâlnire la standul Mazak, vă rugăm să vizitaţi:
https://discover.mazakeu.com/ro/emo23

Articol de

Yamazaki Mazak Central Europe s.r.o.
Sucursala România – Brașov
info@mazak.ro; +40 372 839 812
www.mazakeu.ro

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
Fill out this field
Fill out this field
Cod Verificare 21 - 10 = ?
Rezolva ecuatia pentru a demonstra ca nu sunteti un robot.
Enter the equation result to proceed
You need to agree with the terms to proceed
WALTER TOOLS – Walter Cut DX18 – DX devine Universal
MAZAK la MetalShow 2023

Demo Room

Ultimele Articole
Fabricat in Romania

Aateq

Belgian precision turning, milling and welding in Romania CINE SUNTEM? Compania Aateq a fost înființată în anul 2006 de către…

Citeste si: