Sisteme de fabricatieSisteme Industriale

MAZAK – FT-150 FIBER pentru tăierea cu laser a tuburilor cu diametru mic și mediu

Share this article

Yamazaki Mazak lansează o nouă mașină de tăiere cu laser de înaltă productivitate, special concepută pentru tăierea de mare viteză, în loturi mari, a tuburilor cu diametru mic și mediu.

Noul FT-150 FIBER este o mașină compactă de tăiere cu laser care beneficiază de un design ergonomic, cu zona operatorului, stația de încărcare și stația de descărcare toate situate pe aceeași parte. Echipat cu un rezonator cu fibră de 3.0 kW, FT-150 FIBER poate prelucra piese unice de până la 6.500 mm lungime și 150 kg greutate, cu un diametru maxim al tubului de 152,4 mm. Sunt disponibile și opțiuni de 8.000 mm și 180 kg.

Mașina poate tăia o mare varietate de materiale utilizate în mod obișnuit în industria arhitecturală, auto, construcții și mobilă, inclusiv oțel moale, oțel inoxidabil, cupru, alamă și aluminiu. Proiectat pentru productivitate maximă, FT-150 FIBER poate efectua mai multe procese, inclusiv tăiere, filetare, găurire și găurire termică. Timpul în proces este redus, deoarece anulează necesitatea unor procese cum ar fi presa cu poanson, debavurarea și filetarea găurilor. În plus, laserul cu fibră, împreună cu vitezele de avans de mare viteză, accelerarea de mare viteză și indexarea rapidă a mandrinei, oferă viteze de tăiere excepționale.

Productivitatea este îmbunătățită și mai mult datorită încărcătorului său de mare capacitate, care poate încărca automat materii prime cu o greutate de până la patru tone, pentru a permite funcționarea continuă pe perioade lungi de timp. De asemenea, FT-150 FIBER poate descărca piesele de prelucrat într-o varietate de moduri, de la soluții standard până la sisteme automate de sortare pentru producția eficientă de modele de loturi mari și mai multe piese. Mașina este capabilă să descarce piese finite de până la 3000 mm lungime (este disponibilă și o opțiune de 4500 mm) în containere pentru piese sau printr-o bandă transportoare opțională. Sistemul de sortare poate sorta și descărca piese finite mici, medii și mari în patru zone diferite.

FT-150 FIBER are, de asemenea, o serie de caracteristici pentru a oferi tăiere precisă și de înaltă calitate. Acestea includ o axă U suplimentară a capului de tăiere, care facilitează tăierea la viteză ultraînaltă, precum și un cap cu laser basculant care permite tăierea teșiturilor cu o înaltă precizie. Precizia ridicată de tăiere este asigurată și datorită „Visual Seam Locator” al mașinii, care utilizează o cameră de înaltă performanță și un software de analiză a imaginii pentru a detecta porțiunile de sudură pe tuburi pentru a determina poziția radială necesară pentru tăiere; în timp ce „Work Center Location” detectează orice îndoire sau răsucire a piesei de prelucrat și face automat orice ajustări înainte de tăiere.

Alte caracteristici includ unități de sprijin pentru materialul lung al piesei de prelucrat pentru a preveni căderea în timpul tăierii și „Internal Spatter Guard” care împiedică aderarea stropilor în interiorul piesei de prelucrat și pentru a evita arderea suprafeței interne. Este disponibil și un ax de sculă rotativ opțional cu ATC pentru găuri de filetare, găurire și găurire termică.

FT-150 FIBER este, de asemenea, echipat cu o serie de funcții automate, inclusiv calibrarea auto-profile și curățarea duzelor pentru a spori și mai mult productivitatea.

Software-ul inovator CAD/CAM de la Mazak, FX-TUBE, permite integrarea cu ușurință a datelor privind timpul și costurile de consum în sistemul ERP al clientului, în timp ce funcția de editare a datelor 3D importată reduce considerabil timpul de editare și așteptare. Productivitatea generală este îmbunătățită și mai mult de NC Control, MAZAK FX, care include funcții importante, cum ar fi programul de repornire rapidă, abilitatea de a programa folosind codurile QR generate de FX TUBE și un „Vizualizator de baze de date” privind condițiile de tăiere a mașinii.

Domnul Gaetano Lo Guzzo, Director Laser Business Europe la Yamazaki Mazak, a declarat: „Noul FT-150 FIBER, îmbunătățește și mai mult capacitățile noastre de tăiere cu laser a tuburilor cu o mașină special concepută pentru tăierea cu viteză mare și cu precizie ridicată a tuburilor cu diametru de la mic până la mediu. Productivitatea excepțională oferită de combinația dintre rezonator viteze de avans ultra-rapide și capacitatea de a prelucra mai multe procese diferite împreună cu sistemul de încărcare a pachetelor, face ca FT-150 FIBER să fie ideal pentru producătorii de volum care doresc să facă o schimbare treptată în capabilități de procesare cu laser a taierii tuburilor.”

Articol de

Yamazaki Mazak Central Europe s.r.o.
Sucursala România – Brașov
info@mazak.ro; +40 372 839 812
www.mazakeu.ro

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
Fill out this field
Fill out this field
Cod Verificare 23 + 3 = ?
Rezolva ecuatia pentru a demonstra ca nu sunteti un robot.
Enter the equation result to proceed
You need to agree with the terms to proceed
TED DAYS
TOP METROLOGY – SESTO Soluții – Robotice Mobile Autonome

Demo Room

Ultimele Articole
Fabricat in Romania

Aateq

Belgian precision turning, milling and welding in Romania CINE SUNTEM? Compania Aateq a fost înființată în anul 2006 de către…

Citeste si: