Sisteme de fabricatieSisteme de Scule

Walter se concentrează pe inovațiile în strunjire

Share this article

Schimbarea componentelor, dimensiunile mici ale loturilor și presiunea ridicată a prețului, materialele noi și cele mai mari cerințe privind calitatea suprafeței componentelor fabricate: În principiu, toate companiile de prelucrare operează în prezent în acest sistem de coordonate. A lucra într-un mod economic impune și cele mai mari cerințe pentru sculele de prelucrare utilizate. Prin urmare, producători precum Walter lucrează continuu la portofoliul lor de soluții de prelucrare prin aşchiere.

Familia Tiger·tec® Gold pentru strunjire asigură o durată de viață mai mare a sculei, flexibilitate și fiabilitate a procesului datorită noilor TiCN și Al2O3 foarte texturate.

S0luția inovatoare de acoperire Tiger tec® Gold crește performanța

La frezare, plăcuțele amovibile Tiger·tec® Gold de la Walter au fost etalonul în materie de productivitate și performanță timp de cinci ani. Anul trecut, experții în prelucrare de la Tübingen au lansat și plăcuțele amovibile Tiger·tec® Gold pentru strunjire. În comparație cu plăcuțele amovibile anterioare pentru această aplicație, noul sort oferă până la 50% mai multă durată de viață a sculei la strunjirea componentelor din oțel ISO P, precum și pentru prelucrarea specială a oțelurilor inoxidabile martensitice și a fontei ductile.

Diferența decisivă pentru noile plăcuțe amovibile Tiger·tec® Gold este structura și orientarea acoperirii: de obicei, numai stratul de oxid de aluminiu este foarte texturat în timpul acoperirii CVD, dar, cu Walter Tiger·tec® Gold, acest lucru se face și pentru stratul de nitrură de titan, ceea ce crește semnificativ omogenitatea și, prin urmare, rezistența la uzură a acoperirii. În aplicație, acest lucru se reflectă în uzura mult redusă a feței flancului și în uzura tip crater extrem de redusă. Datorită acoperirii multistrat TiCN, plăcuțele amovibile Tiger·tec® Gold oferă o rezistență îmbunătățită la fisurare și o duritate crescută. La microscopul electronic, puteți vedea că în ultima treime a stratului sunt încorporate trei întreruperi. Acestea fac întregul strat mai elastic și îmbunătățesc ca racteristicile de tensiune reziduală. Atunci când muchia așchietoare se întâlnește cu componenta de prelucrat, stratul astfel proiectat atenuează forțele care acționează asupra acesteia. Acest lucru face ca plăcuțele amovibile Tiger·tec® Gold să fie soluția optimă atunci când scula trebuie să angajeze în așchiere în mod repetat cu componenta în timpul unui proces de strunjire, cum ar fi la prelucrarea arborilor sau a roților dintate. Pentru a exploata întregul potențial al plăcuțelor amovibile Tiger·tec® Gold, Walter utilizează, de
asemenea, un proces special de finisare în trei etape: aceasta îmbunătățește și mai mult duritatea, comportamentul la frecare și rezistența la fisuri. Culoarea aurie mărește contrastul cu muchiile așchietoare întunecate, deja uzate, ceea ce le permite operatorilor să evalueze starea și să se asigure că sunt utilizate toate muchiile așchietoare.

În prezent, sunt disponibile sorturile WPP10G, WPP20G și WPP30G ale plăcuțelor amovibile Tiger·tec® Gold de la Walter: acestea acoperă în primul rând aplicațiile tipice la strunjirea oțelului în producția de serie în automotive, inginerie mecanică generală sau industria energetică, cum ar fi prelucrarea arborilor cardanici, butucilor rotorului sau flanșelor. Într-un test de teren, de exemplu, a fost posibil să se mărească randamentul per plăcuță amovibilă pentru prelucrarea unui arbore de la 170 de componente cu soluția anterioară la 250 de componente cu sortul Tiger·tec® Gold WPP20G de la Walter. În toate cele 130 teste de teren, a fost posibilă creșterea durabilității sculei cu o medie de aprox. 50%. Sorturile pot fi utilizate și pentru prelucrarea fontei ductile (GGG) și pentru degroșarea oțelurilor inoxidabile martensitice. Sunt disponibile 24 de geometrii diferite, inclusiv geometrii speciale pentru fragmentarea optimizată a așchiilor la oțeluri cu așchii lungi, cu conținut redus de carbon (MP3), sau geometrii special dezvoltate pentru așchieri întrerupte (RP7). Noile sorturi de înaltă performanță WKP01G (pentru finisare) și WPP05G (pentru degroșare) au fost prezentate pe 15 aprilie 2023. Cu acestea, viteza de așchiere poate fi mărită cu 20 până la 30% față de un sort P10, crescând astfel productivitatea.

Pe lângă cele trei variante care permit unghiuri de degajare de până la 50°, precum și parțial axiale, există o variantă cu rază completă care este utilizată pentru strunjirea dinamică.

Sisteme de strunjire prin copiere: mai multă precizie, o durabilitate mai mare a sculei

Cu sistemul său W1011-P, Walter a lansat, de asemenea, o soluție inovatoare din punct de vedere tehnic pentru strunjirea prin copiere, care aduce o îmbunătățire semnificativă a rentabilității procesului în comparație cu plăcuțele amovibile convenționale. Locașul plăcuței este o problemă cheie pentru fiabilitatea procesului și precizia în strunjirea prin copiere. În sistemele convenționale cu plăcuțe VCMT sau DCMT, acestea au un joc foarte mic, dar acesta este suficient pentru micro-mișcări în timpul strunjirii. Drept urmare, stabilitatea sculei are de suferit, mai ales la unghiuri de copiere de până la 50°, dar și precizia componentelor în general. În noul sistem de strunjire prin copiere W1011-P, noile plăcuțe amovibile WL25 cu trei muchii sunt fixate în suportul de scule printr-o prismă, atât în locașul plăcuței, cât și pe plăcuța în sine, cu o potrivire atât de precisă încât nu se mai mișcă.

Sistemul nu numai că asigură poziționarea corectă a plăcuței, ci poate suporta și forțe de așchiere mai mari. Potrivirea precisă îmbunătățește, de asemenea, precizia la schimbare a plăcuței cu peste 50% în comparație cu plăcuțele ISO. În plus, sistemul oferă opțiunea de a lucra în ambele direcții de mișcare. Aceasta înseamnă că pot fi utilizate ambele părți ale muchiei așchietoare. Noile plăcuțe amovibile WL25 au un total de trei muchii așchietoare și patru modele diferite. În acest scop, sistemul este prevăzut cu o răcire de precizie. Acesta poate fi utilizat universal: toate cele patru tipuri de plăcuțe (design neutru, stânga și dreapta, precum și rază completă) pentru diferite unghiuri de copiere și aplicații se potrivesc în același suport de scule. Toate materialele ISO P, M, S și K pot fi prelucrate cu acesta. Pe lângă strunjirea prin copiere (de exemplu, pe arbori cardanici, rulmenți cu bile, supape etc.), strunjirea dinamică este un domeniu de aplicare important, în special operațiunile cu direcții de prelucrare diferite sau alternative.

Noile scule G4014-P sunt prevăzute cu răcire de precizie pentru o durată de viață mai lungă a sculei și SmartLock pentru schimbarea rapidă a plăcuțelor de așchiere.

Locaș fix pentru plăcuță și manevrare ușoară: sistemul de debitare Walter Cut DX18

Echipa de dezvoltare Walter a stabilit, de asemenea, obiectivul de a îmbunătăți în mod fundamental stabilitatea și manevrarea sistemului de debitare Walter Cut DX18. Sistemul este potrivit pentru diametre de până la 35 mm. Noua geometrie a plăcuței de debitare Walter Cut DX18 blochează plăcuța prin intermediul formei din capăt. Datorită formei, noua plăcuță amovibilă se ajustează corect în proporție de 100%, chiar și cu lățimi foarte înguste ale plăcuței de la 1,0 mm.

O altă inovație este sistemul SmartLock, care simplifică considerabil schimbarea plăcuțelor pe strungurile cu „swiss type”. În cazul sistemelor convenționale de prindere cu șurub, operatorul mașinii trebuie să demonteze întreaga sculă în acest scop – iar procedura este de cele mai multe ori realizată în condiții deloc prietenoase, însoțite de mult ulei. Cu sistemul Walter SmartLock, șurubul de prindere este localizat pe partea laterală a sculei: introduceți șurubelnița simplu, deșurubați și schimbați plăcuta amovibilă.

Articol de

Walter Tools S.R.L. Timișoara
Tel.: +40‐256‐406218; Fax: +40‐256‐406219
E‐mail: service.ro@walter‐tools.com
www.walter‐tools.com

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
Fill out this field
Fill out this field
Cod Verificare 27 - 2 = ?
Rezolva ecuatia pentru a demonstra ca nu sunteti un robot.
Enter the equation result to proceed
You need to agree with the terms to proceed
RÖSLER – Pregătirea perfectă pentru vopsire
Sisteme alternative de propulsie pentru tractoare

Demo Room

Ultimele Articole
Fabricat in Romania

Aateq

Belgian precision turning, milling and welding in Romania CINE SUNTEM? Compania Aateq a fost înființată în anul 2006 de către…

Citeste si: