Sisteme de fabricatieSisteme Industriale

RÖSLER – Pregătirea perfectă pentru vopsire

Share this article

Echipamentele agricole sunt expuse în mod constant la climă și vreme dificilă. Din acest motiv, pregătirea optimă a vopselei este esențială pentru ca echipamentul să reziste în condiții atât de dure. O mașină de sablare cu alimentare continuă RHBD-K 22/27-HD, proiectată la comandă, instalată într-o nouă fabrică a unui producător activ la nivel global, aduce o contribuție semnificativă la acest obiectiv. Mașina de sablare este integrată într-o linie de producție complet automatizată. Permite curățarea prin sablare a unei varietăți de suduri complexe, cu o greutate de până la două tone, înainte de vopsire.

Acest producător brazilian furnizează mașini agricole inovatoare pentru o gamă largă de aplicații. De exemplu, este folosit pentru recoltarea boabelor de cafea și a trestiei de zahăr, precum și pentru însămânțarea și cultivarea tuturor tipurilor de culturi agricole. Compania este activă în peste 100 de țări. Motivele acestui succes sunt productivitatea și calitatea excelentă a echipamentelor, precum și îmbunătățirea continuă a operațiunii de producție. Nu este surprinzător faptul că noua fabrică din Brazilia este echipată cu o linie de producție complet automatizată, digitalizată. Acolo, plăcile și profilele de oțel sunt tăiate, sudate în construcții complexe, sablate și vopsite în funcționare în flux continuu. Pe baza conceptului de echipament personalizat, implementarea tehnică și calitatea înaltă a echipamentului, compania a decis să achiziționeze mașina de sablare cu agățare cu alimentare continuă RHBD-K 22/27-HD realizată de Rösler. Piesele de prelucrat sunt transportate prin mașina de sablare cu ajutorul sistemului de transport electric și liber al liniei de producție. Acest lucru a necesitat coordonarea optimă a diferitelor interfețe din linia de producție. Dar datorită ajutorului colegilor de la Rösler Brazilia, întregul proiect a decurs foarte bine.

Operațiune de sablare cu economie de energie integrată în procesul general de producție

După operația de sudare, componentele sunt transportate printr-o cameră de admisie în camera de sablare propriu-zisă echipată cu 12 turbine Gamma 400G, fiecare cu o putere de antrenare de 11 kW. Aceste turbine inovatoare de înaltă performanță Rösler conțin palete de aruncare curbate în design „Y”. În comparație cu turbinele convenționale, designul special al lamei cu curbură optimă crește semnificativ viteza de aruncare. Acest lucru are ca rezultat nu numai o performanță de sablare cu până la 20 % mai mare, ci și un ciclu semnificativ mai scurt.

Designul sofisticat al echipamentului permite o operație de sablare mai flexibilă

Datorită diversității enorme a piesei de prelucrat, mașina de sablare a fost proiectată pentru a manipula ansambluri de sudură cu dimensiuni de până la 10.000 x 2.000 x 2.500 mm (L x l x H) și greutăți de maxim 2.000 kg. Unele dintre sudurile au pereți groși și sunt foarte robuste, în timp ce altele au pereți subțiri și sunt delicate. Pentru a ține seama de aceste diferențe și pentru a atinge în mod constant gradul de pregătire necesar de Sa 2,5, precum și valorile specificate pentru rugozitatea suprafeței, turația turbinei este controlată de convertizoare de frecvență. Acest lucru asigură o aderență optimă a vopselei și previne deformarea componentelor cu pereți subțiri. Viteza variabilă a turbinei și controlul automat al fluxului de mediu permit adaptarea precisă a procesului de curățare prin sablare la diferitele ansambluri de sudură. Selectarea programelor de sablare specifice piesei de prelucrat se face la calculatorul principal al liniei de producție.

În spatele camerei de evacuare a mașinii de sablare se află o cameră de sablare care permite sablare manuală a ansamblurilor complexe din punct de vedere geometric, cu degajări și pasaje interne. Snecile de sub podeaua camerei de sablare transportă mediile de sablare aruncate la sistemul central de curățare a mediilor. Acest lucru elimină necesitatea unui sistem separat de transport și curățare a mediilor pentru camera de sablare.

Designul rezistent la uzură asigură o disponibilitate ridicată a echipamentului

Clientul a fost impresionat și de designul rezistent la uzură al echipamentului Rösler. De exemplu, camera de sablare este realizată din oțel mangan și este protejată de căptușeli de uzură cu grosimea de 10 mm ușor de înlocuit, fabricate tot din oțel mangan. Un alt plus este faptul că se pot folosi ambele părți ale lamelor de aruncare, ceea ce practic le dublează durata de utilizare. Lamele de aruncare pot fi înlocuite cu un sistem de schimbare rapidă fără a fi nevoie să demontați turbina.

Articol de

Pentru mai multe informații, vă rugăm să accesați:
www.rosler.com

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
Fill out this field
Fill out this field
Cod Verificare 29 - 4 = ?
Rezolva ecuatia pentru a demonstra ca nu sunteti un robot.
Enter the equation result to proceed
You need to agree with the terms to proceed
METAL STAR – VACUDEST – O investiție de încredere, pentru un viitor fără ape reziduale!
Walter se concentrează pe inovațiile în strunjire

Demo Room

Ultimele Articole
Fabricat in Romania

Aateq

Belgian precision turning, milling and welding in Romania CINE SUNTEM? Compania Aateq a fost înființată în anul 2006 de către…

Citeste si: