Specialistul în tehnologie de rectificare ANCA își sărbătorește cea de-a 50-a aniversare la AMB din Stuttgart în 2024, prezentând o serie de inovații și soluții ale partenerilor. În Hala 5/B12, experții în rectificare vor prezenta automatizarea inteligentă specifică pentru nevoile producătorilor de scule, rectificare geometrică și de exfoliere integrată și pachetul complet pentru producătorii de scule pentru prelucrarea angrenajelor. În plus, noile versiuni ale software-urilor de rectificare ANCA ToolRoom și CIM3D promit creșteri de productivitate de până la 20%.
Martin Winterstein, Managing Director al ANCA Europe GmbH:
„AMB din Stuttgart este un târg foarte inspirat. Vizitatorii experți din Germania și străinătate aduc cerințele lor industriale și locale specifice. Ca un motor al inovației în fabricarea sculelor de precizie, dorim să folosim această oportunitate de a stimula eficiența și productivitatea în industrie!”
Seria ULTRA a companiei ANCA a fost extinsă continuu de la introducerea controlului nanometric în 2022 și este acum disponibilă pentru scule de până la 0,1 mm în diametru. Datorită pachetului de precizie, care include compensarea temperaturii arborelui, controlul calității în proces și compensarea deplasării sculei pe lângă controlul de înaltă precizie, modelele ULTRA ale variantelor MX, FX și MicroX produc scule de înaltă calitate în mod rapid și fiabil.
MX7 ULTRA, care va fi expus la AMB, vine într-o configurație care are un mare potențial pentru producția eficientă. Echipată cu o axă P și o lunetă de la Arobotech, partenerul de lungă durată al ANCA, mașina permite pregătirea integrată a pieselor brute, rectificarea prin exfoliere și rectificarea geometrică într-o singură strângere. Acest lucru permite utilizatorilor să își simplifice procesele, să scurteze timpii de producție și să reducă complexitatea în producție.
MX7 ULTRA servește, de asemenea, ca un exemplu ilustrativ al unei soluții de automatizare de la ANCA care permite o introducere rapidă și ușoară în controlul digital al producției. AIMS Connect, conectează mașinile între ele și permite procese transparente și verificabile. Un sistem de ghidare al operatorului informează angajații cu privire la procesul de producție, și anume care sunt sarcinile care trebuie îndeplinite și când.
Forța de muncă calificată este ușurată și poate fi utilizată acolo unde este cu adevărat necesară. Fiecare sculă așchietoare este descrisă în mod comprehensibil într-un proces de comandă bazat pe o rețetă și asigură o calitate constantă prin strategii și logici de compensare definite. La Stuttgart, vizitatorii vor putea experimenta un exemplu al procesului folosind o demonstrație care include ghidarea digitală a operatorului, măsurarea și compensarea pe o mașină de măsurat universală genius de la ZOLLER și o legătură cu mașina de rectificat MX7 ULTRA.
În concordanță cu accentul pus pe producția de angrenaje în Hala 5, ANCA va prezenta pachetul pentru producătorii de scule așchietoare pentru angrenaje, constând în mașina de rectificat ANCA GCX și completarea corespunzătoare, mașina de rectificat MP1200 EDM de la Mitsubishi.
Parteneriatul stabilit între producătorul de mașini de rectificat ANCA și specialiștii EDM de la Mitsubishi este menit să ducă la o mai mare precizie și productivitate prin procese conexe și expertiză comună. Acest lucru este esențial în producția de scule pentru tăierea angrenajelor, în special scule de frezare, tarozi sau freze de filetat. GCX vine ca un pachet la cheie cu funcții pentru proiectarea sculelor de tăiere a angrenajelor, măsurarea integrată a sculelor și furnizarea parametrilor de configurare pentru mașinile de frezat angrenaje. Vizitatorii vor experimenta pe viu modul în care această configurație permite timpi scurți de configurare, simulare și monitorizare, precum și funcții de îmbunătățire a calității prin controlul temperaturii motorului (MTC) ANCA sau echilibrare integrată (iBalance) pentru o precizie de neegalat pe termen lung a profilului de rectificare de +/-0,0015 mm.
Un alt punct de atracție la Stuttgart este noua versiune de software ToolRoom RN35 și CIM3D, care promit o creștere a productivității de până la 20% prin optimizarea vitezei de avans, controlul statistic al procesului, reducerea timpului de operare prin software și funcții extinse pentru măsurarea în proces cu LaserUltra de la ANCA, dezvoltarea ulterioară a sistemului de compensare și măsurare fără contact introdus de ANCA încă din 2014.