Masini UnelteSisteme de fabricatie

YAMAZAKI MAZAK – Mazak FG-400 NEO ridică ștacheta tăierii 3D cu laser a tuburilor

Share this article

O noua treaptă în capabilitățile de procesare/debitare cu laser

Mazak continuă să fie lider în inovație prin lansarea unui nou model din seria FG de mașini pentru debitare cu laser 3D. FG-400 NEO este o soluție „all-in-one” concepută pentru productivitate maximă și ușurință în operare. Noul model este optimizat pentru prelucrarea de mare viteză a tuburilor, țevilor și a materialelor structurale lungi.

Având un rezonator cu mod de fascicul variabil, această mașină de ultimă generație poate încorpora mai multe procese, inclusiv tăierea 3D, filetarea, găurirea, șanfrenarea și găurirea de flux. Tehnologia de modelare a fasciculului controlează locul în care este concentrată densitatea de putere a fasciculului laser, îmbunătățind viteza și calitatea tăierii pe o gamă largă de materiale. Fasciculul laser generat prin fibră are o lungime de undă mai scurtă decât tehnologia CO2 și, prin urmare, este mult mai eficient la tăierea metalelor, chiar și pe materiale greu de prelucrat.

O gamă mai largă de posibile aplicații

FG-400 NEO a fost proiectat special pentru tăierea tuburilor și țevilor de dimensiuni mari, cum ar fi secțiuni transversale rotunde, pătrate și dreptunghiulare, precum și grinzi H, I și L. Noul model poate prelucra, de asemenea, materiale foarte reflectante, cum ar fi cuprul și alama, și poate prelucra forme complexe și îmbinări strânse.

Toate acestea sunt posibile datorită câtorva caracteristici de ultimă generație dezvoltate de Mazak pentru a oferi o calitate și o precizie de tăiere superioară.

Printre acestea se numără un cap de tăiere 3D care se poate deplasa pe axa A și pe axa B pentru a permite prelucrarea unei game mai largi de materiale la unghiul dorit, cu un nivel ridicat de precizie. Capul de tăiere 3D poate permite, de asemenea, devierea pentru a evita deteriorarea în cazul unei coliziuni cu piesa de prelucrat.

Sistemul cu 4 suporți de prindere oferă o stabilitate mai mare a prelucrării și o tăiere de înaltă precizie, prevenind deformarea materialului în timpul prelucrării.

Acest lucru asigură un proces stabil pe toate grosimile, ceea ce duce la o creștere a productivității și la o reducere a deșeurilor. Alte caracteristici includ centrarea și fixarea automată a materialului, precum și unități de suport pentru a se adapta la diferite forme și pentru a preveni căderea materialului în timpul tăierii. Mașina este disponibilă cu mai multe configurații, cu unități de încărcare/descărcare disponibile în 6m, 8m, 12m și 15m.

Oferind îmbunătățiri semnificative, FG-400 NEO permite timpi de tăiere mai rapizi, cu o îmbunătățire de până la 33% pentru țevile pătrate din oțel moale și grinda H cu ajutorul gazului de asistență cu oxigen, și de până la 43% și 49% pentru țevile pătrate din oțel moale și, respectiv, oțel inoxidabil, atunci când se utilizează gaz de asistență cu azot. Rezonatorul cu Fibră oferă, de asemenea, o reducere semnificativă a costurilor de operare și a impactului asupra mediului, cu o reducere de până la 40% a consumului de energie electrică atât în timpul tăierii, cât și în stare de așteptare. De asemenea, cu tehnologia laser cu fibră optică nu este necesară utilizarea gazului laser.

Accesibilitate maximă și ușurință în operare

Mazak continuă să se concentreze pe dezvoltarea de utilaje care sunt ușor de utilizat de către operator în ceea ce privește accesibilitatea și ușurința de operare. Mașina este echipată cu un ecran de 15″ și utilizează software MAZAK FX TUBE CAD/CAM pentru tăierea țevilor, care oferă o varietate de caracteristici, inclusiv o funcție de îmbinare, un instrument de simulare și o funcție de programare pentru producția continuă. Beneficiile în materie de productivitate sunt obținute prin combinarea acestor elemente care reduc timpii de configurare și riscul de eroare umană.

FG-400 NEO oferă accesibilitate mare, vizibilitate excelentă a zonei de tăiere și ușurință în utilizare. Designul ergonomic al FG-400 NEO reduce distanța parcursă de operator în timpul funcționării mașinii prin poziționarea panoului de comandă, a stațiilor de încărcare și descărcare pe aceeași parte. Acest lucru oferă, de asemenea, avantajul de a putea poziționa mașina lângă un perete al fabricii, pentru a economisi spațiu.

Productivitatea excepțională oferită de rezonatorul din fibră, împreună cu capacitatea de a efectua mai multe procese pe o singură mașină, fac din FG-400 NEO soluția supremă pentru producătorii de volum care doresc să-și ducă capacitățile de procesare a tuburilor la nivelul următor.

Despre Yamazaki Mazak

Înființată în 1919 în Nagoya, Japonia, Yamazaki Mazak este astăzi o corporație globală specializată în producția de soluții de tăiere cu laser, mașini-unelte pentru prelucrarea metalelor și centre de prelucrare. De când a intrat în industria de tăiere cu laser în anii ’80, Mazak a devenit un lider global, introducând tehnologii de ultimă oră pe mașinile lor, cum ar fi laserul cu fibră, laserul cu diode directe (DDL) și tăierea 3D pentru tuburi mari, profile și tablă.

Articol de

Yamazaki Mazak Central Europe s.r.o.
Sucursala România – Brașov
info@mazak.ro; +40 372 839 812
www.mazakeu.ro

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
Fill out this field
Fill out this field
Cod Verificare 20 + 8 = ?
Rezolva ecuatia pentru a demonstra ca nu sunteti un robot.
Enter the equation result to proceed
You need to agree with the terms to proceed
TOP METROLOGY – SESTO Robotics
UBI Basic – Sistem de marcare laser Clasa 1

Demo Room

Ultimele Articole
Fabricat in Romania

Aateq

Belgian precision turning, milling and welding in Romania CINE SUNTEM? Compania Aateq a fost înființată în anul 2006 de către…

Citeste si: