AgrotechnicaEchipamente de Transport si Manipulare

Călugărițele învață să opereze încărcătorul Bobcat pentru a restaura o mănăstire

Share this article

După ce au trăit mai bine de două secole într-o mănăstire din Piața Hradčany, lângă Castelul din centrul orașului Praga, în Republica Cehă, ordinul Călugărițelor Carmelite s-a mutat într-o nouă casă în satul Drasty, la est de Praga.

Proprietatea din Drasty are o istorie bogată care datează din 1305, dar când surorile s-au mutat acolo în 2018 era într-o stare de degradare avansată. Cu toate acestea, surorile au muncit din greu pentru a-l transforma într-un nou complex mănăstiresc care să deservească oamenii din comunitatea locală. Călugărițele au folosit o varietate de tehnici pentru a-și atinge scopul, inclusiv utilizarea unui mini încărcător Bobcat 773 din 1997, pe care au învățat să îl opereze singure.

Încărcătorul 773, la fel ca multe alte utilaje Bobcat din acea perioadă, este încă în stare bună datorită construcției sale robuste și întreținerii regulate și este mai mult decât capabil să fie folosit pentru a efectua muncă grea. Din cauza vechimii sale, proprietarii utilajului nu au folosit încărcătorul în mod regulat și l-au împrumutat surorilor. Călugărițele l-au folosit într-o configurație de bază cu cupă și echipat cu furci pentru paleți pentru a transporta materiale pe șantier.

Manipularea încărcătorului Bobcat vechi de 25 de ani este intuitivă 

Sora Milada, membră a ordinului, a descris lucrările de construcție cu încărcătorul Bobcat: „Când am cumpărat proprietatea din Drasty, era plină de gunoi și acoperită cu copaci maturi. Știind că nu vom avea destui bani. pentru a repara toată curtea, ne-am hotarât să lucrăm singuri sau cu ajutorul voluntarilor. În curând am aflat că avem nevoie de utilaje pentru aceste sarcini inițiale mai dificile, așa că unii dintre noi au învățat să conducă un tractor, să folosească o drujbă sau o motocoasă și să manipulăm încărcătorul Bobcat.

Acesta din urmă ne-a ajutat foarte mult încă de la început când am avut nevoie să deplasăm orice materiale grele, în special cioturi mari de copac pentru ardere. Ulterior, l-am folosit pentru a transporta paleți cu cărămizi, pământ, piatră, pentru amenajarea în luncă și pentru a adăuga pietriș la drumurile din parcul forestier.”

„La început, când aveam nevoie de utilaje, le inchiriam cu operatori. Dar curând am aflat că putem opera singuri unele dintre ele, așa că am decis să cumpărăm sau să închiriem utilajele și să le operăm singure.”

Surorii Terezka i-a plăcut cel mai mult lucrul cu încărcătorul Bobcat 

„Îmi place operarea foarte simplă, intuitivă a încărcătorului Bobcat și faptul că poate fi folosit pentru multe sarcini diferite care trebuie făcute aici. Este excelent pentru transportul oricăror materiale grele, astfel încât să nu fie nevoie să le transportăm manual în roabe. Poate fi folosit pentru a ajunge în locuri mai puțin accesibile și este foarte la îndemână pentru diverse sarcini de amenajare și nivelare. Încărcătorul ne-a economisit mult timp și energie,” conchide sora Terezka, care a operat cel mai mult încărcătorul.

O transformare treptată 

Călugărițele au decis că locația lor inițială din Piața Hradčany, lângă Castelul Praga, unde locuiau, era prea zgomotoasă și nu oferea suficient spațiu, așa că, mutându-se la Drasty, au mult mai mult spațiu, inclusiv o grădină mult mai mare și sunt mai aproape de natură și de comunitate.

Reconstrucția complexului mănăstirii a fost treptată. În martie 2020, călugărițele au deschis Conacul, care le asigură cazare temporară și va fi ulterior un punct de primire pentru vizitatori. În octombrie anul trecut, o firmă de construcții a început lucrările la o nouă mănăstire și biserică într-un contract semnat cu surorile. Au urmat trei ani de muncă a surorilor și a voluntarilor pentru a pregăti terenul și pădurea de pe moșie pentru lucrările de construcție.

De la ruine la un nou centru cultural și spiritual 

Comunitatea de călugărițe din Drasty se confruntă cu o sarcină dificilă. Au realizat deja atât de multe, dar mai este mult de lucru. Scopul este de a merge mai departe cu construcția complexului pentru ca acesta să poată deservi cât mai bine vizitatorii și călugărițele. „Credem că această fostă fermă dărăpănată din afara orașului Praga va deveni un centru spiritual și cultural foarte accesibil, unde toți cei care au nevoie de el își vor putea păstra umanitatea și spiritualitatea și de unde vor pleca cu forțe noi pentru viața de zi cu zi”, conchide sora Milada.

Articol de

Doosan Bobcat

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
Fill out this field
Fill out this field
Cod Verificare 26 + 5 = ?
Rezolva ecuatia pentru a demonstra ca nu sunteti un robot.
Enter the equation result to proceed
You need to agree with the terms to proceed
FARM TECH ROMÂNIA – Pachet complet de utilaje pentru zootehnie și manipulare cereale
Presa Hidraulică Abkant MVD iBEND Clasa D
Indagra

Demo Room

AgroTechnica

Ultimele Articole
Fabricat in Romania

Aateq

Belgian precision turning, milling and welding in Romania CINE SUNTEM? Compania Aateq a fost înființată în anul 2006 de către…
Indagra

Citeste si: