AgrotechnicaEchipamente de Transport si Manipulare

Încărcătoarele frontale agricole autopropulsate TORION de la CLAAS

Share this article

CLAAS a prezentat TORION 530, un nou model de bază de 46 CP din gama de încărcătoare frontale autopropulsate articulate și compacte pentru agricultură. În plus, modelele TORION 535 și TORION 639 au beneficiat și de o creștere a puterii motorului. 

Gama CLAAS de încărcătoarele frontale TORION de dimensiuni mici, cu direcție articulată, include acum trei modele cu puteri ale motorului ce variază între 46 și 74 CP. În calitate de model de bază, acționat de un motor cu patru cilindri Yanmar de 46 CP cu cilindree de 2,2 l, TORION 530 completează lista. Sistemul hidraulic asigură un debit de 61 l/min la presiunea de 230 bar și permite o sarcină de basculare articulată de 3.000 kg. Sistemul cinematic Z, cu ghidaj paralel, al brațului conic permite un punct de pivotare al cupei de 3,18 m pentru golirea de la înălțimi de până la 2,82 m și o rază de acțiune maximă de 1,46 m. Brațul și implementul pot fi controlate cu ușurință cu ajutorul unui joystick. Alternativ, cele două circuite de comandă suplimentare pot fi controlate cu ajutorul manetei suplimentare sau la simpla atingere a unui buton.

Pentru modelele mai mari TORION 535 și TORION 639, puterea motorului cu patru cilindri Yanmar de 2,1 l a crescut la 74 CP. Acestea sunt acum disponibile în formula standard sau cu sistemul cinematic Z de ridicare High-lift. Versiunea standard poate atinge înălțimi de 2,82 m (TORION 535) sau 2,98 m (TORION 639), în timp ce versiunea High-lift poate atinge de la 2,97 m până la 3,18 m. În funcție de versiune, punctul de pivotare al cupei este între 3,19 m și 3,54 m. Raza de acțiune maximă este între 1,49 m și 1,71 m. Cu un debit de 70 sau 80 l/min asigurat de un sistem hidraulic, sarcina de basculare articulată a TORION 535 este de 3.500 kg (ridicare la înălțime mare: 3.300 kg), iar cea a TORION 639 este de 3.900 kg (ridicare la înălțime mare: 3.600 kg).

Motoarele tuturor celor trei modele TORION „de mici dimensiuni” respectă standardul de emisii Stage V folosind un filtru de particule diesel (DPF) și un catalizator de oxidare diesel (DOC) fără SCR.

Toate cele trei modele dispun și de o transmisie hidrostatică sensibilă și rezistentă, cu două niveluri de viteză, care accelerează modelul TORION 530 până la 20 km/h și celelalte două modele mai mari până la 30 km/h. Sistemul opțional de amortizare a vibrațiilor brațului poate fi activat pentru a preveni bascularea pe teren accidentat și ciclurile de încărcare rapidă. Datorită unghiului de direcție de 40° al articulației pendulare pe ambele părți, manevrarea nu este o problemă nici măcar în curțile și clădirile înguste. În plus, când sunt echipate cu anvelope 340/80 R18 standard, modelele TORION 530 și TORION 535 rămân sub o înălțime de ridicare de 2,50 m.

Cabina spațioasă, complet reproiectată, are nenumărate opțiuni și compartimente de depozitare. Aceasta asigură o vizibilitate excepțională la 360 de grade și, datorită parbrizului curbat, operatorul beneficiază de o vedere excelentă a brațului și implementelor ridicate. Ușa de sticlă și fereastra din dreapta se pot deschide la 180° și se pot bloca. Coloana de direcție infinit reglabilă pe trei direcții, scaunul șoferului cu suspensie pneumatică, sistemul de aer condiționat și nivelul de zgomot redus din cabină asigură o experiență de conducere plăcută și confortabilă. O unitate de afișare pe montantul A drept și panoul de comandă transparent de lângă cotiera dreaptă oferă un caracter intuitiv și ușor pentru activitățile zilnice – chiar și în cazul schimbării de șofer. Ca opțiune, acoperișul cabinei poate fi prevăzut cu lumini de lucru cu halogen sau cu sistem de iluminare de 360° cu opt lumini LED.

Articol de

CLAAS REGIONAL CENTER SOUTH EAST ­EUROPE

Șoseaua București-Urziceni

077010 Afumați, Ilfov

0800.400.444

info-ro@claas.com

clientulnostru@claas.com

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
Fill out this field
Fill out this field
Cod Verificare 21 + 3 = ?
Rezolva ecuatia pentru a demonstra ca nu sunteti un robot.
Enter the equation result to proceed
You need to agree with the terms to proceed
Motocositoarea Brielmaier
Ziua porților deschise – Demo TAGRO cu plug
Indagra

Demo Room

AgroTechnica

Ultimele Articole
Fabricat in Romania

Aateq

Belgian precision turning, milling and welding in Romania CINE SUNTEM? Compania Aateq a fost înființată în anul 2006 de către…
Indagra

Citeste si: