AgrotechnicaTractoare

Tot ce trebuie să știi despre noua generație de tractoare Farmall C

Share this article

O mare parte a fermelor din România a cunoscut o evoluţie fulminantă în ceea ce privește versatilitatea lucrărilor și laturile multiple de producţie pe care le întreprinde, a tehnologiilor avansate pe care le aplică, dar și a randamentului din ce în ce mai bun pe care îl obţin fermierii de la campanie la campanie. Tehnica deosebit de avansată care a sprijinit România în ultimele decenii, a făcut astfel încât fermele să se dezvolte multilateral, iar perspectiva de viitor să fie mai previzibilă.

Titan Machinery România participă la acest proces de dezvoltare al fermelor din România, având capacitatea de a sprijinii constant și susţinut fiecare fermă, transformând-o într-una inteligentă, cu randament ridicat, oferind pachete configurate punctual, în care se pot regăsi o multitudine de ansambluri de utilaje, sisteme multiple de irigaţii, sisteme avansate pentru agricultura de precizie, tehnologii agricole pe cicluri întregi de vegetaţie, tipologii de management al fermei, utilaje electrice ș.a.

Cu toate acestea, fie că vorbim despre fermele mici și medii, fie că vorbim despre fermele mari, fiecare agricultor are nevoie de mașini fiabile și multifuncţionale. Randamentul zilnic poate crește direct proporţional cu încrederea în capacitatea fermei, atunci când ai la îndemână o mașină agricolă pe care poţi să o echipezi rapid, o mașină utilă atât în curte sau în în spaţiile interioare, cât și în câmp. Case IH a dezvoltat timp de zeci de ani segmentul de tractoare Farmall, făcând din acestea mâna dreaptă a fermierilor, chiar și a fermierilor cu suprafeţe agricole de mii de hectare.

În materialul de faţă ne propunem să oferim o informare completă a agriculturilor despre ultima generaţie de tractoare Case IH Farmall C Stage V. Primul lucru de menţionat despre această mașină este mobilitatea, respectiv ușurinţa cu care se mișcă atât în curte în spaţii restrânse, cât și zile întregi pe câmp. În largul său pe pajiştea de acasă ca şi în fermele zootehnice, întreprinderile specializate, cum ar fi exploataţiile avicole şi horticole, acest tractor utilitar versatil este la fel de capabil în întreţinerea gazonului şi a spaţiilor verzi.

Dacă aţi căutat un tractor polivalent, dar v-aţi gândit la tractoare mai mici care nu dispun de funcţiile specifice tractoarelor stabile şi mai puternice, uitaţi-vă din nou la Farmall C de la Case IH! De la o transmisie mecanică simplă, de bază, până la transmisii Powershift şi Powershuttle, cu două trepte de viteză, acest model oferă o gamă vastă de opţiuni. Acest performer cu gardă mică la sol dar foarte energic combină tot ce-i mai bun din ingineria compactă a tractoarelor utilitare cu caracteristici tehnologice avansate, cu care v-aţi familiarizat la mașinile mai mari și pe care v-aţi obișnuit să le așteptaţi de la Case IH.

SPAȚIOS ȘI CONFORTABIL ÎN INTERIOR

Ușile din sticlă cu deschidere mare și intrarea în cabină cu înălţime maximă facilitează intrarea în cabină de pe ambele părţi. Cu design-ul ergonomic, cu scaun pentru șofer complet reglabil, cu scaun pentru pasager pliabil și confortabil, podeaua plată, nivelul redus de zgomot și aerul condiţionat opţional, este o plăcere să conduci Farmall C.

COMENZI INTUITIVE ȘI EFICIENTE

Comenzile sunt poziţionate logic, astfel încât operarea devine instinctivă și face ca Farmall C să fie potrivit atât pentru șoferii ocazionali cât și pentru operatorii proprietari. Toate comenzile utilizate frecvent, cum ar fi maneta de transmisie, acceleraţia de mână și noul joystick opţional integrat pentru încărcător sunt așezate la îndemână, pe consola din dreapta. Panoul de instrumente se reglează în funcţie de volan și combină indicatoare analogice cu afișajele digitale pentru o imagine de ansamblu optimă.

VEDERE DE JUR ÎMPREJUR ȘI TRAPĂ CU VIZIBILITATE MARE

Farmall C a fost proiectat să ofere vizibilitate de neegalat, cu vedere neobstrucţionată a zonei de lucru și a utilajelor. Fereastra de acoperiș cu vizibilitate ridicată asigură vizibilitate excelentă pentru lucrările încărcătorului. Luminile de lucru complet reglabile, integrate în acoperiș pentru protecţie, vă vor oferi toată lumina de care aveţi nevoie pentru a putea lucra după lăsarea întunericului. Opţional, Farmall C este disponibil și în versiune cu planșeu deschis, cu cadru ROPS pliabil în loc de cabină.

PUTERE EFICIENTĂ PENTRU CELE MAI BUNE REZULTATE

Motoarele turbo dovedite cu tehnologie de injecţie Common Rail de înaltă presiune oferă mai multă putere la un consum mai mic de combustibil. Toate modelele îndeplinesc standardele de emisii Stage V datorită sistemului de tratare a gazelor de eșapament. Alimentarea electronică a carburantului asigură acceleraţie rapidă, mai mult cuplu și putere maximă constantă.

TRANSMISIA POTRIVITĂ PENTRU NEVOILE DVS.

Puteţi alege între simplitatea transmisiei manuale și funcţionarea hidraulică cu efort redus. Transmisia mecanică asertivă oferă 12 trepte de viteză înainte și 12 trepte de viteză înapoi cu 40 km/h și este disponibilă și cu Powershuttle. Primele patru modele din serie sunt disponibile și cu Powershift cu două trepte, care dublează numărul de viteze disponibile la 24 înainte și 24 înapoi, plus Powerclutch și Powershuttle. Angrenajele cu viteză redusă sunt disponibile pe toate transmisiile.

HIDRAULICĂ VERSATILĂ PENTRU UN RIDICĂTOR GREU

Cu o capacitate de remorcare de până la 3.700 kg și circuite hidraulice separate pentru direcţie și servicii externe, Farmall C este mereu puternic. Cu o selecţie de până la trei supape hidraulice montate în spate și două montate pe mijloc, controlate de la distanţă, debitul hidraulic poate fi direcţionat după necesităţi, pentru a controla o multitudine de echipamente. Farmall C este pregătit pentru operarea perfectă a încărcătorului frontal.

VITEZE DE PRIZE PENTRU VERSATILITATE MAXIMĂ

Gama de prize de putere de la 540 simplu la 540E/1.000, inclusiv prize de putere la sol și o nouă curbă de putere care este perfect aliniată la funcţionarea prizei de putere, Farmall C vă ajută să lucraţi în toate anotimpurile. În plus, turaţia nominală a prizei de putere a fost adaptată la o turaţie mai mică și mai eficientă a motorului. Cabina sau platforma cu planșeu deschis oferă un spaţiu de lucru foarte confortabil; scaunul comod, poziţionarea ergonomică a comenzilor și funcţionarea silenţioasă vă vor lăsa odihnit la sfârșitul unei zile lungi de muncă. Vederea excelentă de jur împrejur și trapa cu vizibilitate ridicată vă vor face ziua mai productivă; podeaua plană și ușile largi, pentru a urca și coborî ușor pe și de pe oricare parte, vor ușura activitatea la fermă.

ZONA DE CONFORT

Cabina spaţioasă oferă mediul de lucru perfect, cu toate caracte – risticile de confort ale fraţilor săi mai mari. Urcaţi, așezaţi-vă, închideţi ușa, porniţi motorul; veţi rămâne uimit de cât de silenţios este și vă veţi bucura de confort la volan care transformă în plăcere numeroasele sarcini de peste zi. La versiunile cu planșeu deschis, mânerele mari și podeaua plană fac accesul ușor, iar platforma ISO montată amortizează șocurile de pe terenul accidentat.

STAȚIA DE LUCRU PERFECTĂ

Toate comenzile esenţiale sunt poziţionate logic și la îndemână pentru a face timpul de muncă mai comod și mai productiv. Vă veţi putea concentra cu ușurinţă datorită comenzilor pe care le utilizaţi cel mai frecvent, cum este schimbătorul de viteze, pârghiile de control de la distanţă, acceleraţia de mână și joystick-ul opţional integrat al încărcătorului, unele lângă altele și la îndemână pe consola din dreapta. Panoul de instrumente combină indicatoare analogice cu afișaje digitale pentru cel mai bun efect – și aveţi control deplin asupra tuturor informaţiilor de care aveţi nevoie pentru a face treabă.

CONDIȚII IDEALE

Circulaţia îmbunătăţită a aerului la sistemul de încălzire și aer condiţionat vă permite să vă creaţi mediul ideal în interiorul cabinei, pentru a lucra confortabil tot timpul anului și în orice condiţii de vreme.

STAȚI CONFORTABIL

La sfârșitul unei zile lungi de muncă, nu vă veţi simţi obosit în tractorul Farmall C. Scaunul confortabil este ușor de reglat, iar suspensia amortizează șocurile atunci când conduceţi pe teren accidentat sau în timpul transportului rutier. Opţional, cabina poate fi dotată cu scaun pentru pasager, confortabil și rabatabil.

ZI ȘI NOAPTE

Puteţi să lucraţi cât de târziu aveţi nevoie pentru a termina treaba; cu șase lumini de lucru complet reglabile și un far intermitent pentru lucrări rutiere, puteţi să staţi până când rezolvaţi totul.

FACE MAI MULT CU MAI PUȚIN

Motorul Common Rail FPT în 4 cilindri nu trebuie să fie acţionat la turaţie nominală pentru a face treabă; oferă putere maximă cu economie de combustibil la 1800 rpm (60 C – 80 C) și 1900 rpm (90 C – 120 C). Acesta nu doar menţine redus consumul de carburant în toate aplicaţiile, ci oferă și confort sporit în timpul exploatării datorită nivelurilor mai mici de zgomot și vibraţie.

PUTEREA NU ESTE TOTUL

Echipa care a dezvoltat motorul FPT a acordat multă atenţie și mult timp pentru a potrivi perfect caracteristicile de cuplu al motoarelor F5C cu condiţiile reale de lucru. Rezultatul este impresionant; cuplul maxim de 457 Nm este atins cu o economie de combustibil de 1.500 rpm, ceea ce face ca tractorul Case IH Efficient Power să fie cu adevărat economic.

AVANTAJE

• Performanţă maximă cu turaţie redusă a motorului:
• consum mic de combustibil
• vibraţii reduse
• ușor pe tractoare și utilaje
• Turaţie mică de mers în gol de 700 rpm: consum mic de carburant
• Interval de service de 600 de ore

PUTERE MAXIMĂ CHIAR ȘI CU 1,800 RPM

Turaţie motor mai mică = consum mai mic de combustibil. Datorită dedicării echipei de proiectare, puterea maximă este atinsă cu 1,800 rpm (60 C – 80 C) și cu 1,900 rpm (90 C – 120 C), cu un consum modest de combustibil.

CUPLU MAXIM LA 1,500 RPM

Cu o curbă de cuplu optimizată la o economie de combustibil de 1,500 rpm, noile motoare FPT oferă cuplu maxim exact atunci când este necesar.
Transmisia Farmall C a fost concepută pentru eficienţă și rezistenţă numărul mare de ore de funcţionare cu succes în mâinile clienţilor din întreaga lume i-au dovedit fiabilitatea robustă. Împreună cu axele grele, permite putere mai mare și anvelope mari, atingând niveluri ridicate de productivitate. Priza de putere este ușor de operat datorită angrenajului electro-hidraulic standard, iar vitezele sale sunt aliniate la puterea maximă a motorului de 1.900 rpm pentru cea mai puternică performanţă.

AVANTAJE

• Transmisie 12×12 30 sau 40 km/h cu inversor sincronizat sau cutie hidraulică disponibil la toate modelele Farmall C
• Transmisie Powershift 24 x 24 cu 2 trepte de viteză și powershuttle disponibilă pentru modelele Farmall 90 C – 120 C.
• Viteze de târâre pentru mai multă versatilitate – până la 40 x 40 trepte de viteză cu Powershift în 2 trepte
• Turaţia prizei este aliniată la turaţia motorului: consum mai mic de carburant

PUTERE MAXIMĂ, CONSUM MINIM DE COMBUSTIBIL

Turaţia de 540 sau 1.000* a prizei de putere este aliniată la puterea maximă a motorului pentru a transmite putere maximă, în timp ce turaţia 540 Economy este în punctul în care motorul atinge cuplul maxim pentru eficienţă mai mare a consumului de combustibil și zgomot redus al motorului.

FARMALL C PENTRU TOATE LUCRĂRILE DE LA FERMĂ

Legătura frontală integrală și opţiunile de priză de putere frontală de 1.000 rpm sunt concepute pentru a se potrivi perfect și sunt total compatibile cu încărcătoarele frontale. Operarea este mecanică iar capacitatea de ridicare este de 1,670 kg.
Modelele Farmall 60 C, 70 C și 80 C sunt prevăzute cu sistemul MHC de control mecanic al cârligului, cu capacitate maximă de ridicare de 2,500 kg. Tractoarele Farmall 90 C, 100 C, 110 C și 120 C au control mecanic sau electronic al cârligului, ambele cu senzori pe legăturile inferioare. Cu pistonul suplimentar standard (doar la modelele Farmall 90 C, 100 C, 110 C și 120 C), pot oferi o capacitate maximă de ridicare de 3,700 kg.

AVANTAJE

• MHC Control mecanic cârlig standard la modelele Farmall 60 C, 70 C și 80 C
• EHC Control electronic cârligN standard la modelele Farmall 90 C, 100 C, 110 C și 120 C
• Până la 3 supape mecanice în spate, operate de la distanţă 2 supape montate la mijloc pentru controlul aplicaţiilor extra (încărcător, utilaj montat frontal).

TRACȚIUNE MAXIMĂ

Punţile cu tracţiune integrală pe 4 roţi ale gamei Farmall C sunt dotate cu diferenţial autoblocant sau cu blocaj diferenţial electrohidraulic (doar Farmall 85 C – 115 C). Tracţiunea electrohidraulică 4 WD este imbatabilă la tracţiune pe câmp și lucru în pantă, iar blocajul diferenţial faţă și spate vă vor menţine în mișcare pe pământ moale și umed, iar când îl deblocaţi, acest sistem asigură zero fricţiune a anvelopelor în curte. Performanţă fără alunecare: diferenţialul autoblocant sau opţiunea de blocaj diferenţial electrohidraulic (doar Farmall 90 C – 120 C) asigură tracţiune maximă pe câmp și zero fricţiune a anvelopelor în curte. Pentru aceste modele Farmall C este disponibilă și opţiunea de punte faţă frânată. Pentru cele mai dificile aplicaţii și durabilitate maximă, atât puntea faţă cât și puntea spate sunt disponibile în versiunea pentru regim dificil (standard pentru 90 C, 100 C, 110 C și 120 C).

AVANTAJE

• EZ-Guide 250 este sistemul de ghidare a căii de rulare de bază cu bară ușoară
• EZ-PILOT și FM 750 monitor ajută direcţia asistată ajutat de tehnologia de compensare teren T3TM
• AFS Support Center care vă ajută să menţineţi tractorul funcţional

De peste 170 de ani, Case IH joacă un rol important in conturarea agriculturii, cu branduri legendare precum Case IH, International Harvester și David Brown. Ca inventator al prizei de putere, al combinelor de recoltat cu rotor simplu Axial-Flow® și al inversorului hidraulic și ca pionier al transmisiei cu variaţie continuă, moștenirea Case IH merge mai departe. Viziunea de pionierat a înaintașilor noștri a rămas în centrul fiecărui produs Case IH până în prezent. Cu aceeași pasiune Case IH dezvoltă și produce utilaje agricole în Europa și în întreaga lume. Tractoarele Case IH sunt mărturia devotamentului nostru pentru a satisface și a depăși așteptările fermierilor din întreaga lume.

Această experienţă bogată a oferit posibilitatea producătorului Case IH de a asculta agricultorii și de a crea produse care să le ofere exact ce au nevoie aceștia. Dorinţa de inovare a Case IH a determinat compania să conceapă soluţii tehnologice avansate pentru a crește constant performanţa și productivitatea mașinilor pe care le fabrică, făcându-le în același timp ușor de utilizat și din ce în ce mai profitabile.

Case IH năzuiește necontenit spre perfecţiune, obţinând calitate superioară în toate, până la cel mai mic detaliu. Compania Case IH cere de la ea înșăși, dar și de la Titan Machinery același nivel ridicat de calitate a serviciului pe care îl oferă împreună clienţilor noștri. Titan Machinery România este unicul importator și distribuitor al utilajelor Case IH în România, iar din cei peste 10 ani de când dezvoltă această piaţă, Titan Machinery România a devenit cel mai mare dealer al utilajelor Case IH din Europa.

Bogdan Constantin
PR & Communication Specialist

Titan Machinery Romania SRL
Autostrada București-Pitești km 13.2,
077096 Dragomirești Deal, Parcul Industrial A1,
Aleea Ștefania Nr. 2, Jud Ilfov,România
Tel: +4 0748 77 88 99; Fax: +4 021 310 12 24
www.titanmachinery.ro

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
Fill out this field
Fill out this field
Cod Verificare 16 - 7 = ?
Rezolva ecuatia pentru a demonstra ca nu sunteti un robot.
Enter the equation result to proceed
You need to agree with the terms to proceed
Tractor Antonio Carraro Modelul: Mach 4R.
Mașini-unelte CNC și soluții de automatizare

Demo Room

AgroTechnica

Ultimele Articole
Fabricat in Romania

Aateq

Belgian precision turning, milling and welding in Romania CINE SUNTEM? Compania Aateq a fost înființată în anul 2006 de către…
Indagra

Citeste si: