Sisteme de fabricatieSisteme Industriale

Noua serie de motoare liniare L7 Schaeffler

Share this article

  • Pierderi de energie reduse cu pana la 50 %: Motoarele liniare L7 ofera costuri de exploatare deosebit de reduse
  • Cu pana la 40 % mai multa forta nominala: Cicluri de prelucrare semnificativ mai scurte realizabile cu motoarele liniare
  • L7 Precizie mai mare a masinii datorita incalzirii reduse a motorului si a bazei masinii

Timp de multi ani, Schaeffler a furnizat motoare liniare cu miez de fier, racite cu apa, din seria L1, cu forte de varf de pana la 5.171 N. Cu noua serie L7, Schaeffler isi extinde gama de motoare liniare cu forte de varf de pana la 24.300 N. Acest lucru inseamna ca actionarile directe liniare Schaeffler pot fi utilizate acum pe scara mult mai larga in sistemele de manipulare si pe axele principale ale masinilor-unelte.

L7 – Punctul de referinta pentru eficienta si densitate de putere

Prin optimizarea infasurarilor din cupru, a transferului de caldura si a circuitului de racire, inginerii de dezvoltare au reusit sa obtina o reducere de pana la 50 % a pierderii de putere cu aceeasi forta de actionare sau o crestere de pana la 40 % a fortei nominale cu aceeasi pierdere de putere in comparatie cu punctul de referinta actual. In timp ce pe piata sunt deja oferite motoare cu caracteristici optimizate de forta maxima sau de pierdere de putere, motorul liniar L7 combina astfel ambele puncte forte si ofera o capacitate de accelerare remarcabila, ramanand in acelasi timp semnificativ mai rece. Acest lucru permite o reducere semnificativa a costurilor de exploatare si o crestere considerabila a productivitatii. Motorul L7 isi demonstreaza punctele forte in special in cazul miscarilor oscilante continue, unde sunt necesare acceleratii extrem de mari, iar motorul este incalzit continuu: Capacitatea de accelerare ridicata reduce durata ciclurilor, iar rezervele mari de energie asigura o precizie ridicata a conturului piesei de prelucrat. Datorita pierderilor foarte mici de energie, se introduce mai putina caldura in patul masinii, ceea ce are, de asemenea, un efect pozitiv asupra preciziei generale a masinii.

Configuratia perfecta a motorului pentru fiecare sarcina

Seria L7 de motoare liniare cuprinde doisprezece dimensiuni de motoare in cele patru latimi ale partii secundare de 100, 150, 200 si 300 mm si cele trei lungimi de 350, 500 si 650 mm. Alternativ, rezervele mari de energie pot fi folosite pentru reducerea dimensiunii. Masa mobila redusa are un efect pozitiv asupra comportamentului dinamic. Dimensiunile motoarelor au fost alese astfel incat modelele de axe existente in masinile de frezat, strunjit si rectificat, precum si in cele de prelucrare cu laser, sa poata fi convertite cu cheltuieli reduse.

Articol de
Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
Fill out this field
Fill out this field
Cod Verificare 21 - 12 = ?
Rezolva ecuatia pentru a demonstra ca nu sunteti un robot.
Enter the equation result to proceed
You need to agree with the terms to proceed
Procese fiabile in fabricarea de stante si matrite
Echipamente pneumatice si electrice BIAX

Demo Room

Ultimele Articole
Fabricat in Romania

Aateq

Belgian precision turning, milling and welding in Romania CINE SUNTEM? Compania Aateq a fost înființată în anul 2006 de către…

Citeste si: