Centru de prelucrare vertical MAKINO F5
iunie 22, 2021

 

Rulmenţii NSK cu o nouă colivie patentată sporesc performanţele

 

 


Noua serie de rulmenţi NSK, cu role butoi și model patentat de colivie, a fost proiectată pentru a oferi industriei generale noi niveluri de productivitate, fiabilitate și capacitate de sarcină. Colivia optimizată reduce solicitările interne și elimină necesitatea unui inel de ghidare, pentru a enumera doar două din numeroasele beneficii oferite faţă de soluţiile existente. Aplicaţiile potenţiale pentru noua serie ECA includ de la transportoare, cutii de viteze și utilaje folosite în metalurgie, până la prese și echipamente utilizate în minerit.

Modelul seriei ECA de rulmenţi cu role butoi de la NSK, care înlocuiește seria CAM, este complet interschimbabil cu soluţiile existente. De remarcat, colivia din alamă solidă, prelucrată cu precizie, de ultimă generaţie are locaşuri profilate pentru role, care reduc semnificativ mișcarea inutilă a rolelor în timpul rotirii.

De asemenea, folosirea modelul optimizat de colivie de la NSK are ca efect reducerea stresului mecanic, compensând forma specială a locaşurilor prin rezistenţa barelor coliviei. În plus, un opritor de pe capetele barelor coliviei previne orice posibilă alunecare a rolei.

Un alt beneficiu major al noii serii de rulmenţi este posibilitatea de a încorpora mai multe role de dimensiuni mai mari, oferind astfel printre cele mai bune capacităţi de sarcină din această clasă de produse. Ca urmare, rulmenţii asigură o sarcină dinamică nominală cu 47% mai mare și o sarcină statică nominală cu până la 22% mai mare.

Vitezele‐limită mai înalte, cu până la 20% mai mari decât la rulmenţii cu role butoi standard, oferă încă un avantaj pentru utilizatori, iar temperatura nominală de funcţionare este acum de până la 200°C, graţie aplicării ,în mod standard, a unui tratament de stabilizare dimensională.

Ca urmare a acestor îmbunătăţiri de performanţă, cei care opteză pentru noii rulmenţi pot obţine o reducere a costurilor totale de întreţinere. Utilizatorii din sectoare precum producerea cimentului, hârtie şi ambalaje, exploatări de cariere și minerit, industria oţelului și metalurgie, precum și cea petrochimică sunt printre principalii beneficiari.

Seria ECA de rulmenţi cu role butoi de la NSK, cu model patentat de colivie este disponibilă cu un diametru al alezajului între 40 și 130 mm.

Seria ECA de rulmenţi cu role butoi de la NSK poate încorpora mai multe role de dimensiuni mai mari, oferind astfel printre cele mai bune capacităţi de sarcină din aceastăclasă de produse