AgrotechnicaEchipamente de Recoltat

TOPPA – Noua generație de tocătoare de tulpini de la Grimme

Share this article

TOPPA – Noua generație de tocătoare de tulpini de la Grimme

Cu seria TOPPA, GRIMME prezintă o nouă generație de tocatoare de tulpini în diferite lățimi de lucru. Consumul redus de energie, o carcasă reproiectată și o putere de aspirare crescută nu sunt singurele puncte forte.

Gamă largă de modele

Cu seria TOPPA, sunt disponibile diferite modele care permit echiparea cu 2, 4, 6 sau 8 rânduri în montaj față și spate sau, alternativ, într-o combinație față-spate. GRIMME oferă toate lățimile de rânduri și de șenile utilizate în mod obișnuit la nivel internațional, luând în considerare diferitele contururi ale brazdei pentru cultivarea plantelor în culmi sau straturi.

Noua generație de tocatoare de tulpini include cinci modele, care pot fi utilizate în mod individual sau în diferite combinații

2 și 4 rânduri în regim solo

TOPPA 200 și TOPPA 400 sunt mașini cu 2 și, respectiv, 4 rânduri, care pot fi atașate atât în față, cât și în spate.
Prin optimizarea poziției cutiei de viteze, unghiul arborelui cardanic față de tractor a fost aplatizat. Acest lucru reduce în mod semnificativ uzura arborelui PTO, în special atunci când se ridică tocatorul la capătul terenului.

Tocatoare de tulpini cu 6 și 8 rânduri, ca o combinație față-spate

Combinația față-spate cu 6 rânduri constă din TOPPA 200 în atașamentul frontal al tractorului și un TOPPA 600 Combi în spate. TOPPA 600 Combi se pliază hidraulic, astfel încât două rânduri sunt pliate pe fiecare parte a tractorului. Utilajul poate fi pliat hidraulic până la o lățime de transport de 3 metri pentru o schimbare rapidă de la un câmp la altul.

Unghiul cutiei de viteze poate fi reglat pe TOPPA 400. Acest lucru crește considerabil durata de viață a arborelui de transmisie

Combinația dintre TOPPA 200 și TOPPA 600 Combi pentru tocarea tulpinilor pe 6 rânduri.

O altă noutate este faptul că mașina cu 4 rânduri, cu o lățime a rândurilor de 90 cm, este acum echipată și cu un ax ce sustine elementele de bataie – fără rulmenți și fără elemente de bataie lipsă în mijlocul axului. Clapetele mari de întreținere pe întreaga lățime a carcasei facilitează curățarea și schimbarea elementelor de bataie.

Pentru o combinație de 8 rânduri față-spate, TOPPA 400 în față este combinat cu un TOPPA 800 Combi în spate. Aici, cele două brațe din spatele tractorului sunt, de asemenea, pliate hidraulic pentru a opera două rânduri de două ori. Cu tocatorul de tulpini TOPPA 400, lățimea de transport rutier este de 3,29 metri, cu o lățime a rândurilor de 4 x 75 cm.

Atât la TOPPA 600 Combi, cât și la TOPPA 800 Combi, cele două brațe pot fi controlate separat unul de celălalt prin intermediul unei cutii de control hidraulic sau, opțional, prin ISOBUS cu atribuire AUX-N. Împreună cu arborele PTO cu unghi larg standard, este astfel posibil să se ridice tocatoarele independent unul de celălalt pe suprafețe denivelate. Cele două carcase sunt, de asemenea, suspendate prin pendulare, ceea ce le permite să se adapteze perfect la terenuri neuniforme. De asemenea, este disponibil un sistem hidraulic de deplasare laterală opțional, care poate fi controlat manual sau, în cel mai înalt nivel de configurare, se poate adapta complet automat la alinierea crestelor. Acest lucru este deosebit de relevant în cazul în care numărul de rânduri ale semănătorii nu corespunde cu numărul de creste al tocatorului.

8 rânduri în regim solo

Cu TOPPA 800, GRIMME oferă un tocator cu 8 rânduri pentru montare în spate, care poate fi pliat hidraulic la o lățime exterioară de 3 metri pentru transportul rutier. Utilajul este deosebit de potrivit pentru fermele cu metode de plantare pe 8 rânduri și pentru tractoarele fără priză de forță frontală.

Perfect până la ultimul detaliu

În seria TOPPA, se folosesc în continuare elemente de bataie tipice GRIMME, care, adaptate la conturul crestei, asigură un model de bataie uniform și curat. Un aranjament optimizat al elementelor de bataie urmărește direcția unor creste din ce în ce mai mari. În plus față de alte tipuri de elemente de bataie, pot fi instalate și contra-lame pentru o mărunțire optimă a tulpinilor. Acestea sunt complet închise și pot fi poziționate mai aproape de axul ce sustine elementele de bataie, pentru a asigura o calitate constantă a muncii. În combinație cu noile plăci deflectoare ale tulpinilor, extinse, plasarea tulpinilor de cartofi între coame este îmbunătățită semnificativ. Acest lucru prezintă avantaje pentru siccarea chimică ulterioară, de exemplu, deoarece asigură o bună umezire a tulpinilor.

RidgeRunner împotriva tuberculilor verzi

Opțional, pentru fiecare rând pot fi selectate roți de presare a crestelor superficiale (așa-numitele RidgeRunner), care închid crăpăturile de pe partea superioară a crestelor după ce tulpinile au fost tocate. Suspensia individuală permite o adaptare optimă la fiecare rând. Presiunea extrem de scăzută a pneurilor permite roților să ruleze în mod precis, astfel încât fisurile de pe culmi să fie închise. Astfel, cartofii pot fi protejați de lumina directă a soarelui și poate fi redus riscul apariției tuberculilor verzi. În același timp, sistemul de bătătorire asigură că roțile se curăță singure.

TOPPA 800 cu roți de presiune pe creastă (așa-numitul RidgeRunner) în poziție de lucru

Presiunea la contact a RidgeRunner poate fi reglată individual pentru fiecare creastă în mai multe etape, de la 5 kg la 25 kg, cu ajutorul unui arc

Căptușeala din polietilenă de pe interiorul carcasei împiedică aderența solului, uzura și eventuala ciobire cu pietre. Contraplacile sunt reglabile în găurile cu fante

Înălțimea optimă de lucru

Tocatorul de tulpini este ghidat de sistemul hidraulic în trei puncte al tractorului și de roțile de sprijin 175 R14. Înălțimea roților de susținere este reglată fie mecanic prin intermediul unui ax, fie hidraulic din cabină. Adâncimea de lucru setată poate fi citită și verificată cu ușurință la un cântar.

Cadru de ridicare rutieră pentru TOPPA 400

A fost dezvoltat un nou „cadru de ridicare a utilajului pe șosea” pentru tocatoarele cu 4 rânduri pentru transportul rutier cu o lățime exterioară mai mică de 3 metri. În acest scop, TOPPA 400 are o legătură suplimentară în trei puncte pe partea exterioară stângă a cadrului mașinii. Prin atașarea la cadrul lateral de ridicare pe șosea, tocatorul poate fi ridicat în poziția de transport în câteva minute și poate fi astfel deplasat la o viteză de transport nelimitată.

Articol de

GRIMME

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
Fill out this field
Fill out this field
Cod Verificare 25 - 8 = ?
Rezolva ecuatia pentru a demonstra ca nu sunteti un robot.
Enter the equation result to proceed
You need to agree with the terms to proceed
Tags:
Tractorul românesc produs de IRUM TAGRO Stage V
TITAN MACHINERY – CASE IH AXIAL-FLOW

Demo Room

Ultimele Articole
Fabricat in Romania

Aateq

Belgian precision turning, milling and welding in Romania CINE SUNTEM? Compania Aateq a fost înființată în anul 2006 de către…

Citeste si: