Sisteme de fabricatieSisteme de Scule

HORN – Suprafinisarea diametrelor interioare

Share this article

Suprafinisarea diametrelor interioare

La EMO 2023 de la Hanovra, Horn a prezentat o extensie inovatoare pentru sistemul Supermini in domeniul prelucrarii ultrafine. Producatorul de scule de precizie a adaugat la sistemul Supermini o varianta cu o muchie de degajare rectificata cu precizie, special pentru prelucrarea ultrafina a alezajelor. Datorita rectificarii de precizie a taisului, acesta nu prezinta crestaturi atunci cand este marit de apro-ximativ 200 de ori. Sistemul de scule poate fi utilizat incepand cu un diametru interior de 0,3 mm (0,012″). Geometria ascutita a placutei permite fiabilitatea procesului chiar si in cazul unor viteze de avans si de taiere foarte mici. Stratul de acoperire special dezvoltat este potrivit pentru oteluri inoxidabile, metale neferoase si alte materiale metalice.Insertul pentru sistemul Supermini tip 105 necesita doar un singur suport de scule pentru mai bine de 1.000 de variante de placute. Acest lucru este valabil atat pentru versiunile pentru stanga, cat si pentru cele pentru dreapta. Placutele din carbura sunt disponibile in versiuni acoperite si neacoperite in diferite calitati pentru fiecare aplicatie, inclusiv pentru prelucrari dure de pana la 66 HRC. Forma patentata a sectiunii transversale in forma de picatura are un efect de amortizare a vibratiilor si asigura o repetabilitate excelenta la schimbarea placutei. Alimentarea interna cu lichid de racire a placutei mareste durata de viata a sculei, imbunatateste performanta de taiere si imbunatateste indepartarea aschiilor. Horn ofera sculele cu elemente pentru prinderea pe partea frontala. Acest lucru permite, de exemplu, schimbarea usoara a placutei fara a fi nevoie sa se scoata suportul din masina.

In 1989, HORN a lansat sistemul Supermini, superior din punct de vedere tehnic, la cel mai mare targ de prelucrare a metalelor din lume, EMO din Hanovra, Germania. Dupa o dezvoltare tehnica considerabila, a fost posibila fabricarea cu succes a unor scule de precizie pentru caneluri interioare de precizie pentru alezaje cu diametrul de pana la 5 mm (0,197″). S-a nascut sistemul Supermini, care a devenit in timp unul dintre cele mai de succes produse Horn. In plus, sistemul Supermini a fost prima unealta de precizie care a beneficiat de acoperiri proprii Horn.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
Fill out this field
Fill out this field
Cod Verificare 23 + 3 = ?
Rezolva ecuatia pentru a demonstra ca nu sunteti un robot.
Enter the equation result to proceed
You need to agree with the terms to proceed
OSG – „Green Tap” – inovatie sustenabila
FIDIA – DL321 Gantry compact

Demo Room

Ultimele Articole
Fabricat in Romania

Aateq

Belgian precision turning, milling and welding in Romania CINE SUNTEM? Compania Aateq a fost înființată în anul 2006 de către…

Citeste si: