AgrotechnicaMasini de Lucrat Solul

Titan Machinery – VÄDERSTAD – Noul CARRIER XT 425-625

Share this article

Väderstad, unul dintre liderii mondiali în prelucrarea solului, semănare și plantare de înaltă precizie, continuă revoluțiile tehnologice din ultimii ani și lansează o versiune cu totul nouă a grapei cu discuri Carrier, în cadrul unei familii de grape distincte denumită Carrier XT 425-625. Ca atare, noul Carrier XT, vine cu o tehnologie unică de reglare automată, hidraulică a unghiului de atac al discurilor, reglare care se efectuează mult mai facil, respectiv din cabina tractorului, în funcție de obiectivul de adâncime dorit.

Mai mult decât atât, acest cultivator este deosebit de versatil, fiecare client având posibilitatea de a echipa această grapă cu o serie largă de tăvălugi, atât în versiune simplă, cât și dublă, dar și de discuri, în funcție de tipologia de sol din zona pe care o exploatează. De asemenea, Carrier XT, care este disponibil în trei lățimi de lucru diferite: 4,25, 5,25 sau 6,25 metri, va putea fi achiziționat fie în varianta remorcată, fie în varianta purtată.

Cum s-a ajuns la această tehnologie? Ei bine, Väderstad a investit foarte mult în cercetare științifică, efectuându-se o multitudine de teste, ajungând astfel la o dispunere perfectă a discului în raport cu solul, astfel încât penetrarea acestuia să se facă optim, fără putere de tracțiune sau consum de combustibil suplimentare și în virtutea unei ulterioare germinații de manual a plantelor. Carrier XT va fi o grapă cu discuri necesară prelucrării primare a solului la viteze foarte mari de lucru. Carrier XT va putea face față tuturor provocărilor versatile ale agriculturii moderne, indiferent de tipologia de sol – de la prelucrarea superficială, până la o încorporare mai profundă.

Discurile sunt produse la fabrica Väderstad Components, sunt compuse din oțel suedez cu cea mai înaltă rezistență V55 și au garanție pe viață. Grapa cu discuri Carrier XT este capabilă să optimizeze performanța decupării la adâncimi mici, sporind în același timp precizia adâncimii la adâncimi de lucru mai mari. „Prin creșterea unghiului discului față de sol, discul își va crește capacitatea de penetrare. Prin modificarea unghiului de înclinare al discului, suprafața decupată este deplasată. Väderstad a investit mult în cercetare pentru a ajusta aceste unghiuri și pentru a maximiza performanța pe teren”, spune Wolfram Hastolz, Manager Cultivatoare la Väderstad.

Date tehnice Carrier XT Mounted

CRXT 425CRXT 525CRXT 625
Lățimea de lucru (m)4.05.06.0
Lățimea ambalajului (m)4.45.46.4
Lățimea de transport (m)2.32.32.3
Înălțimea de transport (m)3.03.54.0
Lungime de transport, max (m)3.13.13.1
Numărul de discuri344250
Cerință de tiraj (CP)150-190180-230220-270

Date tehnice Carrier XT Trailed

CRXT 425CRXT 525CRXT 625
Lățimea de lucru (m)4.05.06.0
Lățimea ambalajului (m)4.45.46.4
Lățimea de transport (m)2.952.952.95
Înălțimea de transport (m)2.73.23.7
Lungime de transport, max (m)7.77.77.7
Numărul de discuri344250
Cerință de tiraj (CP)150-190180-230220-270

Ca rezultat, Carrier XT are capacitatea de a optimiza unghiurile de atac al discului la adâncimea sa de lucru. Pentru fermier, acest lucru se vede într-o tăietură completă la o adâncime de lucru mai mică, precum și printr-o excelentă menținere a adâncimii și un flux redus de sol la adâncimi de lucru mai mari. Ambii factori contribuie la reducerea consumului de motorină. Carrier XT poate fi echipat fie cu discul de 450 mm, cu discul TrueCut de 470 mm, fie cu discul CrossCutter ultra superficial. Diametrele discurilor conduc la o operație intensivă de prelucrare a solului.

Noul Carrier XT intră așadar în portofoliul de produse al Titan Machinery România, fermierii având posibilitatea de a-l comanda din acest moment, în limita stocului disponibil. Prin comandă există și opțiunea modelelor purtate(n.r. fără posibilitate de remorcare), cu cadru galvanizat în baie de zinc pentru lucrurile de incorporare a noroiului. De asemenea, vă invităm să regăsiți toate specificațiile tehnice pentru fiecare dintre cele trei modele ale noului Carrier XT 425-625.

Oțelul suedez Väderstad V-55 combină un grad înalt de duritate cu rezistența mare la şocuri. Comparat cu standardul industriei, duritatea V-55 este împinsă de la 47-48 la HRC55. Beneficiați astfel de costuri reduse cu piesele de uzură şi mai puțin timp mort în câmp. Ca rezultat al poziției fruntaşe Väderstad în ce priveşte calitatea şi performanța, compania oferă garanție pe viață pentru discurile de origine.

Fiecare disc este montat individual pe un braț cu suspensie de cauciuc. Aceasta creşte gradul de penetrare şi conturarea. Din moment ce unealta frontală este montată pe un paralelogram, unghiul corect de lucru este asigurat indiferent de adâncimea de lucru.

Personalul nostru este instruit la Sediul Väderstad din Suedia și este pregătit să vă ofere tot sprijinul de specialitate necesar. Află mai multe informații de la reprezentanții Titan Machinery. Accesează punctul de lucru din țară cel mai apropiat de dumneavoastră pentru a găsi reprezentantul de vânzări!

Articol de

Bogdan Constantin
PR & Communication Specialist

Titan Machinery Romania SRL
Autostrada București-Pitești km 13.2,
077096 Dragomirești Deal, Parcul Industrial A1,
Aleea Ștefania Nr. 2, Jud Ilfov,România
Tel: +4 0748 77 88 99; Fax: +4 021 310 12 24
www.titanmachinery.ro

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
Fill out this field
Fill out this field
Cod Verificare 16 - 14 = ?
Rezolva ecuatia pentru a demonstra ca nu sunteti un robot.
Enter the equation result to proceed
You need to agree with the terms to proceed
Noua semănătoare în rânduri combinată „OPERA 600” de la Maschio Gaspardo
JOSKIN – MODULO – Cisterna pentru îngrășăminte

Demo Room

AgroTechnica

Ultimele Articole
Fabricat in Romania

Aateq

Belgian precision turning, milling and welding in Romania CINE SUNTEM? Compania Aateq a fost înființată în anul 2006 de către…
Indagra

Citeste si: