Masini UnelteSisteme de fabricatieSisteme Industriale

Utilajele Mazak entry-level aduc excelenta la preturi accesibile

Share this article

VCN-700
VCN-700 expus la EMO beneficiază de o axa Y mare de 700 mm, ceea ce il face ideal pentru aplicatiile de matrite

Yamazaki Mazak continua să isi extinda portofoliul de masini entry-level cu noi extensii de gama, cu optiuni de axe si cu asocieri inovatoare de masini si automatizari.

Accesibilitatea masinilor a fost un obiectiv cheie pentru Mazak in ultimii ani, cu scopul de a aduce beneficiile tehnologiei sale utilizatorilor care nu folosesc utilaje Mazak si celor care, in trecut, au crezut ca nivelele de specificatii si performante ale masinilor Mazak nu sunt la indemana lor.

Centrul de prelucrare cu 5 axe de nivel entry-level CV5-500 a fost esential pentru furnizarea de solutii de prelucrare accesibile destinate atelierelor mici care fac tranzitia metodelor de productie de la capacitatea de prelucrare pe 3 axe la cea pe 5 axe.

Masina este ideala pentru productia in serie cu un volum mic de productie si un mix mare de produse. Atunci cand este combinat cu o solutie de automatizare, poate oferi o capacitate de functionare autonomă, chiar și pentru cel mai mic atelier de subcontractare – in cele din urma crescand utilizarea masinii, reducand perioada de recuperare a investitiei si sporind profitabilitatea.

CV5-500 a fost proiectat in mod special pentru usurinta automatizarii, iar masina de la EMO 2023 va prezenta acest lucru cu o celula automatizata care consta dintr-un schimbator de 24 de paleți si un depozit de scule de mare capacitate care gazduieste 204 scule.

In plus, utilajul va fi echipat cu un Ultraspindle optional de 60.000 rpm pentru super-finisarea de mare viteza a pieselor de lucru complicate. Actionata de un electrospindle cu un motor DC brushless, turatia este programabila prin coduri M si comenzi S, in timp ce unitatea poate fi schimbata cu o scula intr-un ciclu automat pentru o functionare fara intreruperi.

Seria VCN a fost, de asemenea, extinsa si este acum disponibila in trei modele: 700, 600 si 500. La EMO, Mazak a prezentat centrul de prelucrare vertical VCN-700, conceput cu o axa Y mare, de 700 mm, ceea ce il face ideal pentru aplicatii de matrite.

De la lansarea sa initiala, numarul optiunilor disponibile pentru a obtine mai multa productivitate si eficienta a crescut. Modelul VCN-700 a fost prezentat la EMO cu o magazie de 60 de unelte de mare capacitate si de un arbore de mare viteza HSK-A63 de 18.000 rpm, cu un motor incorporat de 30 kW.

Alaturi de VCN 700, a fost prezentat si VCN-600, care are o cursa de 600 mm pe axa Y, pe langa 1050 mm pe axa X si 600 mm pe axa Z. VCN-600 expus la EMO este echipat cu o magazie de 48 de unelte si un ax de inalta performanta de 15.000 rpm si 22 kW.

Cu usurinta automatizarii in centrul conceptului de proiectare, modelul prezentat va fi integrat cu o celula robotizata MA-35/400, care utilizeaza capacitatea de incarcare laterala a VCN pentru o dispunere optimizata a spatiului cu acces liber pentru operator.

Ultimul utilaj entry-level de la standul Mazak de la EMO 2023 a fost centrul de prelucrare verticala VCE-500, proiectat si construit la Centrul european de productie Mazak din Marea Britanie.

VCE-500 este masina sora a VCE-600, un centru de prelucrare verticala foarte accesibil, ideal pentru utilizatorii de masini entry-level care cauta o productivitate superioara, o amortizare rapida si o profitabilitate imbunatatita.

Masina se mandreste cu un ax de 12.000 rpm de 18,5 kW, lider in clasa sa, si are o amprenta compacta, ceea ce o face ideala pentru atelierele mici de subcontractare, dar cu un spatiu de prelucrare spatios de 500 mm pe axa Y, 800 mm pe axa X si 550 mm pe axa Z.

VCE-500 este echipat cu SmoothEz CNC, tehnologia CNC entry-level de la Mazak, cu un ecran tactil capacitiv de 15 inch pentru o operare intuitiva. Totodata, programatorii beneficiaza de ce e mai bun din ambele lumi, cu limbajul de programare conversational MAZATROL si limbajul de programare cu cod G EIA/ISO G-code, incluse ca standard.

CV5-500
CV5-500 ofera solutii de prelucrare accesibile pentru atelierele mici care fac tranzitia metodelor de productie de la 3 axe la 5 axe
Articol de

Yamazaki Mazak Central Europe s.r.o.
Sucursala România – Brașov
info@mazak.ro; +40 372 839 812
www.mazakeu.ro

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
Fill out this field
Fill out this field
Cod Verificare 19 - 6 = ?
Rezolva ecuatia pentru a demonstra ca nu sunteti un robot.
Enter the equation result to proceed
You need to agree with the terms to proceed
Echipamente pneumatice si electrice BIAX
Agritechnica 2023 – 10 producatori romani de echipamente agricole, si-au expus produsele la targ

Demo Room

Ultimele Articole
Fabricat in Romania

Aateq

Belgian precision turning, milling and welding in Romania CINE SUNTEM? Compania Aateq a fost înființată în anul 2006 de către…

Citeste si: